Разрушителите на съвременна България 

Ако беше жив публицистът и дипломат Симеон Радев, със сигурност щеше да напише нова книга под едноименното по-горе заглавие. Питам се само дали сегашният ни президент Румен Радев не е внук или в друга роднинска връзка с именития си съфамилник.

Виждам, че някои хора вече са ме изпреварили и под същото заглавие са публикували свои материали, които според мен, доста едностранчиво са представили събитията. За разлика от тях, аз няма да правя опит да генерализирам всички „герои”, които по един или друг начин са допринесли България да се превърне в страна от Третия свят. За да не ми се обиди някой от тях, ще се спра само на едно име – това на бившия ни президент Росен Плевнелиев. Прочетох последната му публична изява, отразена в статията: „Плевнелиев: „Четири държави се опитват да влияят на политиката в България”.

Тоя наистина все повече се взема много на сериозно, въобразявайки си, че може да бъде ментор и коректив на сегашния ни президент Румен Радев. То бива тепегьозлък и гьонсуратлък, но неговото надминава всякакви допустими граници. Ще си позволя да цитирам само един от коментарите на статията, към който се присъединявам и аз, тъй като не виждам основание да се гордея с такива лица като него:

Mrx++
“Шушумигата-ястреб се е изходил по въпроса. Аз не съм чувал да има фондация “Русия за България”, ама има “Америка за България”. А пък какво влияе Сърбия, и на кого е повлияла съвсем не разбрах. Пък и Македония, тя себе си не може да оправи, на България влияла. Сигурно в Гоче Делчев, откъдето се е пръкнал този сопол. Единствено за Турция е прав мижитурката”.

За съжаление, списъкът на майцепродавците – хората без лично достойнство, блюдолизците, сервилните и тези с робска психика, които се ориентират само и единствено по това от коя посока духа вятърът, не се е свършил. Чудно ми е още как някои от тях намират гостоприемство във водещи у нас електронни и печатни масмедии, за да тровят атмосферата и да промиват мозъците на хората с ниска политическа култура. Наскоро имах разговор с един такъв човек – отруден, честен по своему, беден – според когото цар Борис III и неговият наследник Симеон са допринесли много за България. Той така е надъхан, че не може да прозре елементарната истина и да си отговори на въпроса какво той спечели в личен план. Иначе сам признава, че в момента в страната ни няма нито правозащитни органи, нито съдебна власт. По тази тема съм абсолютно съгласен с него, защото едва ли има вече човек в милата ни Родина, който да не е бил потърпевш от някакъв род дейност на престъпни елементи.
При все че, ако трябва да изброяваме подробно всеки един, който умишлено или от глупост е съдействал България да се намира в този незавиден хал, списъкът ще се окаже твърде дълъг. Без да изброявам конкретно всички техни деяния като: спирането на III и IV блок от АЕЦ „Козлодуй”, отказ от изграждане на АЕЦ „Белене”, при положение, че там вече са загробени милиони левове, отказ от изграждането на „Южен поток” и нефтопровода Бургас-Александруполис, както и на други по-„дребни” престъпления, картината е ясна. Някой трябва да плати за всичките тези безобразия. Убеден съм, че такъв ден рано или късно ще настъпи.

Оставям темата открита за всякакъв род коментари: в знак на съгласие или несъгласие с написаното, както и за всякакви допълнения по ваше  усмотрение.

За да не бъдем съвсем песимисти, пускам ви една хубава българска песен:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Икономика, Политика и социология and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Разрушителите на съвременна България 

 1. Homo faber says:

  Пак ще повторим, тези дека се наричат леви и десни, всички са оплетени като свински черва и ни взимат за канарчета! И от време на време не случайно, некое черво се пропуква и фекалии обливат, другото черво! Така е и за ЦУМгейт и други гейо… пардон гейтове. 🙂 Щото, ги знаем приказчиците за интереса … и парата!!!
  Те ти и песенка за партиите… нищо не се е променило, във времето…

  • Hombre says:

   Имаш право, Фабер! Наистина ни вземат за канарчета. Но върхът на сладоледа е днешното интервю на посланик Сюлейман Гьокче по “Нова телевизия”. Обвиненията, че Турция се меси във вътрешните работи на други държави били пълна лъжа и измислици. Все едно, че четял в. „Работническо дело” от преди Революцията. Баси наглеца!!!И водещият Виктор Николаев мига като плъх в трици…

   • aman11be says:

