Чудесата на природата

tomatoВиждали ли сте нещо подобно, като по-едрия домат на снимката? Градински домат, в който съжителстват пет-шест по-малки доматчета. Откъснат е от парника на моята  работна жена, която го е отгледала с много любов, естествена тор и кладенчова вода. Ако не  знаех технологията и не бях свидетел по време на зеленчукопроизводството, щях да си помисля, че това е продукт на рядък ГМО. Да, ама не е! Може да е някакъв нов сорт, донесен от извънземните, чрез който  да се увеличи добива на единица площ земеделска земя. За да намалее броят на гладните в страните от Третия свят.

Бях ви подготвил още една снимка със засадено и отгледано в саксия авокадо, което израсна от костилката и се  разлисти, все едно че си е в родината Америка. Заслугата е изцяло на моята внучка Сандра.  За съжаление, откакто го преместихме в Люлинград, листата му повехнаха и май няма да се съживи повече. Язък, а бях почнал вече да кроя планове да продавам плодовете на Кооперативния пазар на дъмпингови  цени.

Нищо, започваме нов мичурински експеримент…! Засадихме тибетското чудо годжи бери и чакаме всеки момент да се появят първите плодчета. Понеже имат страхотен лечебен ефект, ще ги раздаваме безплатно на всички нуждаещи се.

Паралелно върви отглеждането и аклиматизирането на бамбук. Следващият път ще ви го покажа на живо, а когато стане 3 и повече метра, ще правя снимка на всеки желаещ за спомен срещу символична сума. От днес започвам да съставям списък на кандидатите-мераклии за увековечаване край дървото.

Следва една песен, която е предназначена само за франкофони.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Икономика, Нещо като хумор, Good news. Bookmark the permalink.

14 Responses to Чудесата на природата

 1. Тракиец says:

  А пък у наше село доматето са големи колкото тикви. 🙂

  • Hombre says:

   Машала, Тракиец! Признавам те за най-големия лъжец на месеца! 🙂

 2. rusalka2013 says:

  Днес да не е 1 април?

 3. Homo faber says:

  Щом има бамбук, значи строиш… у ваше село къщи за бегълците, не както им думат, бежанците! 🙂 Реагираш веднага, на повика за строеж на домове, на тия типове у селата в нашенско. Имаш двор, строиш, може и една две джамийки да им направиш. Та сутрин кога пее ходжата, с наслада да се будиш. 🙂 А за десерт ягодки със сладоледец ей такива, дето ядат американчетата и европейчетата, био продукт, да им сервираш… 🙂

 4. Homo faber says:

  Гледам, че със сорта донесен от извънземните, както пишеш ще нахраниш гладните от Третия свят! Значи и с бамбука, ще осигуриш дом на бездомните от Третия свят… и молитвени домове, тоже! Нека силата на бамбука да е с теб… 🙂
  “На всенародна борба за изпълнение на бамбукодомовете в съкратени срокове!

  • Hombre says:

   Понеже разбрах, че си се запопил, ще те поканя у наше село ти да се заемеш с духовната просвета на паството.

 5. Homo faber says:

  И бира се отпуска само на профсъюзни бамбукостроители… 🙂
  q=tbn:ANd9GcSrJnlVlGtOceXa-nZdleTcRzdNDJjiZWuJ8dT3haLYgmbSdTm2-g

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s