Бай Ганьо – новата генерация

Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: “Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!”

Вчера, по икиндия се завтекох с менци за вода на селското изворче. Щото там водата е много блага и от девет села се сбира народ да си  пълни бидоните. После у дома си я хлорират, та да не отвикват от софийската вода. Говори се, че кметът на селото щял да сложи един чучур за вино и един за ракия, ама не се знае точно кога…

Таман се бях наредил на опашката и те ти след мен дойде едно голобрадо момче и то  да си напълни манерката. От лаф на лаф, стигнахме и до некои философски и екзистенциални теми, по които момъкът ми рече следното: „Всеки си гледа интереса и най-важното е да спечелиш пари”. Тогава  му зададох въпроса:На всяка цена ли искаш да  забогатееш и не те ли интересува морала и няма ли да имаш проблеми със съвестта?” „Това са глупости – всички хора мислят първо за себе си!” – отговори ми той. Беше излишно да го  разубеждавам, защото той твърдо беше убеден в своята правота. Не искам да го персонифицирам, тъй  като добре съзнавам, че  не е единствен, който мисли по този начин, особено тези от по-младото поколение.

Предполагам, че всеки от вас се е натъквал на подобни изказвания, в които д оминира темата за парата. Има един редовен посетител в Тепавицата, който ще ви разясни по-подробно какво се съдържа в израза „Парица е царица”.

Ще се въздържа от каквито и да било лични коментари, като ще предоставя на вас правото да кажете къде са според вас корените на злото.

И накрая, нещо Ганьовско:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in У нас, It is not a Humor!. Bookmark the permalink.

4 Responses to Бай Ганьо – новата генерация

 1. Тракиец says:

  Джеймс Бонд на коктейл седи до страшно привлекателна и сексапилна дама, но вместо да я сваля, си съзерцава съсредоточено часовника. По едно време дамата не издържа на явната липса на внимание от негова страна и го запитва:
  – Това трябва да е много специален часовник?
  – О, да – отвръща Бонд – това е часовник с изкуствен интелект, последна дума на техниката. Събира алфа-вълните от околната среда и винаги ме държи информиран за всичкио, което е около мен.
  – И какво Ви казва например за мен – кокетно запитва дамата.
  Бонд поглежда внимателно часовника си и казва:
  – Ами според него Вие сте без бельо в момента.
  Дамата прихва да се смее:
  – Вашият часовник е истински боклук, нищо не позна – в момента съм и със сутиен, и с бикини!
  Бонд замислено почуква по стъклото на часовника:
  – Странно… пак избързва с 1 час…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s