Доктор Ох Боли

Поради сравнително по-слабата посещаемост на Тепавицата през изминалата седмица, считам за редно да ви запозная отново с един изключителен балсам/мехлем от народната медицина, с доказани терапевтични свойства. Ако не ме беше попитал любознателният мистър Фабер за рецептата и начина на нейното приложение, предимно външно, а може да си го мажете и на филийка, как щяхте да разберете какво изпускате? Ролята на мистър Сенко, като водещ предаването, ще изпълнявам аз.

Балсамът е по стара бабина рецепта и не се продава по аптеките.

Съставки:

– Зехтин или друго рафинирано масло – 1 чаша /100-150 мл./
– чист пчелен восък – колкото кибритена кутийка
– един твърдо сварен жълтък.

Приготовление:

На тих огън восъкът се разтваря в зехтина. Жълтъкът се надробява на много ситно и постепенно се добавя към зехтина – много внимателно, защото започва да кипи. Първо половината жълтък, а след отстраняване от огъня – и останалата част. Съдът, в който се приготвя сместа трябва да е емайлиран. След като изстине, сместа се слага в бурканче в хладилника. Преди употреба може да постои на стайна температура, за да се стопли. Прилага се по следния начин: върху салфетка се намазва от сместа – както мажем масло върху филийка. Салфетката се поставя върху болното място, а върху нея се слага от прозрачното кухненско фолио. За по-голямо удобство, си превързах отгоре коленцето с бинт. Тази вълшебна смес помага при: артрити, отоци, синузит, отит, избиване на абсцеси в гърлото и по цялото тяло, болки в ставите, проблеми в бронхите, болки в стомаха, червата, ечемик, мастит, трофична язва /венозна язва/, гангрена и фиброма, както и изгаряния. Помага, защото изтегля от организма болезнената течност.
Може да се приема вътрешно или да се правят компреси. Компресите изтеглят гнойта. При открити рани компресите трябва да се сменят на всеки 2 часа. Аз слагам компреса вечер, а на сутринта го свалям. В зависимост от случая, трябва да се приложи няколко вечери. Противопоказания няма.
С пожелания за успех на всички, които страдат от някаква болежка! Научих от сигурен източник, че помага и при разбито от любовна мъка сърце.

П.П. Това, което виждате на снимката горе у лево, не е онова, което си мислите. Пациентката страда от гонартроза. Да не се бърка с гонорея!

За мало и голямо предлагам една популярна приказка от моето и  вашето детство:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Здраве, Направи си сам and tagged , . Bookmark the permalink.

30 Responses to Доктор Ох Боли

 1. Homo faber says:

  Да ааа, знае се, какво поражда повторението! 🙂
  Но и друго поражда… “Не може да мислиш за някого, без той да мисли за теб”.
  Благодарско, мосю Омбре – опитомителю на водните стихии, за нестихващите ти мисли, за моята скромна особа! 😉
  Но ти мислиш и за човечеството, как да се отърве от физически болежки, значи можеш и да направиш духовен мехлем за лекуване на душите човешки, о човеколюбче? 🙂
  И песните, лекуват…

 2. Homo faber says:

  И истинатата, требе да се покаже… предлагам президента на Тепавицата, Омбре за Нобелова награда за мир!!! 🙂

 3. aman11be says:

  Отидох в аптеката, разгледах цените, реших, че е по-евтино да умра. Отидох в погребална агенция, разгледах цените, върнах се в аптеката.

  • Hombre says:

   Така е, братко Аман! Ни да си жив, ни да си умрел. Да му мислят роднините. 🙂

 4. aman11be says:

  “…Прилага се по следния начин: върху салфетка се намазва от сместа – както мажем масло върху филийка…”
  Когато се приема вътрешно, салфетката колко да е голяма? 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, непрекъснато ме затрудняваш с твоите въпроси. Салфетката требе да е с размери не по-големи от един чаршаф за легло персон и половина…

   • Homo faber says:

    Що на фабер отговаряш, бре агенте? 🙂
    Да не си заболел от болестта, що е хванала един твой приятел- виден публиЦист? 🙂

    • Homo faber says:

     Та понеже думаш, за затруднения… да те видим ентелектуалецо… дека викат “агент” на чиляците у нашенско? 🙂

     • Homo faber says:

      П.П. Да не си помислиш, за това дето казваш, че ти натяквам, че си? 😉

     • Hombre says:

      Напротив, гордея се с прозвището, с което си ме удостоил! 🙂

     • Hombre says:

      Ейджънт означава проводник (с некакво омическо съпротивление).

    • Hombre says:

     “…всички дрипльовци са мои братя” Както и сичко що се зове Фабер. 🙂
     Справка: ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
     И ся, да не земеш да се впрегнеш, че те наричам брат, а Фабер?

