Има ли насилие в България?

Отговорът ми на този екзистенциален въпрос е: и ДА, и НЕ! Не  смятам, че у нас феноменът „насилие” е по-разпространен, отколкото в страните от Западна Европа или САЩ. Не бих  могъл да се съглася с Главното мюфтийство, че 1 млн. българи са били жертва на насилие. Кой ги е преброил жертвите? И защо проблемът следва да се свежда само до насилие от мъже спрямо жени? Ами тези, които са тероризирани от жени-садистки, някои от които са ампутирали най-ценното за всеки един мъж?!

Друг е въпросът, че в държавата ни насилието е диференцирано по етнически и религиозен признак. На първо място се нареждат братята роми, които дори и без брачен съюз се съвокупляват с малолетни и свои роднини, защото такава им била традицията и никой нямал право да им нарушава правата. Въобще, да сте чули някога циганин да говори за конституционни задължения? Само едни права имат и нищо друго! Показателен е примерът с родителите на 14-годишното чаве, което убило един 51-годишен клошар – просто така, за кеф. Според същите, тяхното детенце не можело да бъде убиец. Аз лично напълно им вервам… какви добри хора, как правилно са възпитали своите деца!

Какво да кажем за изповядващите мюсюлманската вяра – турци или сменили вярата си българи? Пророкът Мохамед е дал точно предписание как мъжът трябва да се отнася спрямо своята жена/жени и да бъдат напълно равнопоставени нему… Айде, не на нас тия!  Цели пет века сме се нагледали на тая справедливост. Дори в захаросаните турски сериали няма дори един епизод, в който да няма поне вербално унижение спрямо по-слабия пол. И те на нас ще ни проповядват хуманност и любов?!

И понеже сме народ с прогресивни възгледи, дойде ред да прегърнем еврогейските ценности. Тая Истанбулска конвенция ще ни реши всичките проблеми – от А до Я! Бидейки верен на себе си, ще кажа, че този документ е един парцал, който има за цел да ни отклони от нашите вековни християнски ценности, и да ни насади чужд морал, несъответсващ не само на етнопсихологията ни, но и на природните ни дадености, според които двата пола са само и единствено мъжки и женски. Който не е разбрал посланието на конвенцията, да я пречете още веднъж между редовете. И в крайна сметка, какво ще постигне такъв документ? В нашата страна и в цивилизования свят отдавна е прокламирано равенството на двата пола и е закрепено със съответното законодателство за защита правата на всеки индивид, независимо от пол, раса, религиозна принадлежност или възраст. България е малка страна и нищо не остава скрито-покрито. Която/който е бил насилен или заплашен от насилие, има си ред и начин да бъде защитен от закона. Даже и най-ниско образованите и неграмотни българи по села и паланки знаят как могат да се борят за своите права и да бъдат защитени от държавата. Запознат съм със случаи, в които при първия опит  за физическо насилие се е стигало до бракоразводен процес, със всички произтичащи от това последствия за виновната страна. Finita la commedia! За какво е необходимо да създаваме допълнително бумащина, която само обременява и без това тромавата ни и корумпирана съдебна система? Да не говорим за скритите подводни камъни, които крие подобен документ, в който се прокарват идеи застрашаващи бъдещето на подрастващото поколение с въвеждането на понятия за „третия пол”.

Спирам дотук. Всички сте чели и разбрали за случая в най-“свободната и демократична” държава САЩ, където семейство на интелектуалци с години е държало оковани във вериги своите 13 невръстни деца. И ето още нещо от последния час: Нов скандал за сексуален тормоз разтърси Великобритания

Колкото и на някои да не им харесва тази територия, аз обичам България. Не харесвам само днешните управници, които са ни стъпили на шията и са главните виновници за настъпилата дълбока демографска криза. Време е да поемем по друг път на развитие.

Тук съм се родил, тук съм живял и тук искам да умра.

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

60 Responses to Има ли насилие в България?

 1. rusalka2013 says:

  Много ми се иска да се осъществи идеята за референдума по Истанбулската конвенция. Ще ми е интересно какво ще каже народът! 🙂

  • Hombre says:

   Русалке, в момента гледам дискусията в предаването “Лице в лице” и ми се вдига кръвното от думите на Мира не знам коя си, която е известна на широката публика с манипулациите и демагогията си… Така лекинко, между другото, пробутва тезата на ГЕРБ.

