Преди да е станало късно

Има всякакви хора на този свят – едните, които никому нищо лошо не са сторили, но и такива, на които лошотията им е изписана на челото… За да бъда по-конкретен, ще спомена само, че настоящото ми четиво има за цел да разобличи някои лъжепророци, които със своите проповеди се опитват да тласнат стадото към пропастта. (Пътят към ада е покрит с добри намерения). Става дума за хора, които са си въобразили, че само те могат да мислят, а другите около тях са прости и неуки. Само те са носители на светлината и на истината от божествен характер, докато всички останали тънем в мрак и заблуда.

Не бих седнал да ви губя времето, ако не оставаха само 3 дни до извънредните парламентарни избори на 26 март т.г.. Всъщност, само един – в петък, когато все още официално е разрешена пропагандата.

В момента, в който една антибългарска етническа партия, каквато несъмнено е ДОСТ, призовава местното население и изселниците от нашата Родина в Турция да гласуват  за чужди интереси, агитирането в същото време от наш „патриот” да не се участва на предстоящите парламентарни избори е просто не само глупост, а и определено има характер на нещо намирисващо на предателство спрямо държавата, в която е роден, ял български хляб и реализирал се като гражданин.

Нека разшифроваме в по-разширен вид  какво означава  да не се участва не само на тези избори, а и на всички следващи, защото нямало партия или лидер които да представляват определени групи и прослойки от населението. Така или иначе, изборните урни в България никога няма да останат празни – все ще се намерят хора съзнателно или под чужда диктовка, или срещу определен материален интерес, които да дадат своя вот за някоя определена политическа партия. От вероятните 4-5 политически формации, от които всяка една има своя твърд електорат, никоя от тях няма да пропусне шанса си в бъдещия НС да се докопа до властта и по този начин да разпределя „порциите”, както образно се изрази бившия лидер на ДПС Ахмед Доган. От тук следва простичкия извод, че колкото по-малко лица участват в изборния процес, толкова по-голяма е вероятността техните хора да определят бъдещето на България през следващите 4 години. Това е толкоз просто и логично, ако разбира се, човек уважава логиката, но хора, които признават само своята истина, трудно е да ги накараш да се съгласят с чуждо мнение. И именно поради тази причина никога няма да ги видиш да вземат участие в някакъв открит дебат. Питам се ако в РБ няма достойни политици, защо не посочат друга държава, в която народът масово гласува за определена партия и неин лидер и съотношението в броя на пуснатите бюлетини между първите две партии  е примерно 2:1? Те едно си знаят и едно си баят – нямало малко и голямо зло, все било зло. Защо не допуснат, че всеки може да има своите предпочитания, без да ги назовава зло или добро? А бре, джанъм, ако за вас няма никакво значение дали България ще се управлява от българи или от такива,  на които Високата порта дърпа конците, не е от значение, за други хора не е така. Съществува макар и минимална възможност България да тръгне по нов път на развитие, ако начело на властта застанат хора, които милеят за Родината. Докато такива като Местан и & български майцепродавци, които отдавна са си подсигурили светлото бъдеще  със спестявания в някоя офшорна компания и имот в някоя екзотична страна, за тях няма абсолютно никакво значение кой ще дойде на власт в нашата страна.

Ето защо, братя и сестри мои, не се поддавайте на призивите на подобни ментори и участвайте активно на предстоящите избори. В противен случай, в близко бъдеще България наистина може да се окаже де факто вилает на Турция. Заявката от страна на турските управници е дадена. Остава само нейните протежета да реализират съветите на Ахмет Давутуглу в книгата му “Стратегическа дълбочина” с практическо приложение. От вас зависи дали всички ние сами ще си поставим главата на дръвника или ще постъпим точно като Балканджи Йово…

Ако днес не си отговорим на въпроса искаме ли да сме суверенна и цивилизована държава или васална турска губерния, сега е моментът да изразим своята воля. В противен случай, ще заприличаме на оня циганин, който когато го интервюирали, казал: “Исках да гласувам, обаче нямам желание“.

За да бъда още по-убедителен, предлагам ви да изгледате клипа:

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Преди да е станало късно

 1. Тракиец says:

  Омбре, напълно споделям написаното. Не разбрах обаче за кой точно патриот става въпрос, защото когато кажеш патриот автоматично се възприема,че това е човек от Обединените патриоти, а точно те са тези, които поискаха задължителното гласуване. Не зная някой от тях да не иска хората да гласуват. Отказът от гласуване е в полза само на партиите мастодонти БСП и ГЕРБ и техните турски аналози ДПС и ДОСТ, които заедно разчитат на твърдия си електорат.

  • Hombre says:

   Драги ми Тракиец,
   Бързам да те успокоя, че не визирам никого от твоята коалиция “Патриоти без граница”. Става дума за един лъжепатриот, който не осъзнава, че с издигнатите от него лозунги, обслужва интересите на олигарсите.
   Не ми се ще да навлизам в дискусия за “мастодонтите” БСП и ГЕРБ, защото смятам, че колкото и да ти се струват еднакви, има съществена разлика между тях.

 2. aman11be says:

  Здравейте всички! Мисля, че се досещам кого визира Омбре, но едва ли ще промени нещо в разбиранията на този човек. Всеки има право на избор, но …. Макар че и тези, които гласуваме, едва ли ще сме доволни от действията на “избраниците” ни. Системата е така направена, че наистина надеждата за някаква промяна е минимална най-меко казано. Точно заради това аз подкрепих предложението на референдума за мажоритарен вот. Но статуквото е достатъчно силно, а “електоратът” – достатъчно разединен, за да се направи нещо на този етап. Тъжно, но факт.

  • Hombre says:

   Амане, както винаги си проницателен и няма никакво съмнение, че си познал и този път кого визирам. С този човек отдавна съм приключил сметките си и нямам нищо против да си живее с неговите разбирания. Но когато се опитва да манипулира хора, които все още се колебаят дали да участват на избори, някой трябва да му каже да престане да подвежда хората. За него всички, които не мислят като него са наивници, глупаци и тъпанари. Саде той е най-свестен.
   Жалкото е, че винаги съм се отнасял към него със симпатия и съчувствие, но той това не го оцени. Дори бях склонен да му подам ръка за сдобряване, но едва ли щеше да оцени този жест…

 3. Pasi says:

  Червена роза закичи,
  към урната се запъти.
  В десетката се прицели!
  Бибитко смело изгони.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s