Надпреварата за президентския стол

Полека-лека пъзелът за това кой ще е следващият народен избраник за поста на „Дондуков” 2, взе да се попълва. Макар и все още завоалирано, тънещи в мъгла, очертават се няколко кандидатури, които евентуално биха се явили на балотаж. Според мен, борбата ще се води между ГЕРБ и БСП, твърде вероятно в съдружие с АБВ. Вчера, ген. Румен Радев подаде оставка от поста началник на ВВС, което е почти сигурна индикация, че ще участва в състезанието. Кой ще победи, малко ми е трудно да предскажа, но във всеки случай това няма да бъде фигурата на ББ като “обединител” на нацията. Преди близо две години съм го казал и не се отмятам от думите си. Който не вярва, готов съм да се обзаложа с него на 50 лв.! Успокоителното е, че когото и да избере мъдрият ни народ, дори и един Йоло Денев, ще бъде по-добър президент от настоящото недоразумение.

Като предзнаменование за предстоящата люта битка, у наше село започна да гърми и да вали, поради което спирам с врачуването си. Рискувам някоя мълния да ми прецака компа и рутера. Ще разчитам и на вашата помощ  за по-точна прогноза и да изясним от сега кого да подкрепим  и за кого не бива  да  гласуваме.

Преди това, една песен за разпускане:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

18 Responses to Надпреварата за президентския стол

 1. Homo faber says:

  Хе хе хееее, кой ще победи? Па то се знае, гусин мастер-тепавичарю! Она, дека кажуваш, че все я споменавам… царицата! 😉 Тя е издигната в идеал от човеците от време оно и тя реално управлява човешките дела. Само че, ние тук за години бехме отвикнали от нейното влияние и сила. И затова на теб и други люде им се струва неестествено тя да командори. А тя е, като масоните /дето ги споменуват постоянно/, като кръга “Билдерберг” и прочее и нашенските обръчи.
  А това дали новият вожд и учител на народа ни, бате Европейко или Р. Радев, па и Жорж Ганчев и прочее “милеещи” за народа ни е само за протокола! И у ваше село па и у наше село, само си чешат езиците и други работи… 🙂 и от това пак печели тя царицата, само че в лицето на хоремагчията!!

  • Hombre says:

   Фабер, колкото и да се мъча, трудно ми е да не се съглася с твоите доводи… 🙂

 2. Homo faber says:

  Апропо, не кажуваш нищо за вашата двойка Първанов – Калфин… сигурно, защото искаш и ти, кандидатите да са надпартийни…? 😉 Дори да е така, подадената оставка вчера, май трудно ще разбие, людската недалновидност, през месец ноември?
  Освен, както се надеваш чудо да стане, може… ама в случай само в приказките…

  • Hombre says:

   Вярвам, че кандидат президентска двойка Първанов-Калфин нема да има! Ако Първанов и Нинова не постигнат консенсус, отново ще ликува ББ. Това ще е проява на недалновидност и повторение на шопския девиз: “Я не сакам да съм добре – сакам Вуте да е зле”…

   • Homo faber says:

    То се не знае, степента на тщеславие… или проявата – български казан в Ада, докъде ще е… 🙂
    П.П. Бре дека са ти страстните политичарите… Май си топят, да не думам що… 🙂 в големия гьол? Не са ли ти били поне една телеграма?

    • Hombre says:

     Фабер, питай ги страстните политичари, що питаш мен.
     Саде Тракиеца ми изпрати телеграма, че се намира в Добрич. За другите нищичко не знам…

 3. aman11be says:

  Омбре, отново май проявяваш прекален оптимизъм. Хич даже не е успокоително, защото ние и след Зельо вярвахме, че по-хамав от него не може да дойде, ама на – дойде. Тъй че … спомни си оня виц за песимиста и оптимиста, дето песимистът твърдял, че по-зле от това не може да стане, а оптимистът отговорил ” А, може, може.” . В това отношение кадровата банка/скамейката на българските политици е прекалено дълга.
  Но вчера в изявлението си по повод оставката на ген. Радев пожарниЦарят-слънце каза нещо, кой знае защо свенливо премълчано от болшинството медии, но изпуснато по централните новини на една от телевизиите. Каза приблизително следното: “Нека всеки да се занимава с това, за което е учил и е силен…” и след това пожела “приятна игра” на ген. Радев. Та точно в този момент трябваше да има един поне джурналист с дупе, който да го запита “А Вие, г-н Борисов, за какво сте учил и защо се правите на премиер?” Да, ама не. Но иначе в дадения случай Баце беше, най-вероятно без да иска, абсолютно прав и не мога да не се съглася с мнението му. 🙂