 2. Svetla Pavlova says:

  Е, сега вече ме ядоса наистина! Голям християнин се извъди и ти. Престани да се бъзикаш с тези, които евентуално биха ти прочели изложението. В конвенцията НЕ се говори за трети пол. НИКЪДЕ! Признавам, обаче, че има подмолни моменти. Например в частта, засягаща образованието, а още по-коварна и цинична е частта, относно създаването на комисията GREVIO и правата и привилегиите ѝ. Що не коментираш това, ами се хващаш за нещо, което го няма в текста?
  Пяна ви излезе на устите на вас, моралистите, как нашите исконни християнски ценности били заплашени, заплашени били устоите на християнското семейство. Хайде, бе! Още вчера ми навря в лицето морала на БПЦ, ама това религиозно сборище дали се отърва от собствените си педофили и педерасти, че сега ще ми излизат с морални възвания?! Помниш баба Гуси, нали? Ами ръчният часовник за хиляди евра на деда ти Николай пловдивски? Ами линкълна на варненския дядо Кирил, щото да можел да си почива след като е разпръснал морал наоколо си? И такива типове ще ми дават тон в живота! Пуста тояга…

  ” В нашата страна и в цивилизования свят отдавна е прокламирано равенството на двата пола и е закрепено със съответното законодателство за защита правата на всеки индивид, независимо от пол, раса, религиозна принадлежност или възраст.”
  Моляяяяя? Я пак!
  Какво точно разбираш под равенство на половете? Ти като онзи умник Пламен Пасков, дето и президентин искаше да става – в България си имало съответното законодателство. И какво като го има на хартия? Колега на Павлов се разведе с жена си и отказваше да плаща издръжка на дъщеря си, защото майка ѝ, видите ли, щяла да харчи парите. На всичкото отгоре се покри, та го издириха с голям зор, осъдиха го на някаква издръжка, но дали я превежда не знам. Ама се води от мъжкия пол, нали? Собственият ми баща, след развода с майка ми, беше осъден да ми плаща 40 лв. месечно / става дума за времената на така близкия до сърцето ти социализъм /. Обаче не я плащаше. Майка ми го осъди втори път, той не само че пак не плащаше, ами и се джендемоса някъде. Е, майка ми реши да не се занимава повече с него. Да ми е жива и здрава, още се справя сама с живота и не иска помощ дори и от мен, че съм ѝ дъщеря. Чудна работа тя от кой пол ще да е?
  Колко пъти съм викала полиция заради откачения ми съсед – то щеше да ме коли, то щеше да ме пали с колата, то щеше с камъни да ме убива. Когато полицаите дойдоха първия път, ми казаха, че те нищо не можели да направят. А ако ме убие, тогава? -питам аз. Еееее, ако Ви убие, тогава е друга работа. Че за какво сте ми тогава, бе, шушумиги? Закони ли? Равенство пред закона ли?
  А аз от кой ли пол ще да съм, след като 30 години съм моряшка съпруга? Изпълнявала съм социалната роля на майка, на баща, на съпруга, на домакиня, на строител, на болногледачка и пр. Знаех как се регулират клапаните на колата, разбрах кога бендикса трябва да се смени, когато сменихме Ладата с един стар Форд, разбрах в сервиза как големият майстор / мъж / ми счупи керамична платка и се направи, че не е разбрал как се е случило… Даааа, живот ли бе да го опишеш… И не си мисли, че се изкарвам мъченица, нищо подобно! Излиянието е само и единствено във връзка с твоя коментар относно моралните устои, джендъризма и разрушаването на семейните ценности.

  • Hombre says:

