“Политкоректността” на десницата

Напоследък ставам все по-често свидетел на наглостта и нахалството на наши и чужди политици и журналисти, които в разрез с всякаква логика тръбят наляво и надясно най-различни тези, в подкрепа на своята „правота”. Ще дам само два примера от недалечното минало от емисиите по така наречената „Босфор телевизия”(bTV). Отварям скоби само за да кажа, че това не е телевизията, която харесвам, но като върл неин опонент следя често някои предавания. Онзи ден, в студиото на тази телевизия с водещи Мариана Векилска, Жени Марчева и още една, чието име не запомних, бяха поканени като гости Ангел Джамбазки и ген. Атанас Атанасов. Всъщност, за да бъдем екзактни (заимствам от лексикона на Местан), той отдавна не е генерал, но за да подчертае неговото величие, водещата Марчева на няколко пъти го титулува с бившото му качество, едва ли не като пълководец, само че без армия. Най-малкото трябваше да каже, че е о.з., докато за неговия събеседник само мимоходом беше споменато, че е евродепутат. В разгорялата се дискусия, ако може да бъде наречена такава, по вина на водещата и о.з. генерала липсваше елементарна култура за водене на диалог и трябваше човек много да напряга слуха си, за да долови казаното от трите страни в синхронното говорене. Силно личеше пристрастното поведение на Марчева (не съм предполагал, че е такава усойница), с неприкрит уклон към страната на ”генерала”. Същият, когато не можеше да намери аргумент в своя защита, премина в контраатака с неприлично унизително обръщение „бе”, размахвайки му пръст, на което А.Джамбазки моментално реагира. Последният бе запитан какво образование има, та трябваше да отговаря, че и той е завършил като своя опонент право в Юридическия факултет на СУ. Всичките тези похвати отдавна се изучават в световноизвестните факултети по журналистика и се наричат ad hominem. Този политически комплексар Атанасов стигна дотам – да съжалява нелегално преминалите границата на държавата ни имигранти. От тук пролича и цялата негова демагогия и фалш. Но да не се впускам в повече подробности – който желае може да проследи предаването на запис. За мен безспорен победител в диспута беше А.Джамбазки.

В друго едно предаване „Лице в лице” с водеща Цветанка Ризова прави впечатление, че кани предимно лица придобили лоша слава в предишните правителства и тук-таме по някой представител от левицата. Вчера Елена Йончева отговори на предизвикателството на Бойко Борисов, в което тя недвусмислено заяви, че възнамерява да го  съди, тъй като използва лъжи по неин адрес и можела да докаже, че не е ползвала субсидии от държавата за своята публицистика. Ако той успее да я опровергае, тя щяла да се откаже от политиката. В противен случай, очаквала от него да направи същата стъпка.

Примери от този род има един билюк като целта е умишлено да се настройват избирателите против БСП и Корнелия Нинова. Някъде прочетох тези дни израза „телевизионна революция”, чиято същност се изразява в манипулиране на масите в изгодна светлина за поръчителите.

И да преминем на международна вълна. Германия и Холандия не разрешиха митинги на поддръжниците на Реджеп Ердоган в своите страни като политически недопустими, което доведе до изостряне на двустранните им отношения. Само ние робски прекланяме глава и се съгласяваме турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да си развява байрака гаче е в собствената си страна. Има ясно определени права и задължения на дипломатическото тяло в приемащата страна установени във Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Във всяка една друга държава, суверенна, подобно поведение като това на Гьокче се смята за недопустимо и за намеса във вътрешните работи на страната-домакин. Санкцията е само една – обявяване на такова лице за „персона нон грата”. И понеже ние се пишем за много големи дипломати затваряме си очите, снишаваме се и се правим, че нищо не се е случило. Не ни впечатлява това, че турския министър на външните работи призовава изселниците от България в Турция да гласуват за новоучредената антибългарска партия ДОСТ. И това ако не е тепегьозлък – здраве му кажи. По пътя на пробата и грешката турското ръководство непрекъснато опитва докъде може да стигне нашата толерантност към подобни прояви, които в никакъв случай не се вместват в принципите за добросъседските отношения. Те продължават да гледат на нас като на рая и като на своя провинция в Османската империя. Дотам сме я  докарали – Турция да ни учи на ум и разум, да ни обвинява в липса на морал в политиката ни спрямо турскоговорящото население в Р. България. Първо, да се научат да четат и пишат български език и тогава да имат претенции за право на гласуване. Освен това, да се самоопределят – българи или турци са. Така както в Турция законът не позволява двойното гражданство. За разнообразие, предлагам ви да прочетете статията “Кой в България трябва да черпи Ердоган?“.

Напук на един „голям” политически коментатор, който призовава под път и над път да не гласуваме на избори, аз пък ще отида да пусна своята бюлетина в подкрепа на една партия, която поне обещава да промени статуквото в това отношение.

Не бих искал да задълбавам повече с други примери, защото по мое мнение, дори и да не се интересувате от политика, не бива да се оставят без отговор посланията на всякакви простаци и майцепродавци, които избуяха като плевели след дъжд и тровят съзнанието на много българи. Крайно време е да им кажем да не се занимават с нещо, което само пакости на държавата ни. В противен  случай, трябва да понесат своята отговорност за своите думи и действия против националната ни сигурност.

