Музикален петък – CXCII

Завесата е вдигната. Имате последен шанс днес да застанете на трибуната и да агитирате в подкрепа на Мама Цецка или на генерал Радев.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Ходенето за гъби в това кишаво  време е противопоказно. Напред към урните! Да спасим нашата България от всички гнусни паразити и дерибеи, които са я налазили!

Във връзка с правото и… задължението на всеки български гражданин да участва на избори за съдбата на Отечеството, мисля, че няма да е грешно да ви пусна “Марсилезата”, като пример за обединение на нацията:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Анекдоти и вицове, Музика and tagged , . Bookmark the permalink.

49 Responses to Музикален петък – CXCII

 1. Кисса says:

  Новият предизборен слоган на ГЕРБ:

  “Гласувайте за наш’та грешка – ваш’та мама!”

  А сериозно, мога ли да ви отцепя следното питане: за какъв избор иде реч? Да се избира между двама комунисти? Найн, ноу, нет, спасибо, без мен на този маскарад.

  • Hombre says:

   Скъпа Кисса,
   По официални данни от архивите на БКП, към 10 ноември 1989 г. , в тази партия са членували около 1 млн. „комунисти”. Сред тях фигурира и моето име. Като прибавим от всяко семейство на комунист по още двама-трима симпатизанти, излиза, че почти половин България е била червена. Категорично възразявам срещу всякакви опити да ни изкарат някои по-черни от дявола, а безпартийните – ангели небесни! Лично аз не се чувствам ни най-малко виновен за безобразията, които са се извършвали от висши кадри на партията, защото както и Мама Цецка каза, не сме знаели какво се извършва от номенклатурата – членове на ПБ и ЦК.
   Една от причините СДС да падне от власт е провежданата политика на омраза спрямо всички инакомислещи в страната ни. То не бяха карти с черепи и концентрационни лагери, щурм на Партийния дом, остри сблъсъци с полицията и митинги на които бяха заклеймени всичките „червени бабички”. Пълен набор от изпълнения в стил „пещерен антикомунизъм”. Аман от клишета!
   Стига с тая омраза и с това разделение на народа! Време е да заровим томахавките.

  • aman11be says:

   Кисса, веднага ти отговарям при мен специално за какъв избор иде реч. Иде реч за избора с ГЕРБ или против/без ГЕРБ. Мисля, че това е достатъчно основателен избор, за да отида да гласувам в неделя. Не че съм на 100% сигурен, че БХ ще подаде оставка, както обеща. Предната неделя не я подаде, въпреки обещанието си. Но си струва да се опита.

 2. Кисса says:

  “не сме знаели какво се извършва от номенклатурата – членове на ПБ и ЦК”

  Ама вярно ли не сте знаели? Ни за ДС, ни за УБО, хайде корабче плува ли?

  В моето семейство няма нито един член на БеКаПе. С което се гордея.

  • Hombre says:

   Твое право е да си мислиш каквото искаш! Само знай едно – не се смятам за по-малко достоен българин от теб.
   И щом си тръгнала да заклеймяваш БКП и ДС, що не тръгнем от 1923 г., дори от по-рано, за да видим кой повече от управляващите по онова време е избивал хора само заради идеите им.. И да не пропуснеш да споменеш атентата в църквата „Света Неделя”.
   П.П. Само да ти напомня, че още от римското право е известно, че няма колективна вина. Има конкретна лична вина! В противен случай, всички немци на възраст над 18 г. щяха да бъдат убити след края на ВСВ…
   По-умните испанци и гърци отдавна постигнаха национално помирение, за разлика от нас, които продължаваме все по-дълбоко да затъваме в ямата. И кой спечели от всичко това? Само ти и Светла не сте го разбрали…

 3. За всички “инакомислещи” и специално за Кисса и Светлето, поднасям тази статия!
  За български президент класират американски човек

  • Hombre says:

   Тракиец, следя редовно почти всичките публични прояви на д-р Илия Илиев. Като цяло винаги съм му давал положителна оценка. Но мисля, че тоя път малко се е изхвърлил…

 4. Homo faber says:

  Завесата се спуска, Омбре! За майка България и за нас, останалите тук на тази земя, като една човешка длан. След изборите, първо ще се забрани Никулден. А и риба няма да има, щото комунистите ще я прогонят от реките, язовирите и Черно море.
  С декрет комуниста-президент ще забрани, Коледа и Нова Година, вземайки пример от направеното, преди години от прогресивните сили в братска Кампучия.
  Хелоуин, също с декрет ще се обяви за най-български празник. Като за целта комунистите, трябва да се облекат с винтяги, каскети, шуби и ямурлуци, както и с шинели, ушанки, тужурки и нацапани с червена боя да плашат демократичните сили.
  П.П. По-удачно е тази песен да се запее…

  • Hombre says:

   Въййй, Фабер… Недей да плашиш народа, че един нема да остане на тая територия и ще я заселят саде имигранти от Третия свят!

