Българските абсурди

След резила ни със замяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалинка Георгиева за поста генсек на ООН, дойде и още една неприятна новина – номинацията на Цецка Цачева за кандидат-президент! Доживяхме и този позор! Да издигнат кандидатурата на една невзрачна женица, която с нищо не блести! Поне на външен вид да го докарваше, а не да изглежда като урунгел… Mama mia – тая майка на народа?! По-скоро аз бих се кандидатирал за пастир на стадото, отколкото тази  лелка да изпълнява такава функция. Остава да ни обещае, че ще ни бъде и майка-кърмилница…

Прав е Стратегът ББ – и магаре да посочи за високия пост, и него ще избере народът ни (ако изключим 51% от негласуващите българи). Не е ли пълен абсурд – бившият член на БКП, кариеристката Ц.Цачева да се пребоядиса и да стане една от видните представителки на ГЕРП? Ако  някой ме попита, аз на такъв човек не мога да имам доверие! Но какво се учудваме, нали и ББ не поиска да си сдаде партийния билет?

Още не мога да асимилирам решението на ББ за тази жена. Тя освен да бъде послушна и да изпълнява Неговата воля, за нищо друго не става. Да речем, че аз съм аполитичен и хал хабер си нямам от това, което става в тая държава, само като й видя физиономията и ще ми се отще да гласувам за нея.

От една страна много ме е яд, че точно нея посочи, а от друга се радвам. Ще ви кажа защо: всеки друг от неговите фаворити щеше да има по-големи шансове да стигне до балотаж на предстоящите избори. Но, като мъж, който познава добре психиката на своите себеподобни, независимо от цвят и политически убеждения, голяма част от такива като мене няма да я подкрепят. Освен ако не им предложат някакво солидно възнаграждение като компенсация за техния продажен вот.

Хубаво го рече тия дни една журналистка: и БСП имаше над 1 млн. гласоподаватели, които после се стопиха. Сега е ред на герберите да изпият до дъно горчивата чаша след своето главозамайване.

Герберските циркаджии все още не са показали докрай на какво са способни. Докато народът не им покаже къде им е мястото и не остане и помен от тяхното „велико” управление. Така, както се случи някога с “царистите”…

Нека си припомним едно култово изпълнение на мама Цецка:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Случи се…, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

25 Responses to Българските абсурди

 1. Pasi says:

  Цецка
  “Цъфнал ГЕРБ” ще ръководи!?
  Групичка от слепи сноби.
  Триковете ще измисля,
  ще кълне, ще сапунисва,
  ще командва:-“Влез-излез”,
  в интерес на ленторез.
  Плевен ще е много горд,
  от финалният акорд.
  Вместо песен да се мецка,
  шалтера ще дърпа Цецка!
  12.12.2012

  • Hombre says:

   Паси, може леля Цецка да ти се струва проста, но разбира от КЕЛЕПИР!

 2. Homo faber says:

  Пак заповядай, Омбре!

  • Hombre says:

   Тенкю, баби! Или вече ще си благодарим на “тенкю, лельо Цеце”… 🙂

 3. Тракиец says:

  Не виждам защо и на какво се гневиш. Нормално и естествено е, след като всички независими социолози заявиха, че ГЕРБ е тръгнал надолу, да се жертва нещо не толкова важно и взрачно 🙂 . Всеки друг и особено ВОЖДА ВИНЕТУ, би бил неуспех, а тук нещата са предопределени. Чудесен избор !!!
  Остават ген. Радев или Каракачанов. И двата варианта са добри. Патриоти, със собствено мислене, стил и харизма и т.н.

  • Hombre says:

   Тракиец, не ме четеш внимателно. Виж какво съм написал: “От една страна много ме е яд, че точно нея посочи, а от друга се радвам“. Дано спечели ген. Радев или Каракачанов. С последния съм играл тенис на маса, когато беше още тиквена семка. Едва ли ме е забравил… 🙂

 4. Тракиец says:

  • aman11be says:

   Тракиец, то всичкото това хубаво, ама само в пожелателно наклонение. Като как ще бъде осъществено, ако въпросната патриотична кандидатпрезидентска двойка спечели изборите, с тези президентски правомощия не мога да разбера от платформата. Освен това, с риск да се засегнеш, ама човек, правещ евалла на Ердоган, плюещ Русия и деклариращ евроатлантическа ориентация, какъв патриот може да е?

   • Hombre says:

    Амане, умишлено се въздържах да отговоря на Тракиеца. Подкрепям изцяло твоите аргументи.

   • Тракиец says:

    Относно президентските правомощия ще отговоря с цитат: “…Президентът няма да спира да отстоява тези теми. Именно президентът трябва да задава насоки за дългосрочното развитие на страната. То трябва да е по пътя на социалното пазарно стопанство.”…
    А за второто си частично прав.
    1. Никога не сме правили евалла на Ердоган!
    2. Винаги със Запада, но никога срещу Русия!
    При нас има дебат по темата, защото голяма част от Патриотите са и русофили. Не казвам, че споделям на 100% всичко направено и казано от В. Симеонов, но посоката и идеята са правилни. “Балансирана и умерена политика във всички посоки, с приоритет на националните, български интереси”.
    Винаги ме е отвращавала крайната фобия, независимо от посоката й. За това съм там. Дайте право на тази млада партия и коалиция да израсне. Важен е за мен основният приоритет, а той е “България над всичко”, без да достигаме висотите на националкоциалистическата идея, разбира се. 🙂

  • Кисса says:

   Комплименти… Без коментар.
   Симеонов: ДПС ще изчакат как ще се развие вотът, но на балотажа ще подкрепят ГЕРБ

   „Аз не обичам Борисов. Не го харесвам и като политик, но това управление в момента е най-доброто за страната ни. Какъв е смисълът да тласкаме страната към политическа нестабилност. Трябва да признаем, че Борисов не е онзи самонадеян диктатор от първия мандат“, каза още Симеонов.”

   Аферим, машалла. Майорчето от запаса решава,кое управление е най-добро за България. Да ни е честито. Аман от тъпи фатмаци.

   • Hombre says:

    Кисса, нема да се косиш! Твоят съгражданин Аман е дал много ясна кратка характеристика на Валери Симеонов…

 5. Тракиец says:

  Ето една версия, която колкото и да изглежда абсурдна, притежава известна логика!
  Защо Борисов жадува да загуби президентските избори и да сдаде властта

 6. Тракиец says:

  И още нещо, също смислено и логично!
  ДПС опита да спре закона за бурките

 7. aman11be says:

  Не знам дали ще се покаже колажа, но не е лош. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s