Тоя път мисля да мина без обичайното музикално произведение.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас, POLITICS & SOCIETY and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to “Политкоректността” на десницата

 1. Тракиец says:

  Отлично, приятелю! Най-после и ти си достигнал до извода, че статуквото може да се промени само от партия, която до момента не е била във властта. Това ако не е известно на останалите е коалиция “Обединени патриоти”, чийто кандидат депутат на скромното 13 място в листата на 23 МИР съм и аз. 🙂 Разбира се, не това е мечтата на живота ми, а и честно казано не виждам своето място на депутатската скамейка, но познавам хората, които са на избираеми позиции и вярвам в тяхната почтеност.
  Няма да се обидя, ако някои от вас не мислят така, но моделът БСП-СДС, БСП-НДСВ, БСП-ГЕРБ гарнирани подобаващо с подправката ДПС вече ми идва в повече. Мачът червени срещу сини, Левски срещу ЦСКА не е актуален. Нови лица, нови идеи, нов подход на фона на изменящата се геополитическа ситуация в САЩ и Европа с балансиран подход към Русия и Китай, това е новото мислене в интерес на хората!
  Да живее България!!!

  • Hombre says:

   Здраво, Тракиец! Къде прочете, че съм казал, че ще гласувам за партия, която досега не е участвала във властта? Между другото, защо реши, че Валерката Симеонов не е подпирал в Парламента с гласовете на своята партия управлението на БХ?
   Припомням какво съм казал по тоя повод:
   Напук на един „голям” политически коментатор, който призовава под път и над път да не гласуваме на избори, аз пък ще отида да пусна своята бюлетина в подкрепа на една партия, която поне обещава да промени статуквото в това отношение”.
   Само заради тебе, ще взема да гласувам за „Обединените патриоти”. След като си в листата преди Ангел Джамбазки, току виж станеш и ти депутатин, та ще требе от сега да ти се подмазвам за некоя топла службица до твоето десно колено… 🙂

  • aman11be says:

   Добър вечер на всички! Тракиец, чини ми се, че мачът отдавна е бедни срещу богати, а останалото е парлама, пунт и пластика един вид. Колкото до “Обед(и)нените патриоти”, май само Волен Сидеров в качеството си на “патриот” не е бил открито във властта. Защото в качеството си на “демократ” беше. Та тъй с “новите лица” и партии…

   • Hombre says:

    Амане, тъкмо се канех да звънна на Тракиеца по телефона и ти ме изпревари…
    Само да добавя, че от тримата “Обединени патриоти” дори Болен Сидеров ми е по-симпатичен от Валери Симеоноф.

    • aman11be says:

     Аз най-искрено пожелавам на Тракиеца да стане депутат, макар че и в този случай едва ли ще го допуснат до трибуната на НС да каже какво мисли, а не какво са му дали да прочете, но ….

     • Hombre says:

      Поживём – увидим… И аз му пожелавам да стане дупетат, но комай е сложен в листата само за парлама, както казвашще един приятел. 🙂
      П.П. На Тракиеца дори не му е направило впечатление, че не е кандидат в 23 МИР, а в 24 МИР.

      Обединени патриоти
      Юлиан Ангелов
      Султанка Петрова
      Николай Малинов
      Венцислав Тоцев
      Одисей Спасов
      Ради Стоянов
      Стоян Стоянов
      Васил Христов
      Станил Станилов
      Красимир Димитров
      Красимир Каракачанов
      Миглена Александрова
      Денчо Балев
      Ангел Джамбазки

 2. Pasi says:

  Телепредаване на разперените баджаци…
  Би-Ти- Ви

  Изключете Би-Ти-Ви!!!
  Провокират новини…

  Камерите със пердета,
  все по жълтите павета,
  ни разказват „симпатично”,
  за протеста им трагичен.

  Не показват как така,
  камъни хвърчат в нощта,
  към човешките глави!
  Хич за туй не ги боли.

  Отговора полицейски,
  те показват ни… злодейски!
  Дума няма за мелето,
  инспирирано с павета.

  Анито и Никалашка,
  със словесната им прашка
  напрежение гнетят.
  Хич дори не се свенят!

  Изключете Би Ти Ви!!!
  Провокират новини.
  Pasi,16.08.2013

  • Hombre says:

   Паси, гаче вчера си го писал това стихотворение. Толкова актуално звучи…

 3. Pasi says:

  Призрак
  Призрак броди из Европа,
  но за миг поспря при шопа.
  Рев. Сополи. Капитал.
  Слагат беличък роял.

  Симпатични и красиви,
  офис-клечки и дебили,
  Призрака с тупани борят.
  Крясъци. Не щат да спорят.

  Призрака безумно плаши
  най-офшорните службаши:
  Чехълчета, Цветелинки,
  с рИформаторски дружинки.
  Паси,20.08.2013г.

  • Hombre says:

   Ще има Видов ден! Убеден съм в това, но няма да стане без гласуване…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s