  • Hombre says:

   Братко Амане, както винаги си точен но тоя път не съвсем…Нито съм прекален оптимист, нито прекален песимист – нещо по средата….. Приеми думите ми като един вид заклинание – как трябва да стане. Ако „левите” продължават да се карат кой да води бащина дружина, може да става още по-зле, както е казал оптимистът.
   Относно кандидатурата на генерал Радев, смятам, че няма никакви шансове да спечели битката. Крайно време е бесепарите и азбукарите да се опомнят и да издигнат наистина надпартийна обществено утвърдена личност с авторитет у нас и в чужбина.
   Според мен, Баце е прав, че начело на властта требе да стои пожарникар, точно по специалността му, макар и не точно той, за да гаси лумналия пожар в цялата ни страна – в буквалния и преносен смисъл на думата.

   • aman11be says:

    Първо “левите” трябва най-после да станат леви и да спрат да пълнят гуши и сметки, а да помислят и за тези, които ги издигат. Но хич не съм сигурен, че сред върхушката на “левите” е останал някой с достатъчно морал за това. Пък и да е останал, едва ли ще го допуснат до ръководните лостове. Не виеш ли като глутницата, обикновено тя те изяжда. Така че аз засега не виждам никаква светлина в тунела на българското “ляво”, освен от фаровете на връхлитащия локомотив.
    С риск да прозвуча наивно, но към 1990 г. БКП имаше около 1000 000 члена. Една част от тях определено са членували по конюнктурни причини. Но едва ли са били повече от 30-40%. След това “перестройчиците” на Луканов унищожиха БКП, заграбиха имуществото и финансите й и “създадоха” БСП, която според нуждата е “наследник на БКП” или “модерна лява партия”. Горе долу като ситуацията с ЦСКА в момента.
    За 26 години партийно строителство БСП наброява около 100 000 члена. От 1 000 000 на 100 000. И основната задача на въпросната партия през тези 26 години е да крепи на политическата ясла и храни една група лапачи, които нищо не правят извън собствените си интереси. Така че силно се съмнявам, най-меко казано, че тези хора са в състояние да излъчат кандидатура извън своя собствен кръг или убедени, че нямат шанс, да пуснат някой баламурник, като Радев, да обере негативите.

    • Hombre says:

     Нормално е при 300 новопоявили се партии и партийки да има отлив от Столетницата. Всъщност, само на думи БСП е неин нанследник. Трябваше БКП да се разпусне и на нейно място да учредят нова лява партия, с ново ръководство, без старите муцуни. Да, ама не!

     • aman11be says:

      Не се изпуска лесно кокала, брат ми! Пък било то и със социални цели. 🙂

     • Hombre says:

      Да видим до кога! Скоро не е имало национализация…

     • aman11be says:

      Не се и предвижда. За национализация трябва първо да има партизанско движение… 🙂

     • Hombre says:

      Или да дойде отново Червената армия… 🙂

     • aman11be says:

      Е те тогава гарантирано ще има масово партизанско движение и много кандидати на активни борци. 🙂

     • Hombre says:

      При тая демографска криза, не знам колко българи ще останат да защитават Родината. Едва ли ще се намери циганин, който да хване гората по политически причини…

     • aman11be says:

      Те и икономическите ще са им достатъчни. Като в оня виц, дето циганинът обяснявал “Бате, ние ако знаехме кога ще е девети септември, на осми щяхме да сме партизани.” 🙂

     • Hombre says:

      Нищо ново под слънцето! Историята се поФтаря… Некои станаха активни борци на 9 ноември.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s