„Миротворецът” Тръмп

Все още не съм се бил родил, когато е било положено началото през 1945 година на т.нар. „Студена война”, чийто край настъпва с идването на власт на Михаил Горбачов. Същият поднесе на тепсия на американците такъв подарък, какъвто дори по думите на тогавашния шеф на ЦРУ не са очаквали. Уви, оказа се, че жаравата не е угаснала и вече навлизаме в нов, още по-страшен цикъл на тази война. След падането на Берлинската стена настъпи разпад на СССР, прекрати своето съществуване Варшавският договор и Икономическия съюз СИВ. Една по една страните от бившия Източен блок, в това число и България се преориентираха към западната сфера на влияние, в която доминираща роля заемаха и продължават да заемат САЩ и НАТО. България, която разполагаше с 120 000 военнослужещи наборна армия с модерно въоръжение – танкове, ракети СС-23, самолети и друга техника на практика вече не представлява военна сила, която да бъде в състояние да защитава своя суверенитет.

През последните 28 години нашите политици са едни послушковци, йесмени, които изпълняват безпрекословно волята на новия по-голям брат.

И ето, че на хоризонта се появи една относително малка страна – Северна Корея, която разработва свои балистични ракети и ядрено оръжие с цел недопускане агресия срещу нея от която и да било държава по света и най-вече от страна на САЩ. Още с встъпването си на президентския пост Доналд Тръмп заяви, че няма да допусне Северна Корея да се въоръжава така, както на ръководителя й Ким Чен Ун му се иска. Не че съм привърженик на това всяка държава да има своя атомна бомба, но неминуемо следва да си отговорим на въпроса, защо само великите сили могат да имат това право. Ако ще се разоръжаваме да се разоръжават всички – така както го каза неотдавна кметът на Нагасаки – призова да се премахнат всички оръжия за масово поразяване и най-вече ядрените от планетата Земя.

Връх  на арогантност, нахалство и цинизъм е изявлението на Чичо Тръмп, че няма да позволи на Северна Корея да развива своя ядрен потенциал и ако се наложи като главнокомандващ ще предприеме необходимите действия с военна сила да принуди Ким Чен да се откаже от своята програма, което предполага проливане на много човешка кръв и материални щети за постигането на тази цел. И понеже Ким Чен не е от страхливите му отговори по подобаващ начин. Ще нанесе ответен удар срещу всяка една агресия от този мащаб. Повече от сигурен съм, че ако се стигне до подобен развой на събитията казаното от севернокорейския лидер не е просто заплаха, а реално намерение да изпълни заканата си.

Анализатор обясни защо Тръмп не може да победи Ким Чен Ун

От тук следва главният извод – на Чичо Тръмп вече му е у шише и започва да се напикава от страх, защото  едва ли ще се размине само с импийчмънт, ако се стигне до сблъсък между двете армии. Вече се говори, че севернокорейците са разработили и миниатюрна атомна бомба, за която не се знае къде би могла да бъде заложена и кога ще избухне. Вторият важен извод, до който стигам се съдържа в поговорката „Който сее ветрове – жъне бури”.  Световният жандарм САЩ, които са разположили военни бази по цял свят и все по-близо и до границите на Русия претендират за някакво свое право и интереси във всяка една точка на земното кълбо.  По-арогантно поведение от нейните политици досега светът не познава. Разбира се, зад цялостната външна политика на самия президент стои военно-промишления комплекс, за да получава все по-големи и по-големи печалби от производството на оръжие без да се отчитат стотиците хиляди жертви в името на тази цел. И сегашният президент Тръмп не прави изключение по наглост и арогантност. Бих го нарекъл дори хулиган, комуто не му пука какво мисли преобладаващата част от човечеството за постигане на мир, разбирателство и сътрудничество.

Да се надяваме все пак, че здравият разум у тези, които стоят в Белия дом ще надделее и няма да се стигне до преминаване от фазата на новата Студена война – в гореща Трета световна война.

Песента, която харесват всички добри хора по света е моят поздрав за вас:

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to „Миротворецът” Тръмп

 1. Pasi says:

  Като чуя словосъчетания: “международна общност”, “международно право”, “зона на интереси/отговорност на НАТО” и прочее шменти капели, разбирам, че някой с по-едра бухалка се мъчи да смачка всички останали, а друг със същата, дори по-голяма бухалка му пречи да си развява байрака.

 2. Тракиец says:

  Ако съм на мястото на Путин, ще ги сблъскам двамата и ще си градя имиджа на миротворец. 🙂 Не че не се е сетил преди мен за това, де! Както и китайците! Проблемът е какво губим и какво печелим от това? Да, премахваме световния жандарм и на негово място идва другият. И кой ще е той? Нима мислите, че отношенията Русия – Китай ще бъдат същите след преодоляване на САЩ!? Тогава ще започне новият век на противоборство, но на изток. Дано само Земята, майката Природа да ни изтърпи. Всички предишни 4 на брой човешки цивилизации са загинали или от огън или от вода в резултат на глупостта им. Ние петата сме следващите.

  • Hombre says:

   Тракиец, и аз мисля като теб – хубаво би било САЩ да решат да нападнат КНДР, но едва ли им стиска. Ще подскачат, ще се пеняват още малко и накрая ще клекнат. Те са мъжкари само срещу по-слабия. Смятам, че Европа като цяло нищо няма да загуби от един подобен военен конфликт. Прогнозите ти за евентуална конфронтация Русия-Китай са силно преувеличени. И досега Русия е сдържащ фактор на международната сцена.
   Смятам също така, че китайците са умни хора и са си извадили поука от Конфликта на остров Дамански.

 3. Тракиец says:

  -Дядо Омбре, защо птиците имат пера?
  -С пера са по -красиви?
  -Ти, защо нямаш пера? Или три-пера!? 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец, таман ти бях написал отговор на предишния пост и некъде изчезна…. Би ли повторил написаното?
   Ха, нема нужда – вече съм ти го бил изпратил. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s