Хибридни истерии

Уважаеми почитатели на научно-популярното и забавно-музикално токшоу, добре дошли в Тепавицата! Предварително ви моля да ме извините ако в хода на политико-икономическия анализ се изпусна и употребя някоя и друга нецензурна дума. За да не се впускам в преразказ на казаното от тапетния демократ Росен Плевнелиев и неговите сподвижници – външния министър Д. Митов и министъра на войната Н. Ненчев, като въведение ви предлагам да прочетете няколко техни исторически изказвания, съдържащи се в следните статии:

Плевнелиев: Русия готви “хибридна война” на Балканите, целяща да дестабилизира Европа

Даниел Митов: Облъчват ни с информационни ГМО заради европейския избор на България

Военният министър: България трябва да осъзнае, че е в хибридна война

Бият ни в хибридната война

Разбира се, освен тези трима “герои” може да бъдат посочени още хиляда други знайни и незнайни, плюс мнозинството от българския парламент, доказали своята вярна служба към новия по-голям брат САЩ. Накратко казано, в техните публични изяви на най-различни форуми, включително и във  Варшава преди 2  дни  на срещата на най-високо равнище на страните-членки на НАТО, като червена нишка преминава тезата, че Русия е агресор и заплаха за мира не само в Европа, но и в света. От една страна генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг заявява, че няма да има връщане на студената война, а от друга страна призовава към готовност за демонстрация на сила и непоколебимост за защита неприкосновеността на териториалната цялост на страните-членки.

Всеки непредубеден човек, който поне малко от малко разбира от политика и следи събитията по света и у нас, веднага ще му стане ясно кой дърпа Баба Меца за опашката и кой е истинският виновник за изостряне на военно-политическата обстановка в Европа и Близкия Изток, имайки предвид преди всичко борбата срещу ИДИЛ. Ако можеше Гьобелс – родоначалникът на съвременната пропаганда, да види днешните идеолози на така наречената хибридна война, щеше да се изчерви от срам. Същият е като един бойскаут спрямо тези които са доразвили неговата идея – една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина.

Но да се върнем към нашите управници, които хорово и поединично крещят „Дръжте крадеца!”, без да си  дават сметка, че според една неотдавнашна анкета 70% от българския народ, е русофилски настроен! Апологетите на хибридните войни измислят все повече нови теории в исторически план колко лоши са руснаците и че те всъщност не са никакви славяни. Безумни теории, които едва ли някой сериозен историк, антрополог и учен би се заел да опровергава само за да им уйдисва на акъла. Не остана неопетнен и Апостола на Свободата, комуто бяха приписани думи, които никога не е произнесъл…

Добре известно е, че зад всички тези истерии стои Чичо Сам, който насъсква европейските народи срещу Русия всявайки у тях страх и омраза към руснаците. Упорито се  внушава, че може да възникне нова криза, подобна на тази в Украйна, за което виновна ще бъде отново Русия! Сиреч, те сащците нямат никаква намеса в майданските събития и не са давали никакви 5 милиарда зелени гущери за „демократизирането на държавата и за свободата на украинския народ”! Ето защо, трябва да бъдем единни и солидарни срещу агресора, разбирай РФ.

Няма висш военен и стратег, който да не знае, че от гледна точка на здравия разум ТСВ при съвременния ядрен потенциал на двете свръхдържави е немислима, защото който и да започне пръв война с ракетно-ядрени оръжия ще получи ответен удар. И да не си въобразяват Щатите, че ако театърът на военните действия се развива в Европа няма да бъдат засегнати и те. Тоест ще има асиметричен удар, а не така, както се е случило през ВСВ. Добре би било да си припомнят някои войнолюбци Суецката криза, Карибската криза и др. подобни, както и за инциденти, поради грешка и неправилно тълкуване на сигнали за военни действия от страна на двете противостоящи сили, които за малко не са довели до избухването на световна  война.

