Аз ще гласувам за о.з. генерал Румен Радев, а вие?

Поради изключителната актуалност на темата, въпреки че днешният ден е посветен по традиция на друга рубрика, позволявам си да се опитам да ви „промия” мозъците по повод предстоящите президентски избори. Предварително заявявам, че все още не съм убеден, че кандидатът на БСП и АБВ има реални шансове за победа срещу номинацията на ГЕРБ, която още не се знае, но аз съм длъжен да опитам.  За опит пари не вземат. Не мога да се съглася ни най-малко с твърдението, че победата на Бойко Борисов или който и да е друг вместо него му е в кърпа вързана. Или както образно се изрази лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, че мачът е продаден.  Тази жена при цялото ми уважение към нея до вчера, не осъзнава ли, че след публичното й оттегляне от участие в преговорите на левите партии и движения за издигане на обща кандидатура, по същество осуетява шансовете на мнозинството за изборна победа. Народът ще си каже – „Щом като те помежду си не могат да се разберат, как ние обикновените избиратели да им гласуваме доверие?”. За мен лично Т.Дончева играе деструктивна роля в движението в ляво от центъра и вбива клин в опитите за постигането на някакво съгласие и единство. Така и не чухме нито един сериозен аргумент от нея  защо се оттегля от преговорите. Може би си въобразява, че народът масово ще я подкрепи за така лелеяния пост…? В подкрепа на туй що  ви думам е следната статия: “Жестоката Гавра На Татяна Дончева С БСП!

Със сигурност искате да ме попитате защо съм решил да подкрепя о.з. генерал Р.Радев? Поради простата причина, че един от мотивите му да подаде оставка от поста командващ българските ВВС е нежеланието му да бъде съучастник в намерението на аграрния министър Н.Ненчев да осигури защитата на българското небе с чужди натовски ВВС. Според генерала, това е по-унизително от подписването на Ньойския мирен договор. Нямам никакво съмнение, че това е един честен българин, патриот, който не е допуснал опетняване на униформата, която е носил и е  работил за честта на пагона! Ако е имало някакви съмнения относно неговата честност и морал, досега щяха да излязат на бял свят най-различни компромати по негов адрес.

Мнозина политически коментатори смятат, че кандидатурата на БСП-АБВ трябва да е лесно разпознаваема. Каква по-добра атестация за ген.Радев от изявлението му защо напуска армията. Казано е още в Библията „По делата им ще ги познаете”, а не по думите. Омръзнаха ни вече мантрите на маститите политици от рода „бля- бля-бля”… Мога все по-убедено да твърдя, че алтернатива на герберската кандидатура може да бъде само и единствено тази на обединената левица.

Крайно време е да осъзнаем и да повярваме в лозунга на фасадата на Народното събрание „Съединението прави силата”. От нас си зависи да победим – преди всичко да си повярваме и да се отървем от такива като този, който седи в момента все още на президентския стол. След всичките му гафове и декларации на кукла на конци, които  могат  да бъдат характеризирани единствено като национално предателство.

Господа, госпожи и госпожици,

Призовавам всички, които милеят за България да не се колебаят повече и на 6 ноември да пуснат бюлетината в подкрепа на левия кандидат за президент на Републиката!

Дойде ред и на най-патетичната българска песен:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология and tagged . Bookmark the permalink.

15 Responses to Аз ще гласувам за о.з. генерал Румен Радев, а вие?

 1. Тракиец says:

  Познавам го от времето когато беше командир на авиобаза “Граф Игнатиево”. Отговарях по линия на ДАНС за така наречените “съоръжения за съвместно ползване” или както е известно на широката публика “американските военни бази”. “Графа” беше и е една от тях. Току що беше завършил някаква академия в САЩ за командващи бази. Направи ми страхотно впечатление по отношение мерките които беше предприел във връзка със сигурноста и изобщо разбиранията му в това отношение. На фона на солдафонските напъни на не един генерал се открои като офицер с широка обща култура и мироглед. В последствие се прояви и като доблестен патриот. Радвам се, че има такива генерали като него.
  Надявам се да бъде избран за Президент на РБ.

