Музикален петък – CCXVII

Не знам  дали е много подходящо точно в  деня на годишнината от Деветоюнския преврат да ви разказвам вицове и други лакърдии. Предоставям на вас да прецените какво да бъде менюто, без да накърняваме чувствата на близките  на жертвите от военния преврат. Повелята на Новото време е да оставим Историята на историците и доколкото е възможно Политиката – на политиците. То пък у нас едни политици… По тоя повод два вица:

 

За политиците:

Двама говорят за политика:
– Абе, защо ще гласуваш за този измамник? Нали знаеш, че само обещава, а после нищо няма да изпълни?
– Да, ама няма да го изпълни чак след четири години, а обещава още сега!

За протестиращите

Един организатор на друг организатор:
– И аз организирах протестен митинг
– Как ?
– С призив по Интернет „Да се съберем и ние глупаците за да протестираме“
– Сигурно никой не дойде ?
– Препълниха площада
– Как така ?!
– Дойдоха да видят кои са глупаците !

Забележка: Ако някой вече е чул тези вицове, много моля да бъде по-снизходителен и да не ми иска по 50 ст. за всеки един от тях.

И накрая – един поздрав от мен с една пацифистка песен:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Нещо като хумор and tagged , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Музикален петък – CCXVII

 1. Homo faber says:

  Да, не е лошо да се припомни Деветоюнският преврат, любителю на историята!
  Както и приказката вечна… “Интересът клати феса”… справка биографията, дейността на Димо Казасов, Кимон Георгиев и други. Нищо ново, под тавана на Народното събрание или органите на властта, виждаме ги птичките, как летят от една партия в друга.
  П.П. Требеше, като виден рубладжия, както се определяш,да пуснеш, ето това… 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, нали за това съм дал правото на всеки да ме допълни? Аз само съм дал канавата…
   Като истински рубладжия, оценявам високо предложената от теб песен!

 2. Homo faber says:

  М дааа, така е майсторе на бозите и тюрлюгювечите, Омбре! 🙂
  Те ти едно доказателство за поговорката, посочена по-горе и как един немайстор, треска го тресе… щото има фалшива майсторска престилка… 🙂
  Елена Йончева затапи в ефир Валери Симеонов. Вицепремиерът я нападаше грубо, без аргументи

  • Hombre says:

   Мдааа, Фабер…! И същият този човек твърдеше, че за всичките си 62 години на този свят е запазил името си чисто и неопетнено…

 3. Кисса says:

  Привет на всинца.
  Цитат от википедия:

  “Ръководството на БКП се отказва да се намеси в защита на сваленото земеделско правителство, заемайки „позиция на неутралитет“. ЦК на БКП преценява, че става дума за уреждане на сметки между „селската и градската буржоазия“. Ръководството ѝ оказва активен натиск върху местни структури да не подкрепят съпротивата на земеделците.

  В Славовица, където се намира и Стамболийски, се събират към 3 хиляди зле въоръжени селяни от околните села и под негово ръководство на 10 юни се разполагат в околностите на Пазарджик, където са разпръснати от армията. Александър Стамболийски отива в село Голак, откъдето произлиза жена му, и е заловен там от общинските власти на 14 юни, предаден е на коменданта на Пазарджик Славейко Василев и е отведен в града. По нареждане от новото правителство, той е убит от група на ВМРО, водена от Величко Велянов.

  ПОД НАТИСКА НА КОМИНТЕРНА обаче в БКП се засилва мнението, че трябва да се противопостави на превратаджиите и комунистическата партия е принудена да обяви курс към въоръжено въстание, което е планирано за септември 1923 г. (Септемврийското въстание)”

  ММО, забелязвам, че си доста избирателен в отбелязването на историческите събития. Неотдавна, по-точно на 16-ти април имаше годишнина друго трагично събитие – атентатът в църквата „Света Неделя“ – най-тежкият терористичен акт в историята на България, извършен прес 1925-та година.

  Ни гък, ни мък за него, гиди на леля червенотиквеничето 🙂

  • Hombre says:

   ММК, нали ти призоваваше за по-малко политика в Тепавицата? Къде прочете, че съм съгласен с позицията на БКП по време на Деветоюнския преврат или за атентата в църквата “Св. Неделя”? Само че ти гледаш на събитията от обратната страна на луната, а мен ме упрекваш в избирателен подход при отразяването на събитията.
   За да ти върна комплимента, по-добре да бъда червенотиквениче, отколкото зеленотиквениче. 🙂

  • aman11be says:

   Аз пък ви предлагам вместо поредната гемиджийска кавга, да се замислим каква е била обстановката по онова време в България. По възможност освобождавайки се от идеологическите догми по темата, с които по обясними причини са пълни главите ни. Знам че някои може и да ме наругаят, но… 5 години след най-кървавата и унищожителна война, започнала победоносно за българската армия и с надеждата на народа за реализиране на националния идеал от него време – обединение на земите, населени с българи в една държава и завършила трагично, най-меко казано, когато сме се оказали по вина на българските политици “от страната на булката”. Имам предвид, че за народа войните не са 3 (Балканска, Междусъюзническа и Първа световна), а си е една дълга и кървава война, обезлюдила страната и разорила повечето от останалите живи. Армията де факто е унищожена почти напълно, офицерството – унизено и начело на държавата е човек, който по съвременните критерии е най-близо до “Аз съм прост и вие сте прости ….”. По-късно по конюнктурни за мен причини (запазване на земеделците на страната на БРП) наречен “народен трибун”, каквото и да означава това. Т.е. хем да не е нещо конкретно, хем да не е и обидно. Просто си припомнете какво е правил Стамболийски по време на управлението си – “оранжевата гвардия”, недопускането на опозиция на политиката му и ред други не особено демократични неща. И в тази обстановка група офицери решават, че трябва да спасят страната от гибелната според тях политика на земеделското правителство и по-конкретно на Стамболийски, защото той е бил едноличен лидер. А за офицерството понятия като дълг, Родина … не са празни думи… Та по-нататък може, ако искате да си продължите сами с анализа и евентуално да си поставите въпроса какво значи фашистки преврат, имайки предвид преврата от 9 юни 1923 г.

   • Hombre says:

    Приятелю Аман, няма гемиджийска кавга – всеки е казал това, което мисли. Такава беше и целта на моя скромен блог още от първите ми опити да създам нещо като мини форум за свободно излагане на мнения…
    По въпроса за историческата дата 9 юни 1923 г. позовал съм се само на факта за понесените жертви от българския народ заради недалновидността на нашите политици.
    Нека видим още едно мнение по темата: Българският „мързелив“ фашизъм

    • aman11be says:

     Мненията са много – основно под творението на Петрински… За самото творение само ще замълча.

 4. Homo faber says:

  М дааа, Омбре… народът за таквиз е казал: “Ни се води, ни се кара – ако го водиш – хапе, ако го караш – рита”!

  • Hombre says:

   И друго е казал народът, Фабер. “Кучетата си лаят, керванът си върви…”

   • Кисса says:

    Гиди въртидуп, керванът ви хептен изпосталя, скоро ще се натръшка барабар с керванджиите.

    • Hombre says:

     Уважаема госпожо Кисса,
     Първо, не страдам от мегаломания и не се смятам за керванджия, нито пък пътувам в чужд керван, без да знам накъде ме води…;
     Второ, вашият седесарски керван цъфна и върза. Останахте саде една шепа хора и една камила ще ви бъде напълно достатъчна барабар с умствения товар на твоите идоли;
     Трето, поговорката, която използвах не беше предназначена за теб, а по повод репликата на Фабер, свързана с вицето В. Симеонов. Всъщност, той още не е бил прочел това, което ти си написала. Проследи хронологията и логиката на диалога с него и сама ще се убедиш;
     И четвърто, не е в моя стил да използвам обидни епитети и метафори по адрес на дами! Ако си наистина дама, за каквато те смятах, очаквам да ми се извиниш.
     П.П. Вчера разговарях в кръчмата у наше село с един върл седераст (бивш шофьор на някакво местно величие, който изплю толкова злъч и омраза към инакомислещите, наричайки Елена Йончева, Александър Симов Велислава Дърева и други журналисти от лявото пространство, демонстрирайки пълното си невежество и простотия.

  • Кисса says:

   Алоууууууууууу, не се навирай между атовете, че може и да ти понагънат и гладкото ти мозъче с някой ритник. Гледай си в паничката и продължавай да се правиш на интересен. Много неуспешно.

   • Hombre says:

    Благодаря ти за безценния съвет! Белким малко от малко ми се понагъне мозъчето…

 5. Тракиец says:

  Голяма Пушка от индианско племе решил да се жени. Отишъл при вожда да поиска разрешение да се ожени за Голяма Луна от съседното племе.
  А вожда:
  – Голяма Пушка, та ти още девствен, не знаеш какво да правиш първата брачна нощ. Я заминавай в гората да се научиш по хралупите.
  Заминал Голяма Пушка и се върнал след един месец. Отишъл отново при вожда на племето:
  – Голяма Пушка научил се, сега може ли да се жени?
  – Може! – казал вожда.
  Първата брачна нощ Голяма пушка казал на Голяма Луна да застане стойка партер. Застанала тя и той фраааааааааааас един ритник.
  – Голяма Пушка, защо риташ ме? – изненадано попитала Голяма Луна.
  – Аааааааааа, Голяма Пушка не глупав – първо проверява за пчели.

 6. Тракиец says:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s