И да не си  въобразяват някои ръководители от страните-членки на алианса, че с изграждането на ПРО  от  Прибалтика до Черно море, ще си осигурят спокойствието на тяхна територия. Най-малкото поради две причини: 1) Русия разполага с такива ракети с  бойни глави, които могат да летят на много ниска височина, непрекъснато променяйки своята траектория и са практически невидими за радарните инсталации, 2) Дори да успеят да унищожат всичките ракети до една, отломките ще паднат на територията на тези страни, което означава и в България! Митът за изграждането на тези ПРО за защита срещу заплахата от Иран окончателно рухна. Но така или иначе, това няма да ги спаси, ще се окаже, че са хвърлени пари на вятъра…

Не разбирам за какво се репчи разединителят на народа “лигаво-истеричния комсомолец” Плевнелиев и неговите „бойни другари” срещу една страна, която с нищо не е предизвикала обтягане на международните отношения? Или смята, че може да се изправи като Давид срещу Голиат? Смешник, който иска българският народ да се превърне в  пушечно  месо за хатъра на хамериканците! Кой му е позволил от наше име да заявява “Ние няма да позволим…” Кой си ти, бе, нещастник?! Не се ли страхуваш от възмездие някой ден? Къде ще се  скриеш…? Помни ми думата – всичките ти имоти като придобити чрез кражба, ще бъдат национализирани рано или късно. И някой нянма да си спомня какъв кретен ни е представлявал пред света…

Ще завърша с думите на един читател във в. „Сега”: “Плевнелиев, Ненчев и Митов ще представят България на срещата на върха на НАТО във Варшава.” ГРЕШКА!!!!! Тези “тримата глупаци” могат само и единствено да представят какво са им наредили господарите им от “Козяк””.

И съвсем, съвсем накрая, препоръчвам ви нещо, за да се посмеете, като внимавате да не се задавите от смях: Плевнелиев: „Винаги говоря от името на целият български народ“

За всички, които продължават да дрънкат оръжие и да се правят на бабаити, ще им припомня една стара песен:

All rights reserved

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

40 Responses to Хибридни истерии

 1. aman11be says:

  Добър ден на всички! Поне в едно нещо не мога да се съглася днес с теб – “…Но така или иначе, това няма да ги спаси, ще се окаже, че са хвърлени пари на вятъра…”. Цитирайки колегата Фабер, ще припомня, че в днешния лЕберален свят “Парица е царица!”. Тъй че огромните суми похарчени за разработката, производството и разполагането на елементите от системата ПРО не потъват в пясъците на времето, а влизат в сметките на добре известни могъщи мултинационални компании, които, според някои анализатори, управляват света. Те за това е цялата игра. А ако случайно някой реши да “натисне копчето”, теоретично същите тези корпорации би трябвало да печелят още повече от нарасналото търсене на стоката им. Теоретично…. А на практика и те и ние се надяваме да ни отмине бурята и да оцелеем. И на тях не им се мре. Можеш да и сигурен.

  • Hombre says:

   Добър да е и на теб денят, братко Аман!
   Това че поне в едно нещо не си съгласен с мен, а може и с повече е добър знак в началото на новата седмица… Още повече, след като цитираш един от съвременните класици в лицето на Фабер! Направо усещам прилив на адреналин в тялото си. 😀
   Казваш, че и на тях не им се мре, ама историята от Първата и Втората световни войни друго сочи. Дали се е самоубил Хитлер или се е спасил в Латинска Америка е друг въпрос. По-важното е, че не е единственият преследван от проклятието „Който вади нож, от нож умира.

   • aman11be says:

    Историята и от Първата, и от Втората световна войни сочи, че първо “дебелите чичковци с пурите” изпращат в месомелачката 50 – 100 милиона гои, а накрая може да хвърлят и някой от себеподобните си на кучетата за успокоение на обществената съвест. Не искам да припомням случаи като GM, собственици на заводите “Опел”, как не са спрели производството на камиони за Вермахта по време на войната, както и американските бомбардировачи, снабдени с оптика “Carl Zeiss”. “Интересът клати феса” по местния класик Фабер. 🙂

    • Hombre says:

     Амане, всичко, което пишеш е вярно, нооооооо…
     Да се върнем м.май 1945 г. Тия чичковци с пурите са си ги пафкали в бомбоубежището или на чист въздух сред девствената природа???
     Здравият разум изключва разпалването на войни, но експериментаторите не са се свършили, защото смятат, че те ще останат далеч от пожара.