  • Hombre says:

   Тракиец, твоето изказване повдигна бойния ми дух!
   Прави ми впечатление, че въпреки обичайния брой посещения в Тепавицата днес, само ти се осмели да вземеш отношение. Толкова ли вече сме станали апатични и незаинтересовани кой ще бъде бъдещият глава на държавата ни? А, аз очаквах да бъда подложен на масирана атака заради моя избор…

 2. rusalka2013 says:

  Да гласуваме за България!

 3. aman11be says:

  Кой за кого ще гласува и дали ще гласува изобщо си е въпрос на личен избор. Аз лично определено няма да гласувам за кандидата на ГЕРБ и на т. нар. РБ, защото не вярвам, че ще могат да предложат читава кандидатура. За ген. Радев нищо не мога да кажа, защото първо не го познавам и второ, защото не съм съвсем сигурен, че ще бъде издигнат за кандидат. Освен това имам известни несъгласия с постановката, че БСП, АБВ и т.н. са леви партии. Именно “по делата им ще ги познаете”, а не по думите. Леви милионери все още не съм срещал, особено в политиката. Помислете и за това преди да гласувате. Та ще поизчакам да видя всички кандидати и тогава ще реша КОЙ. Може би тук е редно да припомня и една стара народна мъдрост – на малко прасе и на нов началник не се радвай, защото не знаеш каква свиня ще излезе.

  • Hombre says:

   Амане, всичко, което си написал е вярно и нямам намерение да влизам в люта полемика с теб. Обаче… да маркирам само някои несъществени различия в гледните ни точки:
    Въпросът от заглавието е по-скоро риторичен и не се нуждае непременно от отговор. Всеки сам да прецени за себе си от коя страна на барикадата да застане;
    Никъде не съм казал, че искам да се въведе в ИК задължително явно гласуване. Но и никой не може да ми забрани, съгласно действащата Конституция, да изразя открито гражданската си позиция;
    Посочил съм недвусмислено, че „титаническата” битка за президентския пост ще се води между кандидата на ГЕРБ и левите сили, колкото и условно БСП и АБВ да са леви формирования. Може в ръководствата на тези партии да има червени барони, но мнозинството от членската маса е с леви убеждения;
    Няма откъде да се пръкне, поне за сега, истинска лява партия. Дори и Господ да слезе на Земята, все ще се намери някой, който да каже, че е нефелен за тоя пост;
    Може ли въобще да става сравнение между ББ, ако той реши да се кандидатира или някой друг посочен от Него и ген. Радев?! До този момент ген. Радев е фигурата, която най-много се спряга като кандидат-президент. Аз няма да изчаквам до последния момент за кого да пусна бюлетинката
    Българският народ винаги е бил скептично настроен, разделен на „анти” и „про” всякаква идея или личност. Не остана дори и един свестен българин, който да не е оплют – гаче са светци тия, които са най-големи критикари…?!
    Дори и да не бъде идеален новият евентуален президент, издигнат от БСП-АБВ, ще бъде много по-достоен от марионетката Плевнелиев. Това по повод младото прасе и нов началник…

 4. Остров МК 51 says:

  Изборът на държавен глава се решава от тези, които броят бюлетините. От овцете нищо не зависи. Както е известно демокрацията е измислена за робите. Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство. Иначе, генерала да е жив и здрав.

  • Hombre says:

   Приятелю, ти си бил по-голям песимист и от мене…! Ако требе, ще ги сменим преброителите с нови, които по-малко да лъжат. Ако и те не стават, ще търсим други… до края на света.

   • aman11be says:

    Е те това “…ако требе, ще ГИ сменим преброителите…”, ако можеш да ми го обЯсниш като как ще стане… 🙂

    • Hombre says:

     Ако не става по еволюционен път, ще стане по РЕВОЛЮЦИОНЕН…!

     • aman11be says:

      Тпруууу! Сопри малце коня, революционерино! 🙂

     • Hombre says:

      Абе, Амане, ти никога ли не си чул за конче-вихрогонче? Не аз, а кончето управлява мен…

 5. Pingback: Предизвестеният край на  левицата | Tepavica online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s