Вие сте прости и аз съм прост

Рекох да си дам по-дълга почивка след многото празници, ама има едно лице, което постоянно ме ръчка. Прищяло му се да яде тюрлюгювеч и да пие боза. И нали съм с меко сърце и добра душа, нямаше как да му откажа. Щото той поддържа огъня в Тепавицата. 🙂

Думата ми е за нашия пръв партиен и държавен ръководител ББ, който тази неделя бе на посещение в столицата на братска Турция – Истанбул. Не, няма грешка, Той нарече София и Истанбул две европейски столици. Сигурно си е мислел за Константинопол

Няма да се спирам на неговата реч по време на тържествената церемония при откриването на реставрираната църква „Свети Стефан”. То не бяха хвалебствия и благодарности към неговия приятел – демократа Тайпи и какво  ли още не…  Изказ, на който биха завидели редица майстори на изящното слово. Няма да изпадам в дребнавост по отношение на неговия правоговор, като например: правимЕ, можемЕ, работимЕ и други от този сорт. Как пък досега нито един от неговия антураж не се намери да му каже, че такива глаголи няма в българския език и граматика. Ще трябва да му препоръчаме да изкара кратък курс на обучение при „българина” Местан.

Нека да видим какви бяха резултатите от това посещение. Всички разбрахме, че благодарение на Тайпи  със средства от турската държава е била реставрирана църквата „Свети Стефан”, но никъде не се споменава, че и България е спонсорирала тази дейност. В замяна на всичко това, без всякакви заобикалки Ердоган поиска на реципрочни начала да бъдат възстановени няколко културни паметници от османското присъствие като джамии, медресета и др. забележителности. За да не забравяме никога в какъв рахат сме живели през тези пет века. И дума все още не се споменава за поднасяне на някакво извинение от турска страна за извършения геноцид спрямо българския народ, камо ли да получим обезщетение за жертвите и страданията. За сметка на това, продължаваме да се извиняваме за т.нар. „Възродителен процес”…

Друго забележително постижение на нашия велик държавник е измолването от сегашния султан изграждането на хъб, откъдето да минава тръба през територията на България. А дали ще има с какво да се захранва този хъб, не е много ясно, защото освен за нуждите на турската икономика ще се подава газ и за други страни-кандидатки да се вържат към газопровода. Отделно че пак от Русия ще получаваме този газ и този път ще плащаме и транзитна такса, с което допълнително ще се оскъпи цената на синьото гориво. Изпуснахме питомното, за да гоним дивото. При положение, че ние се отказахме от строежа на „Южен поток”.

Било голямо постижение това, че Турция е предотвратила и рязко намалила потока на мигранти към нашата страна. Да бе, да… То вече така наречените „бежанци” разбраха, че на тази територия няма живот за българите, камо ли за пришълците. Важното е за пореден път да се самоизтъкнем, колко сме велики.

Щели сме да съдействаме на Турция за приемането й в Европейския съюз, което малко завоалирано под сурдинка бе казано. От какъв зор бре, джанъм? Франция не го ще Ердо, ние ще му ходотайстваме… Турция вече не е светска държава, второ  – там се изповядва друга религия, чужда на християнския свят, има други традиции и обичаи, които са несъвместими с европейските ценности. И ние се натискаме ЕС да отвори портите си при положение, че българите ще загубим най-много от подобно решение на общността. Но явно нямаме нито политици, нито икономисти, които да светнат Баце. Но какво му пука на него?! Днес е на власт, а утре я камилата, я камиларя. Силно се надявам това правителство да танцува само едно лято и след сдаването на европредседателството да няма кабинет „Борисов 4”.

Време е вече Баце да стяга дисагите към Банкя или някъде на юг, където да намери по-гостоприемен народ от нашия. За да не се окаже, че е прав проф. Иво Христов за ония 80%, ако все още  не сме се претопили в една аморфна маса, в която ще преобладават циганите и турците.

Не се сещам с каква музика да ви развеселя. Ако можете, направете го вместо мен… Вместо това ви предлагам да изгледате интервюто на Милена Милотинова с бившия посланик и офицер от военното разузнаване Петър Воденски:

Какво е състоянието на българо-турските отношения

Нещо неясно дотук?!

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in POLITICS & SOCIETY and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Вие сте прости и аз съм прост

 1. Homo faber says:

  Мараба, чорбаджи тепавичарю! 🙂
  За твой хатър, да фърля и днес, некоя и друга съчка в огъня. Щото без огън, нема светлина и людете зимъска, ще бичат клинци. 🙂
  Айде, по темата… боюк пишлеме, йок контра! И то не от сета, ами от доста време напред. Така са преценили тези, дето представят представлението/ята с куклите на конци! И се работи по сценарий/ии.
  С две думи, това е… представленията си ги знаем, но и други тикани напред представления, требе да ни тревожат, да си кажеш думата…
  Глобалната сексуална революция

  • Hombre says:

   Мараба, Фабер! “Изгори, за да светиш!” Това е повелята на деня! 🙂
   Днеска е твой ред да си кажеш думата, аз моята вече си я казах… 🙂

 2. Homo faber says:

  Било е некога, Омбре… “Изгори, за да светиш!”, можи би!
  Сега и за повелята и за думата… амчи, казали са го людете… “Слободията по-лоша от неволята.” И японската поговорка, която каза че си я запомнил: “Любовта може много, но парите могат всичко.”

