Музикален петък – CCXIV

Волна програма! Комуто каквото се сака…

 • Българската политика е като художествената гимнастика — обръчи от фирми, рязане на ленти, подхвърляне на топката, волна програма с медии и съчетание с бухалки.
 • Да лъжеш – това е престъпление.
  Да лъжеш много – това е бизнес.
  Да лъжеш цял народ – това е вече политика

Лозунги от времето на социализма:

 • Събличай се бързо, и други чакат след теб!
 • Дръж маркуча си в изправност!
 • Да покрием навреме младите кобилки.
 • С всички сили – пет за четири! (Петилетката – за четири години)
 • Да не оставим неодрусана слива в нашето село!
 • Един допуснат брак – беда за целия колектив! Лозунг 1985 г.
 • Селянино изми ли си яйцата? (лозунг АПК)
 • Ако видите, че някой политик трепери за народа си, знайте, че той е с паркинсон.
 • В класацията на най-продажните професии проститутк*те са едва на пето място… Уверено водят политиците, журналистите, социолозите и юристите.

Гордеем се с вас, момичета!

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Анекдоти и вицове, Музика and tagged , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Музикален петък – CCXIV

 1. rusalka2013 says:

  БРАВО! Прекрасни сте!

 2. Homo faber says:

  Та думаш волност… и комуто каквото се сака. Те ти…
  ПРИТЧА ЗА ЗМИЯТА
  Една жена много обичала да играе голф. Един ден ударила топката по-силно и тя отскочила в гората. Тя отишла в гората, за да я потърси и намерила една жаба хваната в капан. Жабата и казала: – Ако ме освободиш от този капан аз ще ти изпълня три желания. Жената помислила, но взела че освободила жабата..! Тогава жабата и казала: – Хубаво е че ме освободи,но .. забравих да ти кажа, че има и едно условие към Желанията,които ще ти изпълня – и то е – каквото си пожелаеш ти съпругът ти ще го има десет пъти повече от теб. Жената казала – Няма проблеми, искам да бъда най-красивата жена на света – Жабата я попитала – Нали ти е ясно,че мъжът ти ще стане най-красивия мъж на планетата и че всички жени ще са луди по него. Жената й отговорила: – Няма проблем – нали аз ще съм най-красивата – той ще си пада само по мен. И така жабата казала “АЛАКАЗАМ” и хоп жената била най-красивата жена в целия свят. За второ желание тя си поискала : – Искам да съм най ама най-богатата жена в света! Жабата пак я погледнала и отново и натякнала, но нали ти е ясно, че твоя мъж ще бъде 10 пъти по-богат от теб!? – Е, няма проблем- отговорила жената-нали сме Съпруг и Съпруга и всичко делим – това не е проблем – Всичко което е Мое е и негово и Всичко което е негово е и Мое. И така жабата казала “АЛАКАЗАМ” за втори път и жената станала и най-богатата жена в света. Тогава жабата казала – Хайде, скъпа, време е за третото ти последно желание! И жената без въобще да се замисля отговорила: – Искам да получа лек сърдечен пристъп.

  • Hombre says:

   Фабре, знаеш че по принцип срядата е резервирана за притчи, но след като съм казал “комуто каквото душа сака”, държа на думата си. И освен това, притчата си заслужава.
   П.П. Обади се на Тракиеца – той също знае една хубава притча (виц) за жаби… 🙂

 3. Homo faber says:

  Обричък, радвам се, че си джентлеМЕН и си държиш на думата и нема ходене по връо на мантинелата. Така требе, точ в точ! 🙂
  П.П. Дека да се обадим на полковник-генерала… при гусин министъра или в кабината на багера, в Слънчев бряг? 😉

  • Hombre says:

   Фабер, ако искаш и ти да станеш жентълмен, ела да поживееш у наше село и ще те култивират… 🙂
   П.П. Предадох на Тракиеца твоето желание и той обеща при първа възможност да ти се обади, след като приключи с национално отговорната задача по събарянето на бутиковите къщи край морето. Помоли ме да бъда медиатор, като за целта поиска да му дам твоя телефонен номер…
   Помоли ме също така да ти предам:

 4. Homo faber says:

  Омбре, благодаря… защо не да не дода у ваше село да живея! Гледам, от съобщението, че ората твои съселяни са узрели да живеят, био-природосъобразно! Само че да не се култивират с така наречените “социални” питиета или произведени от “изворите” на Цар Киро! 🙂

  • Hombre says:

   Пуста твоя мнителност, Фабер. И понеже на Тракиеца му се изчека чекалото, праща ти вица:
   Срещат се Нане и Вуте след дълга раздяла и между тях се провежда следният разговор:
   – Вуте, от една година имам в двора на къщата си тенис корт. Каня те да дойдеш някой ден докато жените приготвят барбекюто, да поиграем тенис.
   – Бре, Нане – кога стана толкова богат та и с тенис корт си се обзавел?
   – Мани, това е една дълга история… Отидох на риболов и за мой късмет, вместо риба, на кукичката ми се закачи една златна жаба. Проговори ми с човешки глас, че ако я пусна, ще изпълни едно мое желание. Речено – сторено. Поисках да имам истински тенис корт в двора на къщата си. И ми се сбъдна желанието.
   – Абе, Вуте, ти нали си ми приятел? Кажи къде я улови тая жабка – да ида и аз при нея и да поискам само едно желание…
   – Нема никакъв проблем – отиваш край големия вир на река Лесновска и замяташ въдицата без никаква стръв. Гарантирам ти, че на петата минута ще хванеш жабока. Предупреждавам те само, че е малко глуха и затова требе де викаш силно, за да те чуе…
   Не се минал и един месец от срещата между двамата побратими и отново случайно се видели…
   – Какво стана, Вуте, улови ли си златната жабка? – попитал Нане.
   – Мани, мани… остави се! Поръчах цялата ми къща да бъде в злато и когато се прибрах, къщата ми заприличала на блато…
   – И при мене беше същото – поисках голям пенис, а жабата чула тенис. А при тебе вместо злато е чула блато…
   П.П. Тия кадри у ваше село ли са заснети?

   • Homo faber says:

    Нема мнителност, а самата истина, Омбре… може да сте си поръчали, лесновските селяните блага ракия, а жабата да е чула зловония… 🙂

    • Hombre says:

     Фабер, лесновските селяне не си поръчват рикия, а сами си я произвеждат!

  • Hombre says:

   Можеше да бъде и по-зле.
   Фабер благодари ли ти за вица?

   • Homo faber says:

    Изпи ли си млякото, Омбре… тази сутрин?

    • Hombre says:

     Café au lait. Десната бозка е млеко, а левата кафе… 🙂

     • Homo faber says:

      Фе-фе-фе.
      Тук мирише на кафе.
      Дяволът се кръсти
      с кекавите пръсти.
      Отишъл на война.
      Убил една муха.
      Опекъл я на шиш.
      Поканил цял Париж… 🙂

     • Hombre says:

      Браво, Фабер! Съдейки по това, което беше модерно в уличното арт, поп и мюзик творчество, ти си от поколението между 50-те и 60-те години… 🙂

 5. Тракиец says:

  СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ И ИМПЕРАТОР МИХАИЛ III

  На почти всеки от нас е известно, че император Михаил III е вдъхновителя на мисията на Кирил и Методий. Този факт не смятам да оспоря, но все още не мога да разбера защо нашите историци не са обяснили добре що за човек е властелинa на Римската Империя позната ни като Византия и каква е връзката му със светите братя, а и с нас българите?

  В миналото бе направено много просветителите на народа ни да бъдат изкарани гърци, макар да имаше съвсем ясни данни за техния български произход. Някои изследователи като М. Маргаритов и А.Х.Е. Фон Сумтал дори успяха да намерят важни подробности и стигнаха до заключението, че дядото на Кирил и Методий е бил български благородник, служител на княз Кардам, но поради вътрешни борби в страната ни е бил принуден да напусне родното си място и да се засели в Солун. Явно той е дошъл там с голяма свита защото потомците му говорят не солунското а съвсем друго наречие. Използвайки данни от работи на И.Иванов и Б.Цонев, изследователите Маргаритов и Фон Сумтал уведомяват своите читатели, че Кирил и Методий са говорили родопски диалект.

