Break news

Появявам се отново пред вас в целия си блясък и великолепие, за да ви кажа, че съм жив и… почти здрав. Благодарение на дъщеря ми /една от многото/, която реши да се прави на знахарка, всяка вечер преди лягане ме маже с някакъв чудодеен балсам и коленцето ми почти оздравя.
Между другото, върнах се в София за три дни, за да отида на дофтор, но така и не стигнах, тъй като реших, че едва ли нещо ново бих могъл да науча – най-много да ми открият някоя нова болест, за която не подозирам и само да се ядосвам.
Всъщност, основната причина, за да се завърна в София беше необходимостта от спешно извършване на няколко ремонта. Първо, оказа се, че хладилникът грее като печка, но благодарение на качеството ми „всичко мога, всичко знам”, собственоръчно бързо открих причината и я отстраних. Сега работи като нов.
Второ, бил се появил теч от щранга след водомера на топлата вода. Добре че бях разпоредил на дъщерите да затворят всички кранове, преди да тръгнат на почивка на морето. Иначе, щеше да стане големо наводнение… След кратка консултация с монополиста „Софийска вода”, получих разрешение да махна пломбата и да стегна гайката, която крепи водомера. Чакам на 18 т.м. да мине техник, за да пломбира на ново водомера.
Трето, на един от джамовете в една от стаите установих, че пантата е счупена. Имах силни притеснения, че джамът може да изпадне и да нанесе поразии не само в апартамента, но дори да пребие някой минувач на улицата. Свързах се с компетентен техник, който ми обеща да даде отговор на следващия ден. След като чух цената – само за пантата 40 лева и още толкова за труд – благодарих и му казах довиждане. Успокоих се, тъй като същият ми каза, че прозорецът се държи на четиристранно заключване и нямало опасност да изпадне.
Върнах се на село и продължих с трудовата си дейност. И тук нямам бел ден за почивка. Набързо окосих ливадата, като ме чакат още няколко дребни ремонта, за да не скучая. Обещавам ви обаче, че ще се справя, както обикновено.
Това е накратко, което имах да ви съобщя.
Благодаря за вниманието!

И както обикновено, следва музика за душата:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Break news

 1. Homo faber says:

  Отлично, Омбре! Заслужил си си оценка – Отличен 6. 🙂
  Въпреки душевните и физически травми, подържаш живеца на fulling-mill.
  П.П. Балсамът готов ли е и откъде се взема/продават, или ти го правят керките, най-паче мънинката? И как се казва?

  • Hombre says:

   Служа на Републиката, Фабер!
   Балсамът е по стара бабина рецепта и не се продава по аптеките. Съдържа:
   -Зехтин или друго рафинирано масло – 1 чаша /100-150 мл./
   -чист пчелен восък – колкото кибритена кутийка
   -един твърдо сварен жълтък.
   Приготовление: – на тих огън восъкът се разтваря в зехтина. Жълтъкът се надробява на много ситно и постепенно се добавя към зехтина – много внимателно, защото започва да кипи. Първо половината жълтък, а след отстраняване от огъня – и останалата част. Съдът, в който се приготвя сместа трябва да е емайлиран. След като изстине, сместа се слага в бурканче в хладилника. Преди употреба може да постои на стайна температура, за да се стопли. Прилага се по следния начин: върху салфетка се намазва от сместа – както мажем масло върху филийка. Салфетката се поставя върху болното място, а върху нея се слага от прозрачното кухненско фолио. За по-голямо удобство, си превързах отгоре коленцето с бинт. Тази вълшебна смес помага при: артрити, отоци, синузит, отит, избиване на абсцеси в гърлото и по цялото тяло, болки в ставите, проблеми в бронхите, болки в стомаха, червата, ечемик, мастит, трофична язва /венозна язва/, гангрена и фиброма, както и изгаряния. Помага, защото изтегля от организма болезнената течност.
   Може да се приема вътрешно или да се правят компреси. Компресите изтеглят гнойта. При открити рани компресите трябва да се сменят на всеки 2 часа. Аз слагам компреса вечер, а на сутринта го свалям. В зависимост от случая, трябва да се приложи няколко вечери. Противопоказания няма.
   С пожелания за успех и да докладваш за резултата, Фабер!

 2. Homo faber says:

  Благодаря, друже Омбре!
  Значи каиш… квалитетен балсам? Да не е само:
  След прегледа:
  – Докторе, може ли пиене, пушене, жени, песни?
  – Можете да пеете, колкото си искате. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s