  • Hombre says:

   Тракиец, у нас взеха връх тъпунгерите и чуждите подлоги, които унищожиха българските служби за национална сигурност. Питам се утре кой патриот ще се навие да работи в тези служби, след като след 15-20 години ще бъде лустриран? Тепърва ще берем ядове като държава…

 5. Pasi says:

  Варшавянка
  Вихри враждебные веют над нами
  Темные силы нас злобно гнетут.
  бой роковой мы вступили с врагами,
  В Нас еще судьбы безвестные ждут
  Но мы подымем гордо и смело
  Знамя борьбы за рабочее дело
  Знамя великой борьбы всех народов
  За лучший мир, за святую свободу
  На бой кровавый
  Святой и правый
  Марш, марш вперед,
  Рабочий народ.
  ===

  • Hombre says:

   Пааси, кажи, че си американофил та да се успокоят некои русофоби!

 6. Кисса says:

  Сега малко по-сериозно. Ако БеСеПе си мисли, че гласовете за Ген. Радев са гласове за нея, жестоко се лъже. Молете се Тръмп да гътне НАТО (не както Обама затвори Гуантамо). Защо ли? Ами, доколкото знам, военните изпълняват заповеди. България е член на НАТО. Сещате ли се чии заповеди ще изпълнява Ген. Радев?

  • Hombre says:

   Да, Кисса – прочетох и аз подобна оценка. Само че – генерал Радев не е кукла на конци. Той каза, че ще се вслуша в гласа на всеки, независимо от която и да е партия, стига да е в интерес на България. И аз не мисля, че ако генералът стане президент, това ще е победа изцяло за БСП. Победата ще е за антигерберските сили.

 7. Pasi says:

  Народът е на път да излети! Галъп: 51:40. Бай Онуй да си пише заявлението!

  • Hombre says:

   Да видим…
   А ето и една полезна статия за всички, които мислят със собствените си глави:
   Цецка Цачева – зрелищно харакири по БНТ

  • aman11be says:

   Подобна прогноза има и във в. “Сега” от “Медия линкс”(прочетох, че била агенцията на Р. Бъчварова… да, същата!). Мисля си, че това може да е част от маневрите на ЦЦ, за да прати поне част от привържениците на Радев за гъби. Още нищо не е решено. В неделя пред урните, а след това за риба/гъби, на лозето и т.н. 🙂

   • Hombre says:

    Малко преди тебе казах и аз нещо такова…

   • Homo faber says:

    И всеки живеещ до морето да пусне в морето /а живеещите в Люлинград, да се самокомандироват/, неколко кофи с малки паламудчета, за развъждане, че нема да има от този деликатес / тази година, дал Бог/, щото комунистите ще го прогонят! 🙂

    • Hombre says:

     Прав си, Фабер! Да не остане нито един български продукт – всичко внос от ЕС и САЩ!!!

 8. Pasi says:

  ДИР.БГ.
  За кого ще гласувате на втория тур на президентските избори?
  68.98% – Румен Радев
  31.02% – Цецка Цачева

 9. Pasi says:

  в. Сега
  Гласували: 5426

  Румен Радев и Илияна Йотова 69.74% – (3784)
  Цецка Цачева и Пламен Манушев 10.12% – (549)
  Не подкрепям никого 14.73% – (799)
  Няма да гласувам 5.42% – (294)

  • Hombre says:

   Само се страхувам герберастите да не извъртят некой курвенски номер…

 10. Pasi says:

  Както Аман и Омбрето съветват, ако няма гъби в неделя, ще има нов Началник на Дондуков №2.
  А прогнозата за неделя е дъжд… Кофти време за гъби и прекрасно за разходка до близкото школо, подръка с половинката. Романтика под чадъра!

  • Hombre says:

   Паси, ще ми се прогнозите ти да се сбъднат, но все още съм скептик…

 11. Homo faber says:

  Без песен не може, правилния, избирател-рибар…

 12. Pasi says:

  Liyana Pandelieva
  9 ноември в 00:01 •
  Пътувам днес в едно от влакчетата на лондонското метро и някакви американци ми задават въпрос за това къде да се прекачат. Отговорих им, те попитаха дали съм местна, отговорих, че съм българка и приказката ни тръгна.
  Питат ме те дали знам за това пред какъв труден момент в съдбините си е изправена Америка. А аз веднага ги питам те знаят ли пред какво чудо е изправена България. И понеже не знаеха, набързичко ги въведох.
  “У нас се провеждат президентски избори, но правителството ще падне другата седмица, защото кандидатът-комунист на десните е вече видимо победена от военния пилот, който го играе от страната на комунистите, а премиерът се закани, че ще подаде оставка още тази неделя, но ще чака до следващата. А премиерът ни всъщност е бивш пожарникар, който е последният бодигард на последния комунистически лидер на България. След това този човек стана бодигард и на последния български цар, който се върна в България, за да стане министър-председател на републиката. Тогава пожарникарят-бодигард стана шеф на полицията, а после се скара с премиера на републиката, който по произход е цар. След това бившият бодигард и бивш шеф в полицията стана кмет на столицата, а после и премиер и така – втори мандат.”
  Когато спрях да говоря, всички хора около нас бяха затаили дъх и чакаха последното развитие на историята. Е, да, ама то е идната неделя. Та внесох и това уточнение. Реших, че ако отворя темата и за референдума, ще си пътуваме до последната спирка на метрото, че тези влакчета по дълго време пътуват! Но при повече късмет после можех да започна локално комедийно шоу с елементи на политическа пародия.
  Американците се спогледаха смаяно и единият каза: “Че какви проблеми имаме ние – Хилъри или Тръмп… Ама вие…” И им дойде време за слизане. За останалите ми две спирки околните пътници почти не сваляха очи от мен. Ама каква история им разказах, а!
  Лияна Панделиева за ситуацията у нас: Локално комедийно шоу с елементи на политическа пародия

