Да бъда или да не бъда?

Чух, че бил плъзнал някакъв страхотен вирус “WannaCry”, от който вече са заразени компютри в 150 страни по целия свят. Това ме кара да се замисля доколко е разумно да продължа с ежедневните си проповеди и забавни програми или да направя пауза, докато отмине бурята. Макар че – докато баровците се уредят с този вирус, за нас по-бедните няма да остане дори и един за разплод. От друга страна си викам защо да рискувам няколко сметчици, които имам в една швейцарска банка, една кипърска и в две офшорни компании. Рискът е минимален, още повече че съм защитен с платена версия на антивирусната програма от известната фирма AVG.

Засега имам доверие само на Фабер, от когото не очаквам да ми пусне някой бацил и да си направи с мен шега. По същия „безобиден” начин, по който у наше село един съселянин решил да се пошегува с магазинерката на селкопа и тайно пуснал, незабелязано от околните, едно змийче. Бай дъ уей, за втора година около къщата ни щъкат змийчета от неясен вид и порода. Ако сред вас има херпетолози или ветеринари, моля за помощ. Изглежда имат котило в двора ми и току излизат на припек. Ще бъда благодарен на всеки, който ми помогне да се отърва от тези животинки, при условие, че предлаганите от тях методи щадят майката природа. То бива един смок, ама когато вземе да си има и малки, мисля че ни идва в повече. Много ще се радвам ако някой от вас има домашен любимец животинче на име Ежко Бежко или Щъркел Дългокрак – да ми го отстъпи за малко. Гарантирам, че аз и Буля Хомовица ще се грижим за тях като за родни деца.

Засега толкоз от мен. Ще очаквам с нетърпение вашите съвети и коментари, които задължително ще бъдат сканирани през антивирусна програма, за ваше и мое добро.

Ще завърша с една песен, която се надявам да се хареса на всички ви:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to Да бъда или да не бъда?

 1. Pasi says:

  Ако става дума само за смок все още си в безопасност. Но усойниците и пепелянките са много опасни.Търси си таралеж. Много е ефикасен.Също и някоя лисичка…Те може и сами да се появят при храната.
  Смоковете с какво се хранят?
  Проучи и ликвидирай съответното звено в хранителната верига- жаби, гущери, насекоми,мишки и прочее гад от по-ниското ниво. Ликвидирай и възможните укрития на змиите, например купа сено, или контейнер/яма за компост,натрупани съчки от обрязването на овошки и лози, камъни и прочее възможни убежища. Редовно коси до дъно ливадата.Змиите обичат топлина и влага.
  Това снощи го гледах по телевизията! Показваха градски ловци на змии-плюещи кобри,мамби и прочее смъртоносна гад, която “спасяваха”, все от такива места във или около жилищата в САЩ. После ги пускаха. А една мамба дори заведоха на ветеринар.Оказа със счупен гръбнак и я евтаназираха. Луди всякакви по широкия свят.
  За известно време смокът ще те отървава от някои неприятели, докато сам не стане жертва или не се пренесе в друго, по-спокойно обиталище.
  Ти без съмнение ще му създаваш ядове, на него и поколението му и той се плаши повече от Булята.
  Продават и някои отрови против змии. Има и ел. уреди -земни вибратори, но са скъпички и искат батерии, но има и още по-скъпи -собларни.
  Който търси му намира колая.
  Колкото до вируса, всичко е ясно дори за аналогов мозък като моя! Спецслужбите съзнателно или не, са изпуснали духът преди ТРИ ГОДИНИ!!! Но не са уведомили производителя Майкрософт за това оръжие, което порази главно граждански обекти. Това както е известно е обичайно за рейнджърите!
  Защитата била проста. Провайдърите е трябвало да го забранят “Порт 39” където била “дупката” на Майкрософт. Каквото и да значи това!?!
  Снощи едни симпатяги обяснявахо по Канал 3 ,че българските провайдъри отдавна са го направили и затова пораженията са малко. За успокоение направиха прогноза, че предстоят нови, далеч по-мощни атаки, чрез използване на ресурсите и на заразените 300000 устройства по целия свят.
  Носете си новите дрехи, и при случка си купете ново устройство. По евтино е.

  • Hombre says:

   Благодаря, Паси! Даде ми много полезна и навременна информация. Ще изпълня точ в точ твоите указания. Сега чак разбирам, че една от възможните причини за змийския развъдник е наличието на компостьор, залепен за къщата.
   Що се касае до компютърните вируси, отдавна съм му намерил цаката. Създал съм огледално копие на харддиска на лаптопа върху външен хардиск 1 ТВ, който редовно го акуализирам. Парен каша духа… 😀

 2. Homo faber says:

  The бай Омбре… ще бъде, помагам… както е казал народа – “Мърдат му ръцете като на млада невяста краката”. Тоест, фатяш машата, дето ръчкаш въглените в печката и бой по една тенекия от сирене… и така от изгрев до залез. Змиите бегат, а ръцете ти, стават яки, като на Арнолд Шварценегер, камък да стиснеш… уиски ще пусне! 🙂
  Хаирлия да е, и песни ще пееш… 🙂
  https://www.vbox7.com/play:a307df9bb7

  • Hombre says:

   Фабер, предполагам, че си изпробвал тая рецепта. Иначе не си заслужава да се абим бадева за тоя що духа. И освен това, установих, че змийчетата са по-пъргави от мен. Ще пробвам първо съветите на Паси.

 3. Homo faber says:

  Смокчо, що ще го гониш, Омбре?
  От плъхове ще те пази, даже храница му давай! И в къщичка с безшумна изолация, да го поканиш да си влезе, кога биеш с машата!
  Смок мишкар

  • Hombre says:

   Не съм сигурен, че е смок… Около 20 см. дълго, тъмно на цвят, приличаше на нещо подобно:

 4. Кисса says:

  ДобЪр ви ден и от мен!
  Песента на К. Костов не е лоша, ама клипчето не ми харесва, много черно, бре.
  За змийчетата си завъди таралежи и си готов. Много сладки животинки са, миналата година спасих едно мъниче, завеждайки го на ветеринарите.
  Колкото до вирусите, направо изби рибата, планктона и всьо остальное. Голем си мозик, братко. Щото поразените от уона край са толкоз тъпи, че не са се сетили като теб да си бейкъпват инфото по дисковете на независими (уж)външни устройства 🙂
  Кибератаката, подобна на тази на Лазарус, (мамка им севернокорейска) е била разкрита от Гугъл Нийл Мета, още в понДрелник, ама са се направИли на улави в технологичния гигант. Абе Лазарус, неЛазарус, веднъж поставен, рансъмуеър-чето, пагаре ин биткоин или соффиаре ла зуппа.(демек или плащаш в биткоин, или духаш супата). Да е живо и здраво хлапето с програмето за десетина долара, което го спря. Ама они са по-хитри и от шопи, ще измъдрят нещо друго, опасявам се.
  Бъдете здрави и кураж му е майката! (е и малко късмет, де).

  • Hombre says:

   Кисса, за клипчето си права! И на мен не ми харесва много, нито излъчването на хлапето. Все пак, то си е българче, нищо, че е от Ямбол и е живяло в Русия… 🙂
   И освен това, който много посещава порносайтове, най-лесно прихваща компютърен трипер!

   • Кисса says:

    Ми Омбре, макя му на Кристиянчо е рускиня, баща му ямболлия. Да му бяха турИли барем едно апаратче на дзъбИте, ама мое тъй да се аресва детето.
    Язе в порно сайт никогаш не съм влизАла (това съвсем сериозно). Ама миналото лято, ползвайки скайп на смартфон, да си гугукаме с Валтерчо…отнякъде се появи някаква гнусотия, която изпрати на всичките ми скайп контакти по два гнъсни порносайта. Кой имАл акъл, не отворил, ама бая народ ме пцува после. Резултатът е, че вече не ползвам скайп на талафона.
    Кат съм се заоплаквала, да ти се оплача, че сме назад със зеленчуковата градина…come le palle dei cani (лаф на Валтер, значещ като топките на кучето 🙂
    Не сме засадили още пиперо, и са ни остана ли къмто 40 корена розово и сорт Яна едри домати… Ще видим дали природата ще е на наша страна. Тази вечер, ако не вали ще садим пиперо 🙂

    • Hombre says:

     Детето нема да го мислим! Оно ше се оправи и без апаратче на дзабите. Мое даже да у наковат нови заби…
     Спомням си много добре кога те беха налазили буби в интернето… Добре че не се предават по полов път. 🙂
     Буля Хомовица насади пиперо и доматето, ама се наложи да се върнем у София града голема. Помолили сме един комшия да ги полива, ама не се знае кво ще намерим га се върнем…
     За голема наша изненада – всичките плодни дръвчета (сливи, ябълки, круши, череши) са вързали. Може и да хапнем нещо га узреят, ако не ги попари сланата или не ги очука градушката…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s