Мила Родино…

Ще започна с най-важната тема за седмицата (според мен). Бунтът на асеновградчани срещу циганския терор! Като въведение ви предлагам да прочетете статията: Проф. Иво Христов пред „Труд“: Циганският проблем е бомба със закъснител. Думите бледнеят пред това, което се случва в Милата ни Родина през последните 27 години… Напоследък често си  задавам въпроса какво остана от земния рай, такъв, какъвто го описва авторът на националния ни химн Цветан Радославов? Обзалагам се, че някои  дори не са чули това име, особено тези от цигански произход или както гальовно ги наричат роми. Което не им пречи ни най-малко да се гаврят с националните ни светини и символи. Кой може да ми обясни с думи прости кои са дискриминирани – ние  българите или циганите? Мисля, че отговорът е ясен. Едва ли има българско семейство, което да не е пострадало от цигански набези и зулуми? И всичко това става с мълчаливото съгласие на управляващите ни, нещо повече – те ги закрилят, защото имали човешки права. А правата на истинските българи…?

Вчера разговарях с един комшия, който е наел циганска бригада за ремонт на къщата си. В откровен разговор с един от работниците, същият споделил следното: „Шефе, без да крадна и да лъжа, не мога да съществувам. И да ме хванат, след като изляза от затвора, пак ще продължа да правя същото. Без образование, ние ромите нямаме друг избор”.

Под мъдрото ръководство на ГЕРБ-ОП, ето до къде ще стигнем през следващите няколко години: Много хора, работили и плащали цял живот, ще се изравнят по пенсии с вечни безделници и цигани. Народе, недей се връзва и недей спа!

Две мнения подкрепям с две ръце:

 • Първото – да не се дава право на глас на никого, независимо от коя етническа прослойка е той, ако няма завършено поне средно образование и ако не е  регистриран по постоянно местожителство. Като екстра само ще добавя, че трябва да си е плащал редовно данъците и да няма двойно гражданство.
 • И второ, да се прекрати практиката на търговията с гласовете на тези, които все още имат право на глас по Конституция и се въведат строги законови, ефективни мерки в бъдеще да не се допуска повече подобно явление, независимо от това коя партия си купува гласове. Всичко останало ще бъде ала бала и прах в очите на избирателите.

Друга немаловажна тема, която пряко или косвено ме засяга е свързана с „демократичните” стачки или протести. Кои ли не стачкуваха: учители, лекари, миньори… Дойде ред на полицаите и на служителите от Агенцията за борба с градушките. Давам ви кратка информация: Служителите на Агенцията за борба с градушките спират работа. За мен това си е жив рекет – изнудване на държавата за по-високо възнаграждение за сметка на други, работещи в държавната сфера. Нямам нищо против минималната работна заплата да бъде 1000 евро, но остава да разберем от къде ще дойдат тези пари. Сигурно има начини, но не днес и при това правителство. Както е казал мистър Пицко „Пицата е само една и за да дадем на едни, ще трябва да вземем от други”. Огромно възмущение предизвика у мен недоволството на ракетчиците, борещи се срещу градушките, които получавали месечно възнаграждение само 360 лв. Възниква въпросът – колко месеца в годината има градушки та да получават, макар и  минимална заплата цяла година, а останалите 9 месеца с какво се занимават – клатят си краката или почистват цевите за изстрелване на ракетите. За поредна година реколтата на буля Хомовица бе унищожена от градушка и не само нейната. Къде бяха ракетчиците тогава, за да спасят труда на хората от това стихийно бедствие? Според мен – и 360 лв. заплата са им много.

За полицаите, на които също им били малки заплатите  – да, ама ако си вършат съвестно и качествено работата. Няма да споменавам конкретни примери, защото не са един или два и никой не може да ме убеди, че ако двойно и тройно им вдигнат заплатите, ще си вършат по-добре работата. Оставям на вас да прецените прав ли съм или не съм. Едва ли е необходимо да посочвам кои влизат в топ класацията на най-корумпираните държавни служители.

И за последно, ако ще говорим за най-ощетената прослойка от населението, това са пенсионерите. Как биха могли да рекетират държавата?! С въстание – ресто не струва! Единственият начин е да обявят гладна стачка, но те и днес си гладуват и никой не им обръща внимание. Спасение от нийде взорът не вижда. Такива управници сме си избрали, а сега им сърбаме попарата. Единственият изход е Терминал 2, ама на такива старчоци като нас, никой няма да ни предложи работа, ако освен не сме супер ценни специалисти. За сметка на това, мозъците на България продължават да изтичат и да се увеличава населението от небългарски произход. Както казва другарят Валери Симеонов отговарящ за демографията, правителството е обещало да се справи с този огромен проблем, ама не сега. Трай коньо за зелена трева. Към 2030 г. ще бъдем под 5 млн. население. Да му мислят нашите деца и внуци!

Предлагам, всеки който все още се чувства българин, да застане прав на работното си  място в офиса или у дома пред домашния компютър и да изслуша докрай химна на България:

 

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Материално-финансово състояние, Светлото бъдеще and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Мила Родино…

 1. Pasi says:

  Докато шайката е на власт, Родината не ни приласкава особено…
  Държавата е на автопилот, и ръчното управление се включва само за гасене на пожари.

 2. Homo faber says:

  Така требе да бъде, водоповелителю… само хора поне малко образовали се и плащащи си данъците могат да искат и да вземат!
  А това за търговията с гласовете, да се промени, просто си го избий от главата! 🙂
  Впрочем, може до нейде да стане, ако както ми каза един чужденец… при нас ЗАКОНЪТ СЕ НАЛАГА, докато при вас се изпълнява… ама как? 😦
  Но воля и истински люде требват, за да се направи истински закон/и!
  „Пицата е само една и за да дадем на едни, ще трябва да вземем от други”. Да ама не, на едни дават трохи за забаламотване, а те даващите, нежнички и рафинирано си дърпат бая парченца от нея, пицата.
  Та това е по част от нашето положение!!!?

  • Hombre says:

   Фабер, вече на нищо не се надявам, само отбелязвам как би било редно да стане…
   Прав е т.нар. цар – чипът ни е сбъркан и требе да се подмени с нов със софтуер с еврогейски ценности.

 3. Homo faber says:

  Омбре, така е ама тези със софтуера, еврогейски дето му думаш, не искат и да ни знаят и в еврогейско, ще си живеят. Въпросът е, че на лйдето тука им не искат да го мащат, чипа на бая ти Ганя!
  Трябва да настъпят мъжки времена с мъже ееееее, па и жени иииии :)!
  И както е казано… “Едно е да искаш, друго е да можеш! А трето и четвърто е да го направиш”.

  • Hombre says:

   Фабер, обогатил си българския език с нова дума! Ще ми кажеш ли какво означава точно “лйдето”? 🙂

   • Homo faber says:

    Омбре, ти вземи отговори по същество…
    А “лйдето”… така му викат във махалата ви, дека си бил сукалче и лапешорче… на людете! 😉

    • Homo faber says:

     Та за новата дума, забравил си много думи от детството и сега употребяваш и пишеш тука по така… латински, гръчки, ингилизки и еврогейски, да те забележат хората, какъв учен чиляк? 🙂

     • Hombre says:

      Проверих в българския правописен речник и в речника за диалектите и наречията. Такава дума нема! И освен това, „й” след съгласна нема как да се произнесе… Само в полския език има натрупване на много съгласни: „кщокш бжи в щине” или нещо подобно, без претенции да го изписвам правилно

    • Hombre says:

     Фабер, ти да не си живял у ромската маала? 🙂

 4. Тракиец says:

  Опознай Родината си за да я обикнеш!
  SPAROTOK – ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

  • Hombre says:

   Тракиец, поникна ми на пъпа този Спароток! Ползвам само достоверна и потвърдена информация и от други източници. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s