 13. Pasi says:

  Цъфна ГЕРБ като сопол на дувар! Дедото на Цеца не бил дедо, а пастрок!!!
  Баща й се отказал от него, и оттук “чисто минало”. Оттук нататък сведенията се раздвояват: разстрелян николапетковист или криминал осъден на две години за кражби и в т.ч пушката на селския пъдар, и оказал съпротива при задържане за влизане в затвора. И двете версии се вихрят в нета.
  Отделно от това клетвата за мълчание “пред смъртния одър” на бащата, е нарушавана два пъти, един път при Коритаров и снощи.
  Лъжа е, че снощи си е изляла душичката за първи път.
  Така е на избори. Много се лъже.

  • Hombre says:

   “Така е на избори. Много се лъже”.
   И не само на избори, Паси! Некои през целия си живот, даже се оливат… Познавах един, който на 9 септември обявил на мегдана, че партизаните са слезли от гората и го признали за АБФК!

 14. aman11be says:

  Преди около половин час се изгласувах. Смущаващото за мен е, че, поне в училището, където гласуваме, нямаше джан джун жив човек за разлика от предната седмица. Опасявам се, че, ако навсякъде изборната активност и такава, не се знае довечера кой ще отваря шампанското. Дано да съм несправедливо черноглед!

  • Hombre says:

   Амане, при мине беше обратното. На първия тур немаше жив човек, а днес чаках 5 минути на опашка, въреки че се движеше по-бързо от преди.
   Има си хейс циганските гласове да се окажат повече от тези на българите…
   П.П. Позицията на Каракачанчето ще се окаже много непочтена, ако смята че с Тиквата ще се чувства по-щастлив. Да видим какво ще каже Тракиеца по въпроса, който твърде много го идеализира. Нема да споменавам за Магарешки. Той си е ваша рожба.

   • aman11be says:

    Миналата седмица чаках повече от 40 минути докато ми дойде редът. И пред почти всички секции, а те бяха поне 10, беше така. Днес училището е празно, като през лятната ваканция. На излизане от сградата чух един господин от “третата възраст” да съветва някого по телефона да не ходи да гласува или ако ходи да е следобяд, защото вятърът бил отвял шапката му. Докато вятърът е приоритет за някои…
    Доколкото четох ПФ дават право на симпатизантите си да гласуват по съвест. Макар че като цяло си стоят по-близо до БХ (все пак са коалиционни партньори) 🙂
    А Магарешки си е бизнесмен и подхожда към това като към бизнес начинание. Може пък да е прав. Хубав лош, но от почти две години (май станаха) горивата във Варна са чувствително по-евтини отколкото в останалата част на страната. И това само с две бензиностанции. В Добрич ми разправяха, че с една газостанция е свалил цените на газта – метан и пропан-бутан. Тъй че лошо няма. То и след Чехлю няма как да бъде по-гротескна институцията. Пу-пу, да не се окаже, че пак не съм прав! 🙂

    • Hombre says:

     А някои твърдят, че няма разлика между чехлю, мама и генерала…

     • aman11be says:

      В какво няма разлика?

     • Hombre says:

      Било все тая дали ще гласуваме за мама Цецка или за генерал Радев…

     • aman11be says:

      За някои може да е все тая, за мен не е. Макар че не съм вече толкова млад и наивен, та да се надявам на някакви кардинални промени… 🙂

     • Hombre says:

      Степ бай степ, Амане… Утре може и теб да те изберат за депутатин. И тогава какъв живот ще настане… 🙂

     • aman11be says:

      Нали си чувал, че “На бодлива крава Бог рога не дава!”? 🙂 Тъй че депутатин – в някой друг живот.

     • Hombre says:

      Братко, не прави като мен! Аз вече отказах една покана. Никога не казвай “никога”!

 15. Pasi says:

  Събщения във Фейса показват ,че циганските барони гърчат Цецо и искат по 300лв. на глас.
  Други пък съобщават, че самолетът е излетял със 60 маха, срещу 31 за мухата Це це!
  Аз пък информирам, че хвърлих моята лопата върху гроба на калинките!
  Оставката е на жълтите павета!!!

  • Hombre says:

   Паси, не бързай да се радваш! Който се смее последен се смее най-добре!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s