Благодат по еврогейски

Ще започна с най-важните новини отзад-напред. Франция и Великобритания се споразумяха за продължаване на санкциите срещу Русия. Възниква естественият въпрос, коя е Тереза Мей и кой е Еманюел Макрон, че да се изявяват като съдници на света. Само да припомня, че санкциите срещу Русия бяха свързани с нарушаване на Минските споразумения. Пропуска се, обаче нещо много важно и съществено – както Русия, така и Германия и Франция са ПОСРЕДНИЦИ за урегулиране на конфликта в Украйна. Т.е. от трите държави не зависи пряко прекратяването на военните действия в района. Ако приемем, че Русия е виновна за събитията в Донбас и Луганск,  по същата логика би следвало да се самосанкционират и другите държави, замесени в конфликта. И има за какво, като знаем кой инициира метежите и т.нар. „Майдан”. Ама пуделите на Чичо Сам се правят на разсеяни – ни лук яли, ни лук мирисали. От друга страна, добре известно е, че населението в тези източно украински региони, плюс Крим, почти 90% от общия брой са руснаци. Е, коя нормална държава ще се откаже от защитата на своите граждани под каквато и да било форма, намиращи се на чужда територия? До ден днешен няма никакви данни, официално изнесени, който да потвърждават наличието на руски въоръжени сили на територията на самообявилите се републики. Що се касае до Крим, това е изконна руска територия, плюс това е от стратегическо и военнополитическо значение за Русия. Имаше ли проведен референдум в Крим? Имаше! Резултатите бяха повече от красноречиви. Значи от една страна може да бъде признато Косово за самостоятелна държава, а не може Крим да бъде присъединен към Русия. Двоен аршин или пълно лицемерие и цинизъм. Къде били само демократите и борците за законност и справедливост. Пфу!

И нашият послушен премиер, за да не остане по-назад от своите „приятели” от ЕС и НАТО потвърждава готовността си да продължим и ние наложените санкции срещу Русия. Само тихичко и под сурдинка, въртейки опашка като някой палаш, споменава че от тези санкции България губи милиони евро. Всъщност, за да бъдем точни, сметката е много по-дебела и надхвърля няколко милиарда, ако прибавим към нея отказа ни от „Южен поток” и АЕЦ „Белене”.  Вече дори западни политици от управляващите партии в Германия, Франция и други призовават  за прекратяване действието на санкциите срещу Русия и за възобновяване на нормални политически и икономически отношения с нея. Само ние продължаваме слепешката  да изпълняваме указанията на по-големия брат, без значение от понасяните от нас огромни финансови и икономически загуби. Само факта, че вече не присъстваме на руския пазар, както преди, означава не само липса на допълнително произведена стока, но и закриване на редица работни места. Само и само, за да получим някое евро по различните европейски програми за развитие, тоест да получим една част от това, което предварително сме заплатили като вноска за членството ни в съюза. За келепира от членството ни в НАТО е излишно да говорим. Още навремето Плевню подписа едно споразумение в Дъблин (ако не се лъжа) за България да отделя 2%  от БВП за въоръжение. На гол тумбак – чифте пищови, щото нали сме най-богатата държава в Евросъюза.

Когато говорим за лицемерието, подлостта и цинизма на новите ни „братя” не мога да не спомена изявлението на ръководителя на Държавния Департамент на САЩ:

Тилърсън: САЩ остават в Сирия да помогнат и за свалянето на Башар Асад

Нерде САЩ, нерде Сирия, та ще се намесват в чужди дела и ще искат смяната на сегашния президент Асад. По техния пример и Турция прави каквото си иска и вече официално заяви, че е започнала военни действия в провинция Африн.

Нищо ново не ви казах, само го пречупих през призмата на моята гледна точка. Кажете, кое от всичко казано дотук не е вярно? Докога ще позволяваме да ни водят на каишка разни псевдодемократи, борци за свобода и справедливост, каквито те дори в собствените си държави не са установили?

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Благодат по еврогейски

 1. Homo faber says:

  Здраво и право, Омбре, народний будителю! Мислех да я засегна темата, но виждам, че си ме изпреварил. 🙂
  Така си е… не само от външните новини, но и за каквото повечето се сетиш от новия живот, ни е отзад-отпред, на болшинството българи. Само, Омбре трябва да внимаваш, да не си отзад и да не се навеждаш! 😉 Банално, може би ще е, но всичко е от парата-фукарата и интереса и феса…щото се прегръщат и целуват, така наречените първенци, които после при изключени микрофони се попържват! Така си върви света, от време оно…

  • Hombre says:

   Драги ми Фабер, първото ти изречение ми беше достатъчно, за да ми стопли душата…!
   Ако не си успял все още да се наместиш добре на стола зад бюрото, прочети статията:
   Лавров: Русофобията на Запада днес е безпрецедентна
   В чия изгода е обтягането на отношенията с Русия??? Когато два ата се ритат, кой го отнася, а…?

   • Homo faber says:

    Радвам се, Омбре… че думите ми са легнали, на многострадалната ти душа, като мехлем и се затоплил, в тово студено време…!
    А за статията, сабахлем рано, рано я видох… сега по-обстойно.
    То за русофобията е ясно… един гигант се е възродил и си е заел полагащото му се място и требе да се съобразяват с него. А това води до допълнителни усилия и средства от страна на фобистите, да го спрат.
    Тук, сега няма правила, няма благоприличие!
    П.П. а за отнасянето, то се знае… цитирах горе, двете фундаментални приказки от едно време, непроменили се и действащи винаги в нашия луд свят!

    • Hombre says:

     Фабер, глей да не пропуснеш утрешната ми статия, която все още е в проект, за да видиш от какво още се е стоплила душата ми…
     Присъединявам се напълно и към всичко останало, написано от теб!

 2. Pasi says:

  Прочетох някакъв анализ,че на евентуалния европейски театър на военни действия Русия има смазващо преимущество в количество и качество – от ракетните войски, бронетанкови сили, пехота, военно-морските сили и т.н. Преимуществото е и в средствата за кибервойна. Според анализаторите преимуществото е от 5 до 7 пъти по целия фронт от Балтика до Черно море.
  В този анализ въобще не са включени т.н. стратегически ядрени сили, а само тактическите.
  Боже, пази България!

  • Hombre says:

   Паси, би ли дал линк към този анализ? По принцип, то е ясно, че България е откъм губещата страна…

   • Homo faber says:

    Не ти требе анализ, Омбре… И без него, защо ли ние останалите тук ставаме нещо, като бившите колонии на “белия свят”, в по-изискан вариант?
    Те ти графичен анализ…

    • Hombre says:

     Не е така, Фабер! Искам да знам точната диагноза от какво съм умрял… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s