Хибридни истерии

Настоящият опит за контрадезинформация е предназначен за ограничен кръг потребители в Тепавицата, които все още се интересуват от политика, не гледат като теле в железница и имат отношение към събитията по света и у нас. Смелост да продължа напред ми дават думите на Бертолд Брехт:

„Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не участва в политическите събития.

Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политически решения.

Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество”.

Ще се спра основно за западната пропаганда, во главе със САЩ, която не жали сили и средства, за да се жалва от „лошата” Русия, която не желае да възприеме „хамериканските и западноевропейските ценности”. Само да припомня хленча им от последните няколко дни:

 • Русия и Китай, освен Северна Корея продължават да трупат ядрено оръжие, което е реална заплаха за националната сигурност в Свободния свят. Коя държава досега единствено е използвала бомби над Хирошима и Нагасаки? Оттук следва въпросът – само те ли имат правото да притежават подобно оръжие? Не си спомням кой го беше казал: „Ако искаш мир, готви се за война”. Без възпираща сила, ТСВ отдавна щеше да е избухнала.
 • Руски самолети ескортират в опасна близост американски разузнавателни самолети, които извършват „рутинна мисия” в близост до границите на Русия. Що за наглост и безочие?! Тия какво искат – да си развяват байрака там, където им скимне, да си пъхат гагата и даже с хляб и сол да ги посрещнат? Да си представим за миг ако руски военен самолет се появи в близост до въздушното пространство на САЩ. Ще опищят орталъка! Спомнете си Карибската криза!
 • Англия изразява остър протест от преминаването в международни води на руски военни кораби, на почетно разстояние от нейните брегове. Освен това, правителството на Тереза Мей било силно разтревожено от руската пропаганда, с което се подкопавали демократичните устои на страната. И тя да не остане по-назад от своя верен приятел и закрилник Доналд Тръмп…
 • Прибалтийските републики, Полша и други се обръщат за помощ от страните-членки на НАТО, за допълнителна военна поддръжка в случай на агресия от руската мечка. Абе, не ми стана ясно кой ги заплашва, та ще се въоръжават до зъби? Може би очакват срещу себе си един слаб противник, който да не реагира на техните милитаристични предизвикателства…
 • Колко завоевателни войни са водили САЩ от възникването си до днес и колко Русия? Колко военни бази имат двете страни по света? Сещам се само за една руска в Тартус и то по покана на легитимното сирийско правителство.
 • Вчера, проведох случайно разговор с един иранец, женен за българка, който държи сергия за разни електрически джаджи. От лаф на лаф, стигнахме и до международното положение. Изненадващо  за мен, оказа се че е много добре информиран и почти ни съвпаднаха гледните точки. В близост до нас, стоеше един друг продавач на дрехи от „Капалъ чарши”, който се намеси в нашия разговор и каза: „И американците, и руснаците са боклуци!”. Отговорих му само: „Sancta simplicitas!”. И понеже не ме разбра, наложи се да му го преведа.

Все повече ме кефи проф. Иво Христов, който е безпощаден в критиките си към управляващите у нас. Който се интересува, може да види което и  да е негово интервю, излъчено по bTv или друга медия. Сега  разбирам защо хич не го харесват някои…

Може и някои да ме  считат за “рубладжия”, но предпочитам истината пред нападките срещу  мен.

Според изтекла строго секретна информация от Пентагона, на американските летци, участващи в шпионски мисии в близост до границите на Русия, щели да раздават комплект памперси.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Политика и социология and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Хибридни истерии

 1. Pasi says:

  Щом са гербери на власт

  Щом са гербери на власт:-
  Ресто! Пак във първи клас.
  Токът,хлябът, горивата,
  със цени във небесата.

  Възрастта на пенсионера,
  Със акъл на пионера,
  ще я вдигат на тавана
  кат Европата да стане.

  Доходите –в ледовете,
  За калинки- плодовете
  на безропотно мълчание
  В класовото състезание!

  С Прокопчета и Цветелинки,
  с чехълчета на дружинки,
  джобчетата ни дълбоко
  ще преджоби бате Боко.
  27.09.2014,Паси

  • Hombre says:

   Разгеле, