Нищо ново под слънцето

Този, който е следил внимателно моите политически коментари и прогнози, сигурно си спомня какво съм казал по повод въвеждането на втора (единствена и неповторима) кандидатура на българското правителство за поста генерален секретар на ООН. Тогава казах, че шансовете ни да оглавим тази международна организация се свеждат до нула. То не беше нужно да съм пророк за да предскажа какво ще се случи при шестото последно гласуване на постоянните страни-членки на Съвета за сигурност на ООН.

Антониу Гутериш е следващият генсек на ООН.  Да му е  честита новата длъжност!

Кристалина Георгиева е получила два отрицателни вота от постоянни членки на СС, а Ирина Бокова само един!!! Бокова се е представила най-добре сред жените. Ха сега, нека външният министър Митoff да обясни какви му бяха мотивите за номинацията на лелка Кристалина, която имала по-големи шансове от Ирина. Дрън-дрън, та пляс! Ако не беше негативната кампания срещу нея, може би имаше някаква вероятност щастието да ни се усмихне, но не би, заради редица именни и безименни отрепки като Евгени Михайлов. Няма друга държава, която да подлива вода на своя кандидат!

По същия начин, както преди време издигнаха и приеха кандидатурата на Прасчо за шеф на ДАНС. Абе, тия, които се смятат за големи стратези и владеещи политическия инженеринг, не им ли беше ясно, че такава одиозна фигура няма начин да бъде приета и одобрена от българското общество. Ако мене ме бяха назначили за таен съветник в МС, със зъби и нокти нямаше да допусна такава груба грешка, която му изяде главата на Орешарски и не само на него. Всяко нещо си има граници и предел на допустимост.

Да не споменавам и  всичките други простотии, които сътвори кабинетът Бойко-2: отказ от проекта за строителство на газопровода „Южен поток”, разваляне на договора за строеж на АЕЦ „Белене” и, и…! Само народ като нашият може да прояви такова благородство и такава толерантност,  да остави този човек и цялата му ОПГ да изкара мандатчето си необезпокоявано.

Което ме навежда на мисълта, че нашите политици и управници са много глупави и зависими, по-вероятно двете качества в едно.  Досега не съм чул и видял нито един сериозен аргумент от сегашното правителство на Боко баши, по който и да е въпрос както по вътрешната така и по външната политика. Защо трябваше да допуснат в Парламента инициативата за евентуален вот на недоверие на правителството за  цялостната му политика да бъде на ДПС, а не на БСП?  За всички трезво мислещи българи е видно, че няма сфера, в която това правителство да не е претърпяло пълен провал,  плюс 16-те милиарда дълг на нашето и следващите поколения…

Вчера използвах една  сентенция: „Всеки народ си заслужава управниците”, която за пръв път е изрекъл Хегел. И от тогава досега, докато има стадо от блеещи оФце, положението с нищо няма да се промени.

Като стана  въпрос за това толкова благородно животно, да ви пусна една песен:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

34 Responses to Нищо ново под слънцето

 1. Pasi says:

  За кого ще гласувате на президентските избори?
  Гласували: 2647

  Александър Каракачанов 2.49% – (66)
  Светослав Витков 1.93% – (51)
  Веселин Марешки 2.38% – (63)
  Велизар Енчев 4.12% – (109)
  Пламен Орешарски 1.32% – (35)
  Жорж Ганчев 3.44% – (91)
  Трайчо Трайков 11.98% – (317)
  Владимир Кузов 0.23% – (6)
  Александър Томов 0.19% – (5)
  Татяна Дончева 3.32% – (88)
  Румен Радев 41.07% – (1087)
  Ивайло Калфин 2.64% – (70)
  Цецка Цачева 5.29% – (140)
  Красимир Каракачанов 6.46% – (171)
  Митьо Пищова 3.93% – (104)
  За друг кандидат 0.98% – (26)
  Против всички 8.24% – (218)

  • Hombre says:

   Благодаря, Паси! И аз го видях този резултат и се замисилх върху социологическото проучване на bTV, според което лелка Цецка имала по-висок процент подкрепящи я гласоподаватели. На кого да вярваме???

 2. aman11be says:

  Хайде след месец да качим на пързалката и другата кандидатка за “мама на нацията”, па белки се събудим от “сън дълбок” и се превърнем от стадо оФце в хора, личности, народ!

 3. Homo faber says:

  Бали га… както се казва. Неведоми са пътищата, парични и кебапчийски… 🙂
  Ако замиришат и парите /казват, че не мирашат, но си миришат/ и кебапчетата, стадото може да стане народ!

  • Hombre says:

   Фабер, все пак България е в Европа, не е в Африка! Белким некой ден прогледнем и всеки получи заслуженото си…

 4. Homo faber says:

  А за това, дека става под нашето слънце, па и под световното слънце, Омбре – съгласно теорията на конспирацията 🙂 го решават невидимите инджинери-кукловоди /знаеш го/. 😀
  Не малце събития що стават по грешната земя, го потвръждават…

  • Hombre says:

   Абе, знам, колко да знам…? Друго си е такъв авторитетен чиляк като тебе да го каже… 🙂

   • Homo faber says:

    Айде, сега и скромен… На приказките не веруВАЙ!
    Фактите говорят, какво ли казва, пълната, твоя архива? 🙂

    • Hombre says:

     Кога не съм бил скромен?
     Вервам само на теб и на никого друг!!!

     • Homo faber says:

      Аз пък на теб, затова и следя творчеството, като твой почитател!!!

     • Hombre says:

      Продължавай все така, Фабер! Това е правилният път да станеш известна публична личност. 🙂

  • Hombre says:

   Споко, Паси! И това ще стане некой ден… Рашките вече знаят пътя към Берлин… 🙂

 5. Homo faber says:

  Благодаря, Омбре за доверието! Но пътя, който съм хванал е да влеза във всеки дом, у наше село. 😀

 6. Тракиец says:

  Брей, брей, бреееееей! Чак пък политически коментари, че и прогнози! Жъ рече човек, че сме некоя социологическа агенция! Я вижте тука, кво е написал Петето Волгин по темата. Лично ми се обади и ме помоли да му ходатайствам пред Омбрето да го публикуваме в Тепавицата. 🙂 Моля те, Омбре, заради мен, дай му тази възможност!!!!????

  “Ако имат капчица срам, българските евроатлантици трябва да не се показват в прилично общество поне година. Всички, като се почне от “много умния” Иван Кръстев, мине се през разните му там Даниел Митов, Антоний Георгиев, Нено Димов, Евгений Михайлов и се стигне до писачите в стенвестниците на Прокопиев, Медиа не знам какво си и Клуб не знам що си, трябва да мълчат като изпуснали се в дневната коняри. След като си възхвалявал останалата на 9-то място Кристалина Георгиева, а си писал доноси и си водил мръсна кампания срещу втората в класирането Ирина Бокова, единственото, което ти остава, е да умреш от срам. Нашите евроатлантици обаче ще оцелеят. При тях срам няма.”
  Петър Волгин

  • Hombre says:

   Тракиец, съзнавам че съм се изхвърлил, като съм нарекъл моите писаници “политически коментари и прогнози”. Не мога да се меря с теб, камо ли пък да се изтъпанча по теливизията да ме излъчват на живо. 🙂
   Предай на Пепи Волгин, че му благодаря за това, което е казал по адрес на днешния ми постинг. Ще го черпя едно узо – твоето, което ти отказа да си го получиш за други услуги…

   • Тракиец says:

    Аааааа не съм отказАл. Просто ми го съхранявай, че ще му дойде времето! А иначе, по телевизията само казвам това, което съм научил от Вас Ваше Превъзходителство! Просто ме помолиха да се явявам аз, щото усмивката и прическата ми били по- представителни, а иначе всички там знаят, че мъдростта е Ваша! 🙂

 7. Тракиец says:

  И още:
  “Честито на Антонио Гутереш за поста! Я сега да видя какво ще кажат медиите на “Америка за България” и всички останали платени или просто малоумни фенове на Кристалина Георгиева, които се скъсаха да обясняват какви феноменални шансове имала въпросната госпожа. То бива да говориш тъпотии, ама този път наистина прекалиха. А изводът за нас е, че за пореден път България стана за кашмер. Всички се смеят на управляващите ни. С пълно право.”
  Петър Волгин

 8. Тракиец says:

  Честито и от мен, ама да си ви кажа правичката, хич, ама хииииич не ми дреме кой ще е новият Генерален секретар на ООН!!!!
  А иначе, едно птиченце ми подсказа, че тази врътка е направена нарочно от нашите Ентелегентни управляващи, за да може Гутереш да стане. Сигурно има защо, но не ще да е заради нас, шъ знайте. Дано да имаме поне келепирец някакъв, щото май вече сами се навеждаме и слагаме вазелина без някой да ни е подканвал.

 9. Тракиец says:

  Ааааааааааааааааааааааааааа, Не! Тук аз не нося никаква, ама никаква вина! Да ги нямаме такива. Пъпешо, да си оди у село и да си покрие главата от срам!
  Всички носим вина за провала ни в ООН, обяви Цветанов

  • Hombre says:

   Как да не си виновен, Тракиец? Що те немаше на площад “9 септември” да протестираш срещу безумието на наште политици?

 10. Тракиец says:

  Да внесем малко спокойствие:
  По информация от достоверни (неназовими-конфиденциалност, чат сте?!?) източници, поради наличието на незаобиколими външни фактори (конфиденциалност), вероятно, до края на деня, ще се окаже, че всъщност резултатите на г-жа Георгиева са чудесни и Путин бясно си гризе ноктите от яд в ъгъла.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s