  • Hombre says:

   Фабер, а чул ли си тази приказка: „Заменям кралство за кон“? Което означава, че невинаги парите могат всичко… Което означава също, че понякога и цяло кралство не е достатъчно, за да спасиш кожата…
   За слободията съм напълно съгласен с теб!

   • Homo faber says:

    Чул съм, Омбре горната приказка… само че дали в нашето “кралство”, конят винаги ще е оседлан от т(e)ози, които правят заменката?
    Щото, тук е измислен българският “шедьовър”… ” Преклонена главица, сабя не я сече.”, обобщил в едно изречение цялата ни народопсихология!

    • Hombre says:

     Ако се спазва българската народна поговорка “Преклонена главица, сабя не я сече” излиза, че може да си спасиш кожата и без да плащаш в натура или с пари… 🙂

 3. Тракиец says:

  Според мен не сме чак толкова прости, колкото им се иска на нЕкои отговорни фактори. Следя с особен интерес, криминалните прояви от началото на годината и си задавам въпроса: Защо!!!??? Точно сега и толкова жестоко. Може би причината ми убягва, но в никакъв случай не се поддавам на манипулациите. Ето какво написах във ФБ в петък, два дни преди да открият трупа на “самоубитият” масов убиец:
  “Трети ден истерия с убийствата в Нови Искър!!!
  Само Алена, все още не е издигнала оперативни версии. Предполагаемият убиец се издирва от НАТО, Варшавския договор, СЕНТО и СЕАТО. Нищо чудно да го открият нейде “самоубил се”, защото е удобният “виновен”.
  А стига глупости, бе!!!
  Безпомощност и некадърност! Това е оценката за рИформите в МВР и структурите от сектора Сигурност. Жалко!
  А иначе повечето българи редовно си плащаме данъците.”
  А ето и една публикация от вчера, която силно ме заинтригува:

  „Истината за убийството
  Убиецът е тийнейджър, син на местен големец от Нови Искър близък до ГЕРБ. Пистолетът е Валтер П22, регистриран на името на бащата. Това момче е имало отношение към дъщерята, затова момичето е убито само с ЕДИН изстрел в слепоочието, а тялото му не е обезобразено, като на останалите. Най-много гавра е понесло тялото на Боби, който за разлика от другите членове не е бил застрелян единствено с цел да бъде убит, а е направен опит да бъде наказан заради сексуалното му отношение с момичето, като е прострелян в гениталната зона.
  Профилът на тийнейджъра убиец във фейсбук е свързан с профилите на двете други деца, съветвам журналистите да ги преснимат възможно най-бързо и да следят, дали има промяна в листата с приятели, както и да разпитат другите деца дали забелязват някой да се махнал от листата след нова година.
  На 31 декември, около 9 часа, момчето е било пуснато в къщата, в качеството си на приятел на Боби и дъщерята. Възникнал е скандал между тях, при което Боби и Момичето се качват в стаята, пускат си музиката силно и го оставят долу с Кети и Неделчо за да го игнорират. Неделчо се обажда на големият си син Георги, който също го познава, вероятно са били и приятели, да дойде да го успокои. Не са викали полиция, не е правен опит и да бъде изхвърлен, понеже са знаели чий син е, а не са очаквали това, което ще последва.
  Когато Георги е дошъл скандала е ескалирал и тийнейджъра е започнал екзекуцията на семейството. След което се е прибрал вкъщи, изкъпал се е, преоблякъл се е и е отишъл на тийнейджърския купон, на който са били канени Боби и Момичето.
  Забележете нещо много важно – телата на всички убити и джипа БМВ са били в къщата на 1 януари през деня! В същият ден това лайненце разказва всичко на баща си и той почва да организира заличаването на следите. Къщата в Луково, в която живее Росен Ангелов е собственост на бащата и ако журналистите се постараят малко повече ще научат и името му.
  На 1 януари вечерта, чистачите отиват в къщата на убитите и извличат тялото на Кети, разбиват предното дясно стъкло, защото не искат да оставят следи, а не намират веднага ключовете в къщата и не рискуват да ровят из нея. Подкарват джипа до кладенеца, изхвърлят тялото и умишлено тефтерчето.
  На 2 януари е убит и Росен Ангелов, а тялото му изхвърлено някъде близо в околностите. МВР не направи ювелирна акция по залавянето му, а нарочно блокира цяло Луково, за да обвини журналистите, че той е избягал благодарение на тях.
  Импровизираното стрелбище в двора на Росен е набързо сглобено, по шишетата няма почти никакви следи от куршуми, а голямата желязна плоча има една центрирана група от 22 калибър, а останалата повърхност е почти чиста. Да мъкнеш такава плоча, а да я простреляш с по- малко от един пълнител е нерационално.
  Хайде да видим дали ще пуснете това.
  Митко“
  Не зная дали е истина, но звучи правдоподобно! А иначе, другомислещите не сме прости. 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец, същински Шерлок Холмс си!!! Сега вече ми стана ясно къде е заровено кучето… 🙂

   • Тракиец says:

    Не е нужно да си Шерлок Холмс за да видиш очевадното, а то е, че идиотите се опитват да ни направят себеподобни..

    • Hombre says:

     Тракиец, само да те светна… Значението на гръцката дума идиот(ис) съвсем не е обидна за обикновения човек. Превежда се като “частно лице”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s