     • Homo faber says:

      Не се плаши, агенте “Ох боли”, щом казваш, че си таков! 😉
      Важно е съзнателно и доблестно, да си си работил за Родината, а не да си клюкарил, за други хора и така да си слагал еполети на други! 😉
      П.П. нема да се впрегам, “докторе”, радвам се даже, че се стремиш да си Homo faber а не Homo ludens – доказателство е рапортите ти за положения труд, по-горе! 🙂

     • Hombre says:

      “Не се плаши, агенте “Ох боли”, щом казваш, че си таков!”
      Не аз го казвам, а ти!

 5. Homo faber says:

  А за “агент”, явно не знаеш… в Бургаско, така си думат…

 6. Homo faber says:

  “…всички дрипльовци са мои братя”… Братята ти дали си спомнят, що казва приказката, о братко Омбре??? 🙂

 7. Тракиец says:

  Понеже Омбре е фен на този автор, ето още една негова публикация! За Павел Серафимов-Спароток става въпрос. Нестандартен изследовател на истинската българска история.
  БЪЛГАРИН ЗА ЕДИН ДЕН

  На днешната дата е роден един велик човек – Васил Иванов Кунчев, познат като Левски. Това е име, което той напълно заслужава поради невероятната си смелост и дързост. Левски е знаел за опасностите на делото, с което се е заел. Знаел е, че едва ли ще види България свободна, но до последния момент работи за освобождението ѝ.

  Да дадеш живота си за Отечеството е саможертва, на която малцина са способни. Бесилото не убива Левски, а го прави безсмъртен. Въжето отнема живота на героя, но не угася светлината горяла в душата му. Тази светлина разпалва любов към Родината в сърцата на много българи и в крайна сметка довежда до пожара на Априлското Въстание, без което свободата никога нямаше да огрее Родината ни.

  Левски не даде живота си напразно. Огромен брой българи последваха примера му въставайки срещу ориенталската тирания, давайки да се разбере, че нечовеците могат да сложат вериги на врата ни, но не могат да ни направят роби. Жертвите и геройството напоили събитията случили се в Батак, Перущица, Шипка и много други места, доказват това.

  Най-достойният син на България е заслужил своята слава, а и почитта, която ние отдаваме до днес. Тези, които го следваха също заслужават да бъдат споменавани и почитани. Примерът на тези, които носят светлина и изгарят, за да могат други да живеят е нещо, което трябва да се цени, а и да се следва.

  Левски мечтаеше и работеше за Чиста и Свята Република, за държава, която ще е споена с братска любов, без да се гледа на вяра и народност. Този Велик Българин изпревари времето си прозирайки как трябва да се гради силно общество.

  Жалко е само, че политиците ни не черпят от мъдростта на Апостола. Жалко е, че повечето от тях са поели същия път, който следваха нашите чорбаджии – приятелите на султана. За тези хора е важен рахатлъка и парите, а народа – кучета го яли. Както чорбаджиите бяха глухи за страданията на ограбените, унизените, изтезаваните и избити българи, така и повечето от днешните ни политици са слепи и глухи за терора, на който са подложени много сънародници.

  До кога ще се поддържа чувството за безнаказаност у малцинствата? До кога ще се толерират убийци, изнасилвачи и грабители ? Не е ли тази “толерантност” съучастие в престъпленията? Един мъдър човек е казал преди доста време – Който на убийците прощава, той в престъпленията им ги поощрява.

  До кога ще се позволява на чужди компании да изцеждат последните ни спестявания?
  До кога ще се позволява българи да работят за най-ниската заплата в Европа? Сега и земята ни ще бъде продадена на всеки чужденец, който разполага с достатъчно пари.
  Тази земя, която стотици хиляди герои защитаваха и напоиха с кръвта си. Не е ли това края на държавността?

  Щом си избрал пътят на политика, бъди политик защитаващ народа на страната, в която си роден. Или работи за създаване на нормални условия за съществуване на българите, или признай, че не е по силите ти и направи място за човек, който е готов да го направи. Това е почтеното, това е човешкото, или го можеш, или не.

  Дами и господа политици, опитайте се поне за един ден да бъдете българи!
  Поне в деня, в който е роден един истински светец – Васил Левски, си спомнете за кого трябва да работите. Дори и един ден ще е от полза. Дано, ако успеете да сторите това, да успеете и да се събудите

  • Hombre says:

   Тракиец, не само съм му фен на Павел Серафимов, зографисал съм му и икона и съм я закачил на стената над леглото си… 🙂
   За Левски не искам да говоря – или го носиш в сърцето си, или не си българин. Не може само за един ден да бъдеш българин!!!

 8. Homo faber says:

  Хайде, малко да се пораздвижиш… и тепавицата да раздвижиш, че от кълка на кълка? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s