     • aman11be says:

      Грешиш. “Чичковците с пурите” никога досега не са били в бомбоубежища. В бомбоубежищата са се крили скъпоплатените им “бушони” като заблудения Адолф. И накрая те, “бушоните”, са платили сметката, а чичковците само са броили “кайметата”. 🙂

     • Hombre says:

      За мен това е нов прочит на историята! Сега разбрах, че Гитлер не е искал война, ама са го подкокоросали…

     • aman11be says:

      “Подкокоросването” на Хитлер не е мой патент, тъй че скромно ще си замълча. 🙂

     • Hombre says:

      Образец на скромен човек, машалла!

    • Homo faber says:

     Така е, Iron Man – Аman11be, откак се е пръкнал човека … “Итересът клати феса”.
     Това за лево и десно, все повече се размива, особено в настоящето. Може би преди стотина години е имало истински идеи, за които са работили безкористно и са вярвали. А интереса е много пресен… Германия подслушвала вътрешното министерство на САЩ и други четири страни … Преди време се каза, че и САЩ подслушвали германското ръководство. Така, че приказката не е само класика, но си е и направо железна, ежедневие!

     • Hombre says:

      Фабер все повече се питам – има ли новина, която да не си прочел? Станал си енциклопедист!
      Само недей и ти като Аман да се правиш на скромен! 🙂
      П.П. За утре съм приготвил нещо специално за теб…

 2. Homo faber says:

  Долар или евро, нема значение, все е светло, все е Ден, другарки и другари, госпожици, госпожи и господа! 🙂
  Правилно колегата Аman11be e посочил основното, което движи днешния “лЕберален свят”, пък и защо ли не и “лЕберален живот” на хората. Наливането на парички – добрички в могъщите мултинационални компании не е хей така, бадева… Или, на въоръжение е и приказката “Интереса, клати феса”, която отдавна е приел и, чорбаджията – писател, производител на многотомни есета, Омбре /но в неговия си стил, се прави, че не я чул и не я знае… ;)/.
  Има парички – милички и за поръчващите музиката, има и за “музикантите” – за тех са “трохи”. Ама, както казваше лелинчо му… “Трохи, трохи, ама що не ми ги дадаш?”.
  Та, тези… “тримата глупаци”, а има и още, зорлем не се правят на такива. “Трохички”, ама ранът, добре… 🙂

  • Homo faber says:

   П.П. …. какво, ще кажеш, гусин Омбре, да преминем на летна, есетна манджичка. Нещо да сготвиш тук за морето, рускините, чехкинитеи прочее…? И да споделиш опит, както казваше дружето Аman11be, в обръщането им с вили, да не прегорят. 🙂

   • Hombre says:

    Съгласен, Фабер, но да те попитам все пак… Докато аз преминавам на летни манджи, ти нема ли да се включиш също с некой специалитет? 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, друго си е, когато някой класик като тебе си каже тежката дума! 🙂
   Поннекога човек може да се задави и от трохички, ако ги руча с пълни шепи…

   • Homo faber says:

    Омбре, помни се създаденото, а твойте многотомни творби си тежат с килограмите, на мястото си, повече от класиците! 🙂
    Бе от трохи не се сещам, некой да се е задавил. Трохи по трохи, голема, бела погача прави…

