Малкият „петък” – CIX

Днес ме е посетило едно девойче, което като мото на своя личен блог е написало следното:

„Тайната на щастието не се състои в това да правиш, каквото ти харесва, а да харесваш онова, което се налага да правиш”.

Следва едно важно съобщение:

Моля заинтересованите да се свържат с мен за допълнителна информация. Дискретността е гарантирана.

Това беше от мен за днес. Останалото е от  вас.

Драги сътрапезници, от вчера започнаха предколедните пости. Кой блажил – блажил!

До тука беше –  следват цели 40 постни дни. Жената ме изненада със спанак и кисело млеко. Въпреки че знае, че домашната ни лекарка ми е предписала строга диета – да не допускам повече от 2 дни в седмицата без месо… После идва ред на пуйките и прасетата, суджуци, луканки, филета, пастърми и  разни туршии….

За да не ме изпревари некой с коледна песен, пускам ви още от  сега една моя любима:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Литература, Музика and tagged , . Bookmark the permalink.

38 Responses to Малкият „петък” – CIX

  1. Pasi says:

    Харесват ли ви резултатите от президентските избори в България?
    Гласували: 1866
    Да 85.26% – (1591)
    Не 12.49% – (233)
    Нямам мнение 2.25% – (42)

    • Hombre says:

      Е как нема да не ни харесват? В сравнение с Плевню, Радев е велик! Требе да си слепец за да не видиш разликата…

  2. Homo faber says:

    Та, щастието… и в това е, още… 🙂

  3. aman11be says:

    Преди много години почетох следната сентенция: “Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите.”

  4. rusalka2013 says:

    Да добавя и аз нещо от шопския хумор:
    “Оти че се косим, като че ми мине?”

    • Hombre says:

      Русалке, благодаря ти, че ме подсети! Шопите са най-умната част от българския народ! 🙂

  5. Pasi says:

    Мечти
    Не щеме ние Бойко,
    Раданчо и Лютви,
    а искаме ракия,
    салата и сарми!
    Не щеме ние Куна,
    Лукарски и Доган,
    а искаме си гадже
    върху креват застлан!
    24.10.2016

    • Hombre says:

      Паси, представи пълнен списък с това, което щеш и което не щеш – ще се опитам да ти съдействам пред Всевишния… 🙂

  6. Homo faber says:

    Имаме си, наместник на Всевишния, тук в България? 😉
    Правилно е забелязал поетът наш, пък и ти наместнико… прекомерното внимание върху здравето .. вреди на яденето и пиенето на алкохол… 🙂

    • Hombre says:

      Водата, Фабер, е за бръснене и къпане! Само алкохолът утолява жаждата…

  7. Homo faber says:

    И още ЧРД за тази седмица, щото…

  8. Homo faber says:

    И 27 октомври, представяме…
    Ден на отворените врати

    • Hombre says:

      СТават грешки понякога… Извинявай. Но да те попитам – ти защо си траеш? И докога ще се правиш на толкоз конспиративен?

  9. Homo faber says:

    Още една тайна да имаш щастие, Омбре…
    Кисело зеле
    Продукти: Зеле колкото поема бидона, 40 гр. сол (кристална, едра) на 1 литър вода (или 31.2 гр. сол на 1 кг. зеле), 7-8 глави лук, нарязан на осмини, 2-3 ябълки, нарязани на четвъртини, 1 царевица (цяла, с кочана), хрян.
    Приготвяне: Почиства се зелката от зелените листа. Отрязва се кочана и се разрязва на две половини. След това се нареждат в бидона. Предварително в бидона се поставя маркуча, с който ще се преточва зелето. Зелките се подреждат, така че да са добре затиснати една с друга. На няколко пъти се слага лука докато се редят зелките. По средата сложете ябълките и кочана царевица, наредете останалите зелки върху тях. Залейте зелето с вода като мерите колко поема. Вземете част от водата и в нея разтворете солта (според колкото вода сте наляли). След като се направи саламурата, връща се в бидона. Чрез маркуча няколко пъти се източва вода в тенджера и се връща обратно в бидона – целта е да се разтвори добре солта. Бидонът се затваря и 2 дни не се преточва. На третия ден започва да се преточва в продължение на 15 дни.На 25 тия ден зелето е готово за консумация.

    • Hombre says:

      Имам си един бидон, на който му завих канелка, купена от магазина за левче. Точно по тая рецепта съм направил киселото зеле. Днеска извадих първата зелка и си направих салата с червен пипер и зехтин. Вкусна… 🙂

      • Homo faber says:

        От мен да мине… 🙂 И дюли може да сложиш.
        Увий пържолките с листа от зелето, да видиш, какво става. Пак вкусно… 😀

        • Hombre says:

          И дюла съм сложил, и хрян… За прасето е рано – още не съм го заклал…

  10. Homo faber says:

    Нели имаш тефтер/и “специале”н. Хептен си свалил нивото, за да СТават грешки…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s