  Не по-малко интересни са данните засягащи произхода на император Михаил III. Преди да ги разгледаме, трябва да обърнем внимание на нещо друго. Доста от нас гледат на Римската Империя, позната и катоВизантия, като на етническа, гръцка държава, а на управляващите я като на гърци. Това не отговаря на истината. Константинопол е основан от траки, на мястото на тракийско селище и първите императори властвали в този град са от тракийски произход. По-късно те са сменени от исаврийци, арменци, араби, хазари, а разбира се и гърци.

  През IX век, времето, в което живеят Кирил и Методий, на престола на Римската Империя отново сядат траки – хора от така наречената Фригийска Династия. Ето какво казва Петър Чаранис (Каранис) за първия представител на тази династия: “The Phrygians, for instance, as we may infer from what we know of the back- ground of Michael II, seem to have been only semi-Hellenized as late as the beginning of the ninth century. Michael, who is described as coarse, ill-educated, and contemptuous of Hellenic culture, was no doubt typical of the natives of Phrygia, many of whom may not have known any Greek at all“.

  http://www.kroraina.com/…/charanis_Ethnic%20Changes%20in%20…

  С други думи – предшественикът на Михаил III не е бил елинизиран и е презирал елинската култура, като е бил типичен представител на своя народ – фригите. Те са един от най-известните траки. Прародината на фригите е Южна Тракия и Македония, от този регион, част от тези хора мигрират за Мала Азия където основават могъщото и забележително богато Фригийско Царство.

  От XII до VIII век пр. Христа фригите са сила, от която дори асирийците се боят. На могъществото на траките идва край когато асирийския цар Саргон II идва на власт. Този владетел слага край на няколко държави и макар през 705 г. преди Христа да пада в битка с други наши деди –кимерийците, Фригия е омаломощена. Гърците използват момента да завземат търговските средища на фригите и успяват да основат доста свои колонии на територията на малоазийските траки.

  През III век пр. Христа идва друго бедствие за фригите. В земите им се заселват дошлите от Западна Европа галати. След два века пристигат и римляните като това окончателно слага край на всяка възможност Фригийското царство да се възроди. Въпреки това фригите не изчезват. Останали на заден план, те пазят своите традиции и са в състояние да излъчат способни хора. Това те доказват с достигналите до престола в Константинопол Михаил II, Теофил, Михаил III.

  Приемем ли, че Михаил III е останал верен на своите предшественици, не е трудно да разберем защо е подтикнал Кирил и Методий да разпространят писмеността сред дедите ни и да ги предпазят от елинизацията, която е заплашвала страната ни. Нека не забравяме, че официалните надписи от ранносредновековна България са на гръцки, по-голямата част от духовенството също говори гръцки.

  С въвеждането на подходяща за езика ни писменост е сложен край. на процеса на елинизация. Най-големия принос за това имат Св. Кирил и Методий, техните ученици, но също така не бива да забравяме заслугата и на императора от фригийски произход Михаил III. Той е осъзнавал, че не се ли вземат мерки, роднините му обитаващи Балканите ще бъдат асимилирани и ще дойде края на хората, обявени от Херодот за най-големия етнос след индийците, т.е траките. Делото на Михаил III показва, че е вярна поговорката – Брат брата си не храни, ала си го брани.

  Използвана литература:
  1.С.Чилингировъ, Какво е далъ Българинътъ на другитѣ народи;
  2.А.Х.Е.Фон Сумтал, М.Маргаритов, За Кирил и Методий, Издателство на Отечествения Фронт, София, 1989;
  3.Е.Георгиев, Нашето Азбуки, Държавно Издателство Народна Просвета, София, 1981
  4.P.Charanis, Ethnic Changes in the Byzantine Empire in the Seventh Century, Dumbarton Oaks Papers, Vol. 13 (1959), pp. 23-44

  • Hombre says:

   Малейййй… Тракиец, ти се направил копи/пейст на цял научен труд! 🙂

 6. Тракиец says:

  Довечера 15.05.2017 от 20.00 ч в “Дискусионно студио” по ТВ “СКАТ” с журналиста Стоян Иванов, ще нищим задкулисието във власта и конспиративните теории. 🙂

 7. Homo faber says:

  E, Омбре да ти и аз кажа браво… ама се стъписвам от заключението, което си си направил чак сега, имайки предвид твоята, вашият, информационен софтуер и мощ, нищо че това става зад кулисите! 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, разчитам на вас по-младите, които ще измислите по-нов мощен информационен софтуер…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s