   Моляааа..? Как предпочиташ да я карам, Светле – со кротце, со благо или по-хард? Нали си от нежния пол и току виж отново престанеш да посещаваш Тепавицата, за да не те ядосвам? И къде остава свободата на словото, при това в моята си къща или мога да говоря свободно само тогава, когато моето мнение съвпада с твоето?
   Не мога да отрека нито един от фактите, които си цитирала, което с нищо не променя общата картина. „Взирайки се в дървото пред теб, не виждаш гората зад него“ (древна китайска поговорка). Аз не съм слънце да огрея навсякъде и затова пиша само по отделни теми, които мен лично ме вълнуват и притежавам някаква компетентност. Който иска ги чете и споделя мнението си, който не иска, заобикаля Тепавицата. Абсолютно демократичен принцип. Аз по чужда свирка хоро не играя. Не разбирам какво толкова ти боде очите моето отношение към социализЪма и капитализЪма? Когато фактите говорят и боговете мълчат. Толкоз – нито ти мене ще ме промениш, нито аз теб. С тази разлика, че аз бих променил мнението си ако бъдат изложени пред мен разумни аргументи, а не само подборка на няколко негативни факти, при това без да се опиташ да разбереш причините до едно или друго явление.
   Що се касае до твоя баща, не му прави чест и аз също бих заплюл такъв човек! До болка ми е известен такъв случай и дори и в момента се води дело на „втора инстанция” за издръжка на дете, чиито родител поради „бедност”, със заплата над 2000 лв. изплащаше по 50 лв. на месец, а сега иска да мине с минималната издръжка, която по закон се равнява на ¼ от минималната работна заплата за страната.
   Аз не съм единственият, който не е съгласен с постулатите в Цариградската конвенция. И по-умни хора от теб и мен стоят на същата позиция.

  • aman11be says:

   Мнение на форумеца kukumber от форума на “Сега”, което според мен обобщава опасенията на много от нас по повод официализиране на понятието “социален пол” чрез т.нар. Истанбулска конвенция:
   “След като пак се повдига въпроса за Конвенцията, искам да изкажа частично мнение във връзка с чл.4.3 и понятието “социален пол”, което не било страшно.

   ___________________________
   Дискриминация, основана на пол, социален пол
   Конвенцията (К) въвежда ДВЕ понятия за пол – ПОЛ, което би следвало да се подразбира като биологичен пол, т.е. биологична даденост и СОЦИАЛЕН ПОЛ, разтегливо и неопределено понятие.
   Какво следва да се разбира под СОЦИАЛЕН ПОЛ?
   Елементарното разбиране на този термин би следвало да е – индивидуално определяне на пола от самия индивид, независимо от биологичните му дадености, с което определяне, индивидът иска да се афишира в обществото.
   Индивид, роден с мъжки полови белези, въз основа на собственото си възприятие започва да се афишира в обществото като индивид от женски биологичен пол. Афиширането или демонстрирането на избраната полова същност става въз основа на използваните дрехи, обноски, преобразяване на външния си изглед и т.н.
   С тази си самоопределеност, индивидът започва да се изявява в обществото и това всъщност е реализацията на СОЦИАЛНИЯ ПОЛ – изявата му в обществото като самостоятелно определил се по отношение на пола, в противовес на дадения му от природата.
   Придобивайки самостоятелно друг пол, различен от естествения по рождение, индивидът започва да има и съответните претенции спрямо обществото по отношение на собственото си полово определение.
   Така определилият се индивид, започва да иска от обществото да бъде възприеман като индивид различен биологично дадените му белези, т.е., ако е бил с мъжки полови белези, иска всички да го възприемат като индивид с женски полови белези.
   ДА, но природните му полови белези са налични и всеки друг индивид от обществото ще го възприема като индивид от съответния природен пол.
   И тук започва конфликта в обществото – това мъж ли или жена.
   Как да се държим с този мъж, който се прави на жена.
   Ето, по такъв начин, социалния пол ще се явява СОЦИАЛЕН ДРАЗНИТЕЛ и РАЗДЕЛИТЕЛ в обществото и източник на конфликти и ексцесии, от които ексцесии, социалния пол търси закрила. Закрила, изразяваща се в противодействие срещу всеки, които оспори по какъвто и да е начин, умишлено избраната полова ориентация от дадения индивид.
   По такъв начин се установява ДИКТАТУРА на малцинството над мнозинството.
   Позната ни вече картинка.
   Евентуалното примирение и евентуалното приемане на такъв индивид в обществото би повлякло след себе си маса проблеми.
   Всяка подигравка, отправена към такъв индивид ще бъде считана за дискриминация и по силата на разпоредбите на К, ще бъде санкционирана.
   Всеки отказ, в каквато и да е насока, направен въз основа на биологичния пол на такъв индивид, ще бъде обявена за дискриминация и съответно наказана, съгласно нормите на К.
   Приемането на социалния пол за равен с биологичния, води до дискриминация на мнозинството в полза на малцинството, защото мнозинството се позовава в своите действия и постъпки от позицията на биологичния си пол, за разлика от малцинството, което се позовава на смоопределението си по отношение на пола.
   С въвеждането на социалния пол и приравняването му на биологичния се цели именно това – диктатура на малцинството над мнозинството и дискриминация на мнозинството, възприемащо се като индивиди от биологичен пол, втълпяване на чувство за вина у тях и страх от наказание, ако не възприемат социалния пол като равен с техния биологичен във всяко отношение.
   Това е целта на въвеждането на социалния пол.
   Това повтаря положението в САЩ по отношение на цветнокожите – ай някой бял е направил нещо, в резултат на което негър е почувствал обида, каквато и да е тя, ай са те осъдили и евентуално тикнали в дранголника.
   Така мнозинството бели в Америка започва да изпитва непрекъснато чувство на вина и страх от наказание, само и единствено защото цвета на кожата им е бял.
   Това е терорът на малцинството над мнозинството, което К се стреми да ни наложи.
   Но легализирането на социалния пол, наравно с биологичния крие и друг остър подводен камък.
   Камъкът се нарича БРАК.
   Съгласно каноните на църквата, възприети и в правото, бракът е съюз между мъжа и жената.
   Новосъздаващият се проблем в обществото ще бъде именно по повод сключването на брак между индивиди с еднакъв биологичен пол, но с различен социален пол, признат по силата на конвенцията за равен с биологичния.
   В случай на отказ за сключване на брак между индивиди с еднакъв биологичен пол, но различен социален пол, съответните лица ще могат да задължат държавата да утвърди брака им, позовавайки се на К и никоя институция няма да може да преодолее това извращение, защото разпоредбите на К ще имат примат, т.е. върховенство над вътрешното право на съответната държава и то не може да й противоречи.
   Така К ще узакони еднополовите бракове.
   ЧЕСТИТО !”

   • Hombre says:

    Амане, дано и твоята съгражданка да прочете горното. Тя никъде не била прочела в конвенцията за “третия пол” (джендъра)…
    И да те питам – ти защо не си проявил инициатива и не си отишъл да й нацепиш дървата??? 🙂

 3. Svetla Pavlova says:

  Както искаш така я карай. И как ти наруших свободата на словото? Само казвам, че не съм съгласна с това, което изтъкваш като морални аргументи. Медалът винаги има две страни, скъпи! На вас, мъжете, като не ви харесват феминистките и изявите им, научете се да уважавате жените, ама истински, и не само спътничките си в живота, а по принцип жената. Писнало ми е, например, от просташките подмятания на “мъжкари” по адрес на жената как ѝ личало кога е в цикъл. Ами… личи не личи – това е физиология, особеност на пола, какво да правиш.
  И като толкова много ви плаши тази конвенция, кой ви пречи да си създадете конвенция за защита на мъжете от домашно насилие? Защото и това го има, макар да е много по-рядко срещано.
  Ето ти и едно интересно четиво от един истински мъж:
  Мъж изчисли колко струва трудът на съпругата му като домакиня и изненада света!
  Ама искам непременно да го прочетеш! А после, ако имаш желание, можеш да сметнеш колко е струвал труда на собствената ти съпруга през годините. В левове, няма нужда да е в долари.

  • Hombre says:

   Не , скъпа, ти не си ми нарушила свободата на словото, но аз като възпитан мъж, чието кредо е “Noblesse oblige” съм длъжен да се съобразя с твоето мнение. Както е казал Волтер: „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш”. Това леко ме притеснява, защото не искам да чувстваш дискомфорт при общуването си с мен.
   Не разбирам защо смяташ, че като съм атеист, не мога да призная „Десетте Божии заповеди” и всичко онова, което има християнството като заслуга за оцеляването ни като народ. Не се правя на по-набожен от Папата, но същевременно възприемам всичко онова, което съответства на моето разбиране за добро и за лошо.
   Не разбирам също така защо, ако наистина си феминистка, се опитваш да противопоставиш нас мъжете на вас жените. Нима ти не живееш в хармония с др. Павлов?
   При мене няма никакъв конфликт с жена ми. Даже, днес изпаднах в лек шок след като ми се обади по телефона и след това връзката прекъсна. Помислих, че нещо лошо й се е случило, защото и след 3 поредни опита не можах да се свържа с нея… Напълно съзнавам нейните заслуги за стабилността на семейството ни и това, което ми препоръчваш да прочета едва ли с нещо ще промени нещата. Както и обратното – аз също имам някакъв скромен за това семейство. Нали прочете, че оня ден ремонтирах готварската печка, с което спестих от семейния бюджет около 800 лева! Все пак, обещавам ти да го прочета още утре, макар че имам някакъв смътен спомен…!
   На мен конвенцията не ми пречи, но и не ми помага. Ти си се вторачила в нея, гаче е някаква панацея за разрешаване на всичките ни проблеми и насилието ще изчезне като с магическа пръчка. Не смятам да бъда инициатор за написването на Конвенция за закрила на мъжете, защото мога и сам да се защитавам, ако се наложи.
   При мене нещата не са нито черни, нито бели. Стремя се винаги да бъда реалист.
   П.П. Пропуснах най-важното… Не е в моя стил да бъда груб с жените, ако под това се разбира “мъжкарство”. И още един цитат: “Не замеряй жените дори с цвете!

 4. Pasi says:

  Скромно лично мнение. С И.К. Зад чудесното заглавие се крие идеология, която крие опасност за обществото. Имаме достатъчно закони за защита на жени и деца. Това, че те не спазват, е отговорност на властите.
  Конвенцията обаче, пробутвана от НПО у нас и по света , цели превръщането на отклоненията в норма и превилегии, подлежащи на държавна защита, извън общите правила. Че и външен надзор по изпълнението се предвижда. За наша сметка.
  Тук е проблема. Тук е и съпротивата на вероизповеданията и на значителна част от обществото. Достатъчно информация вече има по въпроса, защо обществото е настръхнало.
  Пътят към АДА Е ПОСЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ!

  • Hombre says:

   Паси, и аз съм на същото мнение. Не измислянето на конвенции и нови харти за правата на жените, а стриктно прилагане на сега съществуващите закони и по-голяма превантивна дейност за предотвратяване случаи на насилие над всяко живо същество, включително кучета и котки. Другарката Павлова твърди, че никъде в конвенцията не пишело за “трети пол”, а въвеждането на самото понятие “джендър” вместо пол, какво е? Ето самата тя какво е написала: “Признавам, обаче, че има подмолни моменти. Например в частта, засягаща образованието, а още по-коварна и цинична е частта, относно създаването на комисията GREVIO и правата и привилегиите ѝ“. Какво повече да го коментираме? С ратифицирането от от НС на И.К. ще цъфнем и ще вържем!

 5. Hombre says:

  Г-жо Павлова,
  Обикновено не си позволявам да се меся в споровете, водещи се в Тепавицата, но днес реших да напиша и своето мнение като жена.
  Няма жена на този свят, която да не е съгласна, че правата й трябва да са защитени. Всички жени са срещу домашното и всяко друга насилие върху тях. Но аз искам да ми отговорите само на един въпрос. След като у нас има немалко закони за защита правата на жените и децата и те не са спрели досега посегателствата върху тях, то с какво ще помогне прословутата Конвенция, как ще доведе до промяна във взаимоотношенията между хората?
  Нима Нане от село или Пешо от София ще я прочетат и ще се съобразят с нея? Или може би всяка от нас трябва да я носи със себе си и да я размахва пред насилника си?
  Е, това беше в кръга на шегата.

  • Svetla Pavlova says:

   Какво значение има колко са законите, след като те не се прилагат? Очевидно е, че някой или нещо отвън трябва да принуди правоприлагащите органи да се размърдат.
   Истанбулска конвенция или нещо друго, няма значение.

   Не знам дали във всички щати е така, но във Флорида, сексуалните насилници си носят клеймото в документа за правоуправление на автомобила ( а вероятно и на други места) – там пише, че е сексуален хищник. Не че това ще го спре, ако е решил да прави нещо. Но поне много по-бързо ще бъде заловен. Освен това, законът е разпоредил при развод мъжът да освободи жилището и да плаща издръжка на вече бившата си съпруга в размер, с който е свикнала или който ще ѝ осигури нормално битие. А ако има и кредит, плаща и кредита. Дори и да се ожени повторно, бившият съпруг не е освободен от задължението да издържа бившата си съпруга. То отпада в случай, че бившата съпруга се омъжи повторно. А не дай, боже, бившият съпруг да е бил и насилник… Не знам в САЩ да са в сила някакви конвенции като истанбулската, но там това не е и нужно. Има закони и те се прилагат.

   • Hombre says:

    Скъпа Светле, мисля че постепенно мненията ни се уеднаквяват. След като законите не могат да се справят с престъпниците, как може някаква конвенция да доведе до спадане броя на жертвите на насилие?
    С едно съм напълно съгласен с теб. Колкото пъти съм имал допир с органите на реда у нас, толкова пъти съм изпитвал не само тотално разочарование, но и възмущение. Същото важи с пълна сила и за съдебните ни органи.
    Може би е дошло времето да прилагаме мерките, както в САЩ – черно клеймо в документа за самоличност на насилника и престъпник!!!

   • Тракиец says:

    Добре, че не живея в САЩ. Сега разбирам защо там има толкова много гейове!

 6. Hombre says:

  Другарко моя,
  Спомняш ли си, че така баща ми наричаше майка, когато разговаряше с някого извън семейния ни кръг? Господ е създал Адам и Ева за да се допълват взаимно, а не да си противостоят. Когато понякога възникнеше спор между нас, ти какво ми казваше? „Мъжът винаги търси логически аргументи, докато жената се осланя на своята интуиция и емоционални оценки”.

 7. Homo faber says:

  Здравичка, ама си голем дяво… айде нека е резбар с тънкото длето, Омбре! 😉
  Оправдало ти се е чакането…да стане сабахлем, зад големата Вода, за да публикуваш пергамента с парещата тема и да ти отговорят. И да потече пак силно “водата” в тепавицата”! 🙂
  За пустата Инстанбулска конвенция… насилие всекакво върху жени, мъже, деца съществува, откакто се е пръкнал света. И като цивилизовани хора, страните, трябва да реагират силно за ограничаването му.
  Всеки е прав за себе си, със свойте виждания, когато са подкрепени със солидни факти. Факт в последните дни у нашенско, тези които яростно я защитават, дадоха на заден и отпуснаха газта… сигурно има защо?
  Но нека да расъждаваме малко по-широко… за по-тихото и по-шумното насилие над по-голямата част от българския народ, вече 29 лета.
  Животът, който живеем и който ни налагат така наречените управници с управленските си решения, не е ли насилие над хората, населяващи тази земя? И заради това насилие, са побегнали оттук милиони българи, кой по-близко, кой зад големато вода…
  За това насилие сме виновни всички и тези останали тук, и тези, които са бегали, друг няма виновен!!!

 8. Homo faber says:

  И понеже, все пак днес е и Музикален петък… вместо Омбре да му даде тон, предлагам му, като почитател на червеното, тази песен…

  И за компенсация на почитателите на синьото, за да има МИР…

 9. Homo faber says:

  Бах маа му… или се праиш на таков, каков си, кога не искаш да отговоришq или кака Хомовица е заключила с кофар бюфета със стъклениците и затова така отговарящ и страдаш? 🙂
  Повтарям… МИСЪЛ НА ДЕНЯ:
  “Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те превърне в някой друг е най-голямото постижение” Ралф Уолдо Емерсън

 10. Homo faber says:

  П.П. а онова по-горе, публикувано, като Големанов го вземи с машата и изхвърли през прозореца, или го изтрий. 😉

 11. ОСТРОВ 51 МК says:

  Аз съм против тази конвенция, щот там няма клауза за психическото насилие на жените върху мъжете. Известно е, че дълбока рана заздравява, но лоша дума не се забравя. Що се отнася за третия пол те са грешка на матрицата. Елисавета Логинова има много задълбочени изследвания по този въпрос, вкл. разкопките в Царичина.

  • Hombre says:

   Подкрепям те с две ръце, приятелю! Няма по-голямо зло от мрънкаща жена. И това ако не е психологически тормоз, здраве му кажи!

 12. Pasi says:

  Данданията временно се отлага. Временно. Но законите следва да се прилагат без т.н. Джендъри. А за издръжка на бившите съпруги у нас няма текстове. Сигурно, защото сме екс соц. общество където трудът бе “първа жизнена потребност”. Не знам, обаче как стои въпросът с узаконените у нас предбрачни договори и споразуменията при разтрогване на бракове.
  Но пример имам.
  Познат плаща издръжка 1000 лв. месечно за детето си, предоставил е апартамент в центъра на София /прехвърлен в собственост на детето, в който живеят с майката/, а детето не му го дават да го види, въпреки споразумението и така до 10 г.
  После, след втория брак на съпруга, ежеседмично детето пристига за всеки уикенд и ваканции, но със списък /извън издръжката и разноските по жилището/ за дрешки, учебници, помагала, обувки, телефон и т.н… И таткото плаща, да е жив и здрав.
  От втория си брак човека има още трички, да са му живи и здрави;
  Та така… Живот шарен, свят широк.

  • Hombre says:

   Паси, това, което си написал ми звучи като фентъзи! Ще ме запознаеш ли този човек? 🙂

 13. Pasi says:

  Изглежда, ама не е!
  Няма да те запозная от съображения за дискретност.
  Но в историята същественото, на което наблягам не са парите, които таткото очевидно има, а поведението на майката до 10г. възраст, и след това.
  Чии права се нуждаят от защита?
  Въобще семейните и конкубинатните отношения са сложни и не ги ловят ни конвенции, ни Дай, Боже!!!
  А за Истанбулската перверзия, твърдото ми убеждение е, че това е насилие от страна на отклоненията спрямо нормалните. Категорично “ПРОТИВ”!

  • Hombre says:

   Паси, положителният опит трябва да бъде популяризиран. Намери дискретен начин да стигне до широките народни маси!
   Виц на деня:
   По случай Истанбулската конвенция пускат нови мартенички с Пижо, Пенда и Дженда.

 14. Homo faber says:

  Животът е шарен и света широк и стават какви ли не неща и фантастични даже… но хората стойностни се помнят!
  На патерица… вчера, 80 тодини от рождението на Владимир Висоцки!

  • Hombre says:

   Фабер, имах щастието лично да се запоная с Висоцки “На Таганка”.
   Вечная му память!

 15. Тракиец says:

  Както казва шопът, жената требе да се лаже. Не лажеш ли я, тя ще те лаже. А като я хванеш, че те лаже, бой! 🙂
  Това горе е шега разбира се . Никога не съм бил жена, но много пъти ми се е искало да го направя и то не защото съм насилник, а защото се е злоупотребявало с добрината ми. Феминистки, добре! Ами хайде живейте си сами тогава и не ни ходете по нервите с простотии от типа иска ми се нещо, ама не знам кога или пък, ти си длъжен за еди какво си.

  • Hombre says:

   Хммм… има резон в думите ти, Тракиец! Бой и е***е му е майката, за да те слуша и уважава жената 🙂

 16. Svetla Pavlova says:

  Това с изпедерастяването вече излиза извън всякакви граници.
  Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре
  Не знаех, че в Англия са толкова напреднали с материала. Кошмарна история.

  • Hombre says:

   Друго си е като ти го каже поданик на Нейно Кралско Величество! Мигар ние българите не виждаме, че сме се качили на кораб като “Титаник”?!
   П.П. Успя ли да нацепиш всичките дърва за огрев? Ако не си, казвай да ти пращам подкрепление… 🙂

   • Svetla Pavlova says:

    Новоджендърката си ги цепва по малко всеки ден – това ми е гимнастиката сутрин. 😀

    • Hombre says:

     Глей само да не се сецнеш в кръста, та да не се принуди др. Павлов да посещава секс-шоп или да търси платена любов… Всъщност, и твоите спешъл услуги не са безплатни, нали така? 🙂
     Прочетох матриала за приноса на американската домакиня в семейния бюджет. Бях забравил, че съм го чел и преди…

     • Svetla Pavlova says:

      Даааа, ето заради такива като тебе ще има не само истанбулска, ами и други конвенции, а феминистките ще се множат.

     • Hombre says:

      Пак аз виновен! На крив космонавт космосът му пречи!
      Предлагам ти да прочетеш една статия, за която си заслужава да отделиш 10 минути:
      Ана Маймункова, джендър проектите и уроците за комунизма
      П.П. Докога ще бъдеш в родния Сан Франциско?
      Поздравявам те с една популярна песен:

 17. aman11be says:

  Те ти, булка, Истанбулска конвенция! 🙂

  Притча: Защо мъжете отстъпват, а жените държат на своето

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s