Само за сведение на любознателните

Вероятно мнозина от вас вече са си казали: „И тоя сдаде багажа…” Да, ама не! Бачо ви Омбре е жив и здрав и се радва на екологично чиста храна и здрав сън, заобиколен от много жени – пръв между равни нему.

За да не питате къде съм бил и какво съм правил, докато отсъствах от Тепавицата, ще задоволя вашето любопитство. След многократни молби лично от вицето Валери Симеонов, накрая кандисах и заминах в командировка в Стамбула града за обмяна на опит по демографската политика с тамошния кмет Кадир Топбаш, както и по някои други въпроси, свързани със социално-икономическата обстановка в града, който наброява население по-голямо от това на цяла България. Преди това, реших да заметна една въдица край Босфора и като взе да кълве тая риба за малко да изпусна срещата с кметя и другите първенци на същия този град. Но няма да навлизам в подробности, защото разговорите ми все още са конфиденциални и не бих могъл да си позволя да разкривам каквито и да било детайли от тези срещи. Но мога с гордост да споделя пред вас, че си купих 3 кила куруемиш и цяла тава с баклава, както и неколко кутии локум. И като се прибрах в родината, дадох на по-малката дъщеря няколко от тях, за да почерпи чаветата, които от ден на ден стават все повече у наше село. И както поднасяла кутията към поредното чаве, същото рекло: ”Бабо, дай ми още едно локумче и за моето братче”. Дъщеря ми се прибра от благотворителната акция потресена. И като си помисли човек, че майката на това прекрасно детенце може да не е на повече от 13-14 години, нищо чудно то да е възприело дъщеря ми за бабичка… 😀

Стигам до един друг не по-маловажен въпрос. По редица български телевизионни канали като новина №1 в новинарските емисии ни информират за приближаващия ураган „Ирма” над щата Флорида. Преди, за малко не станахме 16-та република на СССР, а вече със сигурност сме асоцииран 51-ви щат към САЩ. Много се съмнявам каква част от българския народ го интересува случващото се в Америка, след като всеки ден излизат нови и нови данни за бедстващи хора у нас, които нямат пари дори за най-елементарното, за да оцелеят. Колкото и егоистично да прозвучи от моя страна, не може да съчувстваме на други хора по света, при положение, че на нас няма кой да ни изрази съчувствие или да ни окаже помощ, а всеки се спасява поединично. Макар и не в същия дух, заслужава си да прочетете статията: Хиляди американци се готвят да стрелят по урагана “Ирма”

Много от коментарите съвпадат и с моето лично мнение. Съвсем произволно съм извадил само някои от тях:

„Побъркали са се. Горките хора!”

„Това да гърмиш като на война на рожден ден на 6 годишно дете и другото, да напълниш урагана с олово, е с общ източник и генезис. Първобитните думкат, че дано изплашат духовете на злото, а всъщност с пукотевицата се опитват да заглушат вледеняващия ги страх от сили, далеч надхвърлящи техните”. 

„Ами тия, от изтребването на индианците насам, така ги научиха (политиците им, цялата пропагандна машина, Холиуудът им) – стреляш с пищова, бомбиш в килими, трепеш наред и само така си решаваш всичките проблеми. И си връхът просто”.

“Е, преди стрелбата може да вземат да наложат някоя и друга санкцийка по стар табиет… Я на ураганите, я на Слънцето, я на тов. Ким.
Национален манталитет с извинение”.

А ето и още нещо интересно: „60 000 вдебилени US идиоти отблъскват урагана “Ирма” с вентилатори…”

А днешната дата 11 септември е наистина злокобна за американците…

И понеже сме на тема урагани, тайфуни с нежни имена и бури, пускам ви една песен с подходящо емоционално съдържание и ромски привкус:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

26 Responses to Само за сведение на любознателните

 1. Homo faber says:

  Merhaba, чалъм ефенди! 🙂
  Не ти ли е много, 3 кила куру емиш? 🙂
  То емиш /http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%88 … сега се папа много, летос. Ама 3 кила,май са множко 🙂

 2. Homo faber says:

  Кой как тълкува! 🙂
  Първото, значи сух, значи сухи плодове, щом като не черпиш, ще почерпя.
  П.П. За сведение, на Никола Симов, знаменосеца на Ботевата чета, са му викали Куруто, щото е бил висок, слаб. И книгата /която, от препрочитане беше пред разпадане/ си спомних за него, от известния писател Петър Стъпов…

  • Hombre says:

   Човек не може да те надприказва, бре Фабер! Аз какво по-различно съм казал? Ако ти е трудно да използваш думата куруемиш, наречи го шамфъстък.

 3. rusalka2013 says:

  Не ми стана ясно – Фабер ще участва ли в бартера?

  • Hombre says:

   Русалке къде го търсиш Фабер? Той е само по кьорсофрите… 🙂

  • Homo faber says:

   Ще участвам, чаровнице на татко, главния тепавичар!
   Кажи какво пиеш… проста ракия, като скромна девойка, или марково виски? 🙂

   • rusalka2013 says:

    И скромните девойки пият марково уиски! Особено чаровните… 🙂

 4. Тракиец says:

  Царе сме по навежданията, шъ знайш! Особено към големите! Щеше ми се управляващите ни да не са чак толкова големи дупедавци, нооооо сами си ги избираме. И леви и десни, все в един и същ кюп са. Мислех си, по-скоро се надявах, поне президентът ни да е малко по-читав, но и той не оправда надеждите ни. Сал една генерал Деси ни остана! 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец – така е! Всеки народ заслужава управниците си. Що се касае до президента, ще се окаже по-голям натовец от Моньо Паси.

 5. Homo faber says:

  Тук се спомена за кюп някаакъв си… не, в каца, ама голяма са и леви и десни. Такава, каквато в един манастир на Метеора, видех, че и по-голяма и от нея вдигат шум и демагогски популизъм.
  Александър Трифонов: Борбата срещу корупцията – много шум, но за какво

 6. Homo faber says:

  За любознателните, сведение… багажа не е сдал, гусин Омбре, а по селския баир я носи раничката, купена от Елин Пелинската книжарничка/това учебници, това тетрадки, моливи и прочее/, зер почва унуката нова учебна година, почва и за него! 🙂
  Та това е… защо не се явявява в Тепавицата.

  • Hombre says:

   За твое сведение, Фабер, не съм тръгнал по баирите, но съм в разкрачена стойка…. Освен това, заради един прекъснат кабел два дена немах интернет. Сега сичко е ОК!

   • Homo faber says:

    Сигурно, Омбре чавета са се оранили, от чоколада, що керката твоя им го даде. И са прекопали селските улици, на лов за кабели!

    • Homo faber says:

     Пардон… стамбулски рахат локум са набивали чавета, а чоколата е бил бонус. 🙂

     • Hombre says:

      Чоколада сам си го кльопам… за мъжественост. 🙂

     • aman11be says:

      Предполагам знаеш, че животът на мъжа се дели на три етапа – без шоколад, със шоколад и язък за шоколада… 🙂

     • Hombre says:

      Амане, не съм очаквал от теб такива приказки. Язък!!!

    • Hombre says:

     Почти позна, Фабер, ама не съвсем… 🙂

     • Homo faber says:

      За мъжественост ходи, Омбре в Стамбула, града? 😉

     • Hombre says:

      Точно така! Сега ми требе некоя дивойка за да проверя дали има ефект от тоя куремиш…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s