Музикален петък – CLXXV

Казват, че обикновено петъкът е Ден на майстора. При мен настъпи един ден по-рано. Вече ви се похвалих. Сега дойде  вече време да отмарям след тежкия умствено-физически труд. Каквото можах – направих. С  Божията помощ и с вашето благоволение, и този път може да се получи един прекрасен музикален петък!

Напред, другари смело, градете нашто велико дело!

Предлагам ви  за разнообразие малко руски хумор:

Бумага
Мужик приходит в магазин и обращается к продавщице:
– Рулон туалетной бумаги.
– Вам какого цвета?
– Давайте белого, я сам покрашу.
***
Как дела?
– Привет! Как дела?
– Зачем спрашиваешь, в одной стране живем…
***
Папа кардиолог
Подходит ребенок. Спрашивает:
– Папа, а почему сердечко, то бьется, то не бьется? Как оно понимает, когда нужно стучать?
– Это потому что длительный период абсолютной рефрактерности обеспечивает неспособность миокарда к тетаническому сокращению. Внеочередное возбуждение в другие фазы рефрактерности порождает экстрасистолу, вот тогда миокард сократится.
– Мама, мама, а папа снова плохие слова говорит!
***
Слово из трех букв…
Маленький мальчик приходит к маме и говорит:
— Мама, а я выучил слово из трех букв…
Она его хрясь по голове. Он подходит к папе и говорит, мол так и так, мама по голове стукает… А папа спрашивает: «какое слово?»
Он отвечает: «дом».
Тогда папа подходит к маме и хрясь ее по голове:
— Больше надо о доме думать, а не о х**!

Искате ли да ви  изненадам с една песен? Като тази,  например…

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news. Bookmark the permalink.

42 Responses to Музикален петък – CLXXV

 1. Pasi says:

  Честит Еньов ден!
  “Да бъдеш или да не бъдеш…Туй е въпросът!” Май сакралния Шекспиров въпрос е решен…
  Честито и на британците!

  • Hombre says:

   Честит Еньовден и на теб, Паси! Хвана ме в крачка – тъкмо преди да изляза да бера билки… 🙂
   Съветвам те британците да не ги мислим – с техните постоянни гяволъци рано или късно ще си го получат.
   Чете ли изказването на Чехльо, че разпадането на ЕС ще означава война? Тоя съвсем се е умопобъркал…

 2. rusalka2013 says:

  Без съмнение днешната тема за обсъждане е Брекзит. Май ще излезе вярна максимата, че към която и организация да се присъединим, тя се разпада. 🙂 Надявам се цитираната по-горе мрачна прокоба да се окаже само лична несбъдната фантазия!!!

  • Hombre says:

   Русалке, дали Великобритания ще остане или ще излезе от ЕС, на България й е все тая! И в двата случая нема да станем по-богати…
   Що се касае до т.н. “мрачна прокоба”, войната вече чука на портата ни, но не защото ще се разпадне ЕС, а защото така иска Чичо Сам!

   • Homo faber says:

    Немой, това да не стане…“мрачна прокоба”! Щото за света ще са глобални, последиците. А за конкретните последици от излизането на Великобритания от ЕС, те повече ще са свързани със следващото поколение . Не се знаео евентуалното бъдеще на Великобритания, няма предвидимост. И още днес никой не може да каже как ще се отрази негативният вот на всички онези, които имат бизнес с Великобритания, учат или работят там. Може да се каже едно е сигурно: може и да няма незабавни последици, но такива все пак ще има. Само, че не може да се отговори със сигурност кога и какви.

    • Hombre says:

     Докато развитите западноевропейски страни не се откажат от егоистичния подход при решаването на глобалните проблеми и предлагат развитие на две скорости, нищо добро не ни очаква. Не е нужно да си пророк, за да направиш подобна прогноза.

     • Homo faber says:

      Не знам некога това да е ставало в човешката история…
      Когато дойде най-лошото, може би?

     • Hombre says:

      Историята се повтаря, ама нема кой да се поучи от нея. Първият път като трагедия, а вторият път като фарс…

 3. Pasi says:

  BREXIT
  Британия отплува от Европа.
  Развод , делба и ред сълзи…
  На Брюксел правилата са за шопа,
  Британецът не се коси!

  Германия дружината ще бута,
  а Франция пък исо ще държи!
  Италия ще лапа пак прошуто,
  Испания пък все ще се дели…

  Палетата безпомощно ще лаем.
  За нас, финалният акорд!
  На брюкселската ретроградност,
  родила този мъртъв плод.

  Бай, бай, монархио на сто морета,
  и незалязващи слънца!…
  Бай, бай на твойте интереси,
  На твоите променливи лица!
  24.06.2016г.
  Pasi

  • Hombre says:

   Поздравления, Паси!
   Великолепно си написал това твое актуално стихотворение!

 4. Homo faber says:

  И внимателно с мурсалския чай, билкоберачо! 😉
  Да не си помислиш, че това ти е уискито. 🙂
  Приемай в малки количества, щото може да станеш супер енергичен и да продължиш “тежкия умствено-физически труд”, от вчера.
  Пожелавам, внимателно и културно пиене на чаеца, мурсалски! 🙂

  Притча за дърводелеца и как да не строим живота си
  Майстор дърводелец работел много години при един строител, докато един ден се уморил и решил да се пенсионира. Строителят уважил желанието му, но го помолил за една последна услуга – да построи още една къща. Майсторът се съгласил, но с течение на времето се видяло, че вече не чувства работата със сърцето си! Бързал, дори започнал да използва лоши материали и крайният резултат бил плачевен – никога не бил строил по-калпава постройка. Когато къщата била завършена, собственикът дошъл да види какво е направено. Обиколил цялата къща, след това подал ключа на дърводелеца и му казал:
  – Тази къща е за теб. През годините заедно с теб свършихме прекрасна работа. Изключително ми е тъжно да се разделим, но уважавам твоите желания! Затова искам да ти подаря тази къща в знак на уважение и признателност!
  Майсторът бил напълно объркан и шокиран. Изпитвал и огромен срам. Ако знаел, че строи собствената си къща, той би я построил по напълно различен начин!
  Същото е и с всички нас. Ден след ден ние строим живота си, но често не даваме от себе си за строежа. След това шокирани осъзнаваме, че трябва да живеем в къщата, която сами сме си построили. И ако можехме да я започнем от начало, със сигурност бихме я построили по напълно различен начин! Но няма връщане назад. Затова нека внимаваме как строим. И да го правим мъдро.

  • Hombre says:

   Фабер, кое време е? Ти съвсем отпускарски я подкара, а м. август още е далече…
   Поздравления за хубавата притча! Без да съм я чел, от баща ми знам, че всичко требе да правиш като за себе си, ако искаш хората да те уважават…

   • Homo faber says:

    Къде са сега хората от едно време???

   • Homo faber says:

    Септември ще бъде август…

    • Homo faber says:

     Още една притча, в контекста на харесалата ти…
     Притча за богаташа
     Един ден при Буда дошъл един богаташ. Обяснил му, че съпругата му се споминала, а нямал и наследници. Мъжът казал на учителя, че копнее да помогне на другите, та заслугите му най-после да бъдат оценени от някого.
     – Какво да сторя за бедните и нуждаещите се? -попитал той Буда.
     Внезапно Буда посърнал. Думите на мъжа го натъжили толкова много, че сълзи започнали да се стичат по бузите на мъдреца. Поведението му изумило богаташа и той запитал:
     – Защо реагираш по този начин? Какво стана?
     Учителят отговорил:
     За жалост, няма как да сториш добро за другите, докато не помогнеш първо на себе си. Материята вътре в теб все още не се е превърнала в истинска скъпоценност. Зарядът ти е твърде слаб. Ти не действаш от искрено съчувствие, а поради други подбуди. Ако наистина искаш да си в помощ на бедните и страдащите, трябва първо да го осъзнаеш и почувстваш вътре в себе си. В теб все още липса центърът, от който да черпиш съчувствие и обич.

 5. aman11be says:

  Добър ден, тепавичари! Моля за извинение всички, ако има такива, които по някакъв начин са се почувствали засегнати от моето дълго мълчание! Има периоди в живота на човек, когато му се иска да остане насаме със себе си и не дължи за това обяснение никому. Приемете, че съм в такъв период.
  Относно това дали съм обиден някому за нещо. Преди време домакинът беше написал нещо за квалификациите ad hominem (извинявам се, ако има правописни грешки). Животът ме е направил достатъчно дебелокож, за да не се засягам от всяка “шутка”. Още повече, че и аз понякога не съм особено тактичен. Но в случай на “шутка” ad hominem, мисля съм в правото си да реагирам, както намеря за добре.
  Що се отнася до “въпроса на деня” – резултатите от британския референдум. Според мен сме свидетели на реакцията на народа на една от най-големите и богати европейски държави спрямо безумията на т.нар. евробюрократи в Брюксел. Това е един огромен жълточервен картон за тях и за момента те са почти обезумели какво трябва да направят. Определено ще бъдат правени опити за заобикаляне по някакъв начин на резултатите от референдума. Евентуално на тяхното омаловажаване, но все пак Великобритания не е България или Гърция. Ако референдума “мине”, следващите се очертава да бъдат Франция и Холандия. А Франция излезе ли след Великобритания от ЕС, това ще означава край за ЕС в този му вид. Защото германците едва ли ще се съгласят да носят на гърба си, както те си мислят, останалата част от Европа. За нас това не предвещава нищо хубаво. Тогава, след 25-26 години “събуване на гащите във всички посоки”, ще пожънем резултатите от тази гьотверенска политика. Затова, според мен, днес и от “Дондуков” 1 и от “Дондуков” 2 идват такива панически сигнали и заклинания, че ЕС трябва да се запази на всяка цена.

  • Hombre says:

   Братко, разбирам, че нещо ти тежи на душата ама изплюй камъчето. Нали за това са приятелите – да споделят не само радостите си, но и несгодите. От опит знам, че такъв подход винаги много помага…
   По отношение на Brexit-а, мисля че няма основание особено да се притесняваме… Те, ингилизите и без друго не са се бръкнали чак толкова дълбоко в джобовете си та да раздават стерлингите си на такива като нас. Прочети притчата на Фабер за богатия и Буда.

   • Homo faber says:

    Наистина е така, о есетопроницателю! Животът го е показал…излее ли си човек душата, а не да таи измъчващото го, все едно Еверест, ти пада от гърба!!!

    • Hombre says:

     Радвам се, че още един човек мисли като мен… 🙂
     П.П. Как е градушката в София? Тука за малко да ми отидат доматите барабар с колците…

     • Homo faber says:

      Стегаме щайгите за доматите, щото слънцето яко цъфти, па и налъмите цъфна аааааааа! 🙂

     • Hombre says:

      А ТИР-овете за износ на продукцията към ЕС и Великобритания – преминаха ли техническия преглед?

 6. Homo faber says:

  Нема, ТИР-ове, с карети… начело с каретата на кралицата ще се експортират налъми.
  Щото, нема каймета да имат ингилишите за обувки. 😉

  • Hombre says:

   Ще има Видовден – за всичките страдания, които са ни причинили ингилизите!

 7. Pasi says:

  Последствия
  България мухите пак ще лапа!
  С брекзит или пък без брекзит!
  Тъй Господ ни ориса с Баце,
  негодник, банкянски бандит!

 8. Homo faber says:

  Въздухът трепери… 🙂
  “…Проклета и триж клета
  да бъдеш ти, Европо,
  блуднице вавилонска,
  кръвнице македонска.”
  Рatria o muerte! Venceremos!

  • Hombre says:

   Фабер, препасвай сабя дамаскиня и влизай в боя! 🙂

   • Homo faber says:

    Хайде бре, майсторе! Голем сън те е фанал, големо нищоправене. А я гледай, големите, световните майсторе, какви майстории, готвят да правят!!!
    П.П. Със сабята, била тя и дамаскиня… все едно калъчка да си чистиш ноктите… 🙂
    Какво ли предстои да стане, какво ли ни се готви на сцената живот, да се изиграе???
    Франция и Германия правят супердържава

    • Hombre says:

     Жив съм, Фабер! Още ти е рано да ядеш жито…
     … Не ми се верва Франция и Германия да направят супер държава – те са кучето и котката!

     • Homo faber says:

      Влизай в боя… пардон нета, гради велико дело. 🙂
      Обстоятелствата, може да ги направят. Верно е, нема вечни приятели.
      Как се казваше, Омбре… с отвращение, може и да направят. 🙂
      А ние, както винаги си козируваме и казваме: “Слушам”!

     • Hombre says:

      Фабер, ти си дал есенцията, нема аз какво да добавя…

 9. Pasi says:

  Пак ли кепенците?

  • Hombre says:

   Кепенците, още дуварите…
   Не, бе – просто не съм на кеф… 🙂

   • Homo faber says:

    Нали знаеш… На този свят не … да не се повтарям.
    Всичко тече, всичко се изменя.
    Разруши всички дувари, открехни се широко и кефлийски се усмихни!!! 🙂

 10. Homo faber says:

  Сам, съзнанието ти… нали прочете притчата за богатия и Буда!
  Айде, и приятно по пладне… с чаша в ръка и като… Буда!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s