Нема такава държава!

Не случайно казват, че рибата се вмирисва откъм главата. Като започнем от висшия законодателен орган, където „умните” ни политици коват законите и стигнем до селския пъдар.

Не може да се приеме за нормално законите да защитават престъпниците, а честните хора, потърпевшите – да доказват, че са невинни.

Ще започна в хронологичен порядък отзад напред. С най-фрапантната новина от вчера. Кристалина Георгиева я номинират за кандидат за генерален секретар на ООН, на мястото на Ирина Бокова. Това е не само резил за българската държава, но и безпрецедентен начин да загубим и малкия шанс да бъде избрана българка на този пост. Особено отвратително е поведението на премиера ББ, който като някой селски даскал се опита да унижи ученик, който не се е представил добре на изпита. Питам се какво общо има генералният директор на ЮНЕСКО с министър-председателя ББ? Тя по никакъв начин не му е подчинена, за да я мести като пешка на шахматната дъска. Унизително за всеки българин е декларацията на външния министър Д.Митов с мотивите за издигане кандидатурата на комисарката  Георгиева.

Сетиха се най-накрая от БСП да поискат вот на недоверие на правителството заради антибългарската му външна политика.

Според мен, изходът е предизвестен. Нито Бокова, нито Георгиева имат вече шанс за поста на генерален секретар на ООН,  благодарение на такива отрепки като Евгени Михайлов и други подобни изчадия нему. За да бъде пълен резилът за правителството, ето какво  заяви Ирина Бокова преди няколко часа: Продължавам участието си в състезанието“. И аз  да бях на нейно  място, така щях да постъпя.

Другата новина е също от вчера. Срещу извършени дентални услуги (не са описани точно какви) беше ми издадена една касова бележка, която силно наподобява такава едно време от кръчмата „Бели карамфили” в  моя квартал. Ако това може да се нарече финансов документ, който да се проследи от НАП, аз главата ще си отрежа! И това не е първият случай в който ме изненадват с такива хвърчащи листчета, които по никакъв начин не могат да послужат като данъчна основа върху приходите на всеки един, който се занимава с бизнес. Нека после някой ми разправя, че нямало у нас фирми, които действат „на сянка”. Аз пък твърдя, че 90 % от практикуващите частно лекари си спестяват действителните приходи в данъчните декларации. После да не се чудим защо пенсиите в България са толкова ниски.

Наскоро един комшия у наше село ми се оплака, че някакъв гастролиращ псевдо строителен предприемач го е завлякъл  със сто лева, дадени като капаро срещу обещанието, че ще му достави някаква автомобилна част. Оказало се, че същият този „бизнесмен” е завлякъл поне още 10 души, които му се доверили и му дали в аванс различни суми срещу обещанието за определен вид услуги. Даже един от тях му дал да ползва личната си кола, която не само че не му я е върнал, но я изоставил потрошена в някакво пусто място. За всичко това е уведомена полицията в гр. Елин Пелин, има заведени няколко жалби, но срещу въпросното лице за съжаление резултат никакъв. Просто полицаят, който е трябвало да разследва случая не си е мръднал пръста и даже се е укривал от жалбоподателите. Нека отново гост-министърката Бъчварова да каже, че МВР си върши работата и броят на битовите престъпления е намалял. Само мога да се изсмея срещу подобно твърдение.

Имам още много случки да ви  разказвам, но нека оставя и на вас да споделите горчивия опит от вашето ежедневие, от които да е видно, че държавата е абдикирала тотално от своите задължения, но не и от правото да увеличава непрекъснато данъците за поддръжка на своя многохиляден административен апарат.

П.П. Държа да отбележа, че моето съчинение го бях подготвил преди 22:30 ч. когато започва редовното шоу на Слави Трифонов. Не съм предполагал, че под мотото “Нема такава държава”, един от гостите му ще бъде социологът Андрей Райчев, който подложи на убийствена критика решението на ББ за номинацията на Кр. Георгиева. Постави акцента върху три глави: коварство, унижение, глупост. Препоръчвам на всички да изгледат вчерашното шоу. Заслужава си! Кликнете ТУК.

Следва една песен, която всички знаете и я намирам за доста подходяща за днешното мое изложение.

All rights reserved

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Нема такава държава!

 1. Homo faber says:

  Хе хе хе еее, горе главата, юначе Омбре! 🙂
  Та, спомена се главата, по-горе. Ето що е казал мъдрий българский народ:
  “Горнята глава мъдрува, ама долната лудува.”
  Та нема що да мъдруваш… ето има съобщение, че” благочестивото и грижещо” се за човешките твари – пенсионери, правителство, вдига пенсиите с 2 % от догодина!
  Затова, ликуй и лудувай, взимай доброто настроение и слави “благородното” правителство, в нашенския “Хайд па…” пардон, “Сан Суси”. 😉
  А що се отнася до мошениците, ти като съзнателен, буден гражданин, живеещ с проблемите на обществото и за това, хазната да е пълна, можеш да уведомиш съответните органи – МФ, НАП и други такива с писма, заявления и прочее… 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, след като толкова много мислиш за мен, следваше да ми пожелаеш “Горе главите!”
   Що се отнася до мошениците, тех никакви жалби и писма до компетентните органи нема да ги стреснат Единствено бой и еб@не…

   • Homo faber says:

    Омбре, извинявай… ама май си преминал на социалната… в хоремаго?
    Горе що ти пожелавам… аааа?
    А за главите… да не стане, както го е казал народа… “Вирнал долната (глава) счупил горната.”

    • Hombre says:

     Да ти припомня какво си написал одеве: “Хе хе хе еее, горе главата, юначе Омбре!” Въобще не става дума за повече от една глава…
     А за пенциите – 2% увеличение евентуално от догодина – на 100 лв. са цели 2 лева! Ще има да се чудим какво да ги правим толкова много пари и къде да ги харчим…

 2. Тракиец says:

  Имаааа, има и други такива държави в Африка…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s