    Сюлейман Гьокче е представител на Република Турция и защитава по задължение, а и по (вероятно) вътрешно убеждение нейната позиция и интереси. Дай Боже и ние да имахме такива посланици. Ама дали ги имаме е друг въпрос. Това, че позицията на Турция по определени въпроси, които пряко ни засягат, е диаметрално противоположна на нашата е друга тема. Тъй че “вината” не само и единствено в “неговия телевизор”. За щастие за пръв път през последните не знам колко години (не са само 28!!!) имаме политик, който ясно и недвусмислено заяви българския интерес в случая. Визирам президента Радев. (Малей, че засукани ги къдря и аз… 🙂 )
    Както неведнъж досега сме дискутирали тук, всички наши съседи си имат национална доктрина – гърците “Мегали идея”, турците – възраждане на Османската империя, румънците “Романия маре”, т.е. “Велика Румъния”, сърбите и те не остават по-назад. За т.нар. македонци пък направо няма смисъл да говорим. Само ние нямаме ОФИЦИАЛНО заявена такава доктрина. Ако някой знае нещо, нека го сподели. Нашата доктрина след 1944 г. винаги е била снишаване, снишаване, снишаване. Каквото каже по-големият брат, това е. Е няма такъв пиниз – хем да си гьотверен, хем пък да те уважават. Като са такива катили нашите и имат неопровержими доказателства за дейност на Гьокче, несъвместима със статута му,

    • aman11be says:

     ами да го обявят за “персона нон грата”. Какво губим? В отговор турците ще разкарат Надка Гаражната… Голям зарар за българската дипломация!! Ама не го правят… Защо? И то в период, когато целият ЕС им (на турците) е вдигнал мерника.

    • Hombre says:

     Братко Амане, уважавам твоето мнение, но не го споделям (в частта за Сюлейманоглу). Тоя се държи по същия начин като бившия френски посланик Ксавие дьо Кабан. Подобно поведение може да имат само господари спрямо робите си, но не и истински дипломати. Само се чудя как още некой бесен българин не му е скочил, за да му покаже къде зимуват раците…

     • aman11be says:

      “… Подобно поведение може да имат само господари спрямо робите си…”
      Тук си абсолютно прав. Те имат такова поведение, защото ние, т.е лицата, символизиращи през последните десетилетия българската държава, не дават повод за друго поведение. Надявам се и ти да се съгласиш с мен. Не може българският министър-председател да каже “…каквото решат началниците…” и да се държи в отношенията Турция – ЕС като безсловесен пощенски гълъб и после да очакваме друго поведение от въпросните посланици. Ние, т.е. нашите т.н. политици носят главната вина за това положение на нещата. Кучето скача според тоягата. Посланик Гьокче и още някои от колегите му виждат, че минава номера и действат. За това кой е по-виновен? Те или нашите държавни ръководители? Както знаеш в природата празно място няма. Ако ние не си управляваме държавата, друг ще я управлява.

     • Hombre says:

      Амане, те тука съм на 100% съгласен с теб!!!
      Нема друга държава по света, където да има подобна поговорка: “Преклонена главица сабя я не сече”!
      10-те най-вредни български поговорки

 2. Homo faber says:

  Имам го, Омбре! 🙂 На такива интервюта, гледай с насмешка… но с насмешка не трябва да гледат държавните органи, когато ни се месят!
  Но всъщност имаме ли истински държавни органи,…които с действията си, да го омесят този фукара???

  • Hombre says:

   И тука си прав, Фабер! С тая разлика, че аз не гледам на тоя посраник с насмешка, а с презрение. Не ме кефи самодоволната му ликуваща мутра…

 3. Тракиец says:

  Днес 25.04.2017 год. изгледах мнооооого внимателно интервюто с неговото превъзходителство Сюлейман Гьокче по НОВА. Не съм фен на Виктор Николаев, но в този случай БРАВО! Зададе правилните въпроси с правилната интонация и отношение. Очаквах да видя поне малко срам в изражението на неговото превъзходителство! Открих наглостта на човек, който вярва в превъзходството си и своята безнаказаност на наша територия. Крайно време е да му посочи някой пътя към Анадола!

  • Hombre says:

   Тракиец, не съм много убеден, че Виктор Николаев зададе правилните въпроси, нито пък че бе настоятелен да получи отговор на зададените въпроси. На негово място (В.Н.) щях да го размажа тоя мазен и гнусен, самовлюбен тъпанар.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s