 3. Pasi says:

  Откак “Здравей гъз,ти си наше знаме!” създаде формулата на “управляваща опозиция”, и Бибитко незабавно се възползва и стана опозиция на себе си, по отношение на Черноморския регион, като обяви във В.Търново, че иска “демилитаризирана зона” в Черно море. И то след като неговият МС прие позиция в унисон с намеренията на НАТО да засили присъствието си на Югоизточния фланг. Практически на 80 км. от Козлодуй е американската ПРО, на територията на братска Румъния. Пак там американците стовариха 300 танка Абрамс. У нас практически САЩ държат всички военни летища, както и военни полигони. В таен порядък ще се засилва и ротацията в Черноморския регион. Пазят ни от Поморийската народна република… Очевидно е, че Бибитко ни взема за будали, които не могат да видят фактите, а вярват на неговите вербални изцепки в полза на мира, в интерес на текущата му кандидат-президентска кампания.
  Какво ли ще стане ако срещу него издигнат Жан Виденов за президент?

  • Hombre says:

   Здравей, Паси! Тия евроатлантици си мислят, че българският народ е съставен само от наивни дебили…

 4. rusalka2013 says:

  “Не знам какви оръжия ще се използват в третата световна война, но четвъртата ще се води с тояги и камъни”.
  Алберт Айнщайн

 5. aman11be says:

  • aman11be says:

   Текст към първата снимка: Ivan vs Carl. Who will win?

  • Hombre says:

   Ставаш за ЗКПЧ! 😀

   • aman11be says:

    Сакън!

    • Hombre says:

     Сакън, не сакън, това е положението…

     • aman11be says:

      Имах навремето едно ЗКПЧ, което в момент на откровеност (след няколко водки) си каза: “След 8 години кашимерия (в Звездец/или Елхово беше не помня), ми писна от служба и в академията се писах политически профил.” Те така те. 🙂

     • Hombre says:

      Имах навремето едно ЗКПЧ, което…
      Чекай сега аз с теб малко да се заям! Директно те питам – този, тази, който, което от кой род е? 😀
      А иначе, съвсем сериозно, ако не си я чел, препоръчвам ти следната статия:
      Във Варшава плашиха европейците, за да ги измамят

     • aman11be says:

      Можеш да се заяждаш, колкото си искаш. Знам, че по принцип ЗКПЧ би трябвало да е в мъжки род, най-малкото заради това, че по онова време жени в казармата нямаше. 🙂 Но пак по онова време се казваше ЗКПЧ-то. Нали така? Т.е. в какъв род е бил въпросният началник? 🙂

     • Hombre says:

      Това не е по правилата на българската граматика! По-правилно е да се каже ЗКПЧ-тът! 🙂

     • aman11be says:

      Като се събираш с някои аскер аркадаши, пробвай да им го кажеш. 🙂

     • Hombre says:

      Аз от един аскер аркадаш и дост съм го научил, който е завършил българска филология… 🙂
      П.П. Бай дъ… такова, тоя Местан ще се окаже по-умен от наште съдии. Толкова ли не можаха да измислят солидни аргументи за своето съдебно решение?

     • aman11be says:

      Освен това повечето от тях, поне тези, с които ме е сблъсквала съдбата, бяха такива мекотели, че нямаше как да са от мъжки род.

     • Hombre says:

      Кво да ти кажа… в казармата никого не галят с перце. С едно изключение – имаше един Джуров, който си изкара първата година екстра, докато накрая не се разбра, че няма нищо общо с другия Джу…

 6. aman11be says:

  Честита победа на Португалия на Европейското по футбол! Голям кеф! Мед ми капна как тоя път франсетата и съдиите не можаха да ги добутат до купата.

  • Hombre says:

   Това не е ли дежа вю? И на мене ми стана густо от загубата на петлите…

 7. Homo faber says:

  Омбре, щом ти е густо , значи си ми приготвил некое изстудено шишенце. Приемам за утре… 🙂

  • Hombre says:

   Утре още в 5 сабахлем да си посетил Тепавицата! 🙂

   • Homo faber says:

    Може, ама да станеш в 4 сабахлем и издоиш кравата и ми направиш, млекце с какао! 🙂
    Шишенцето после, нека още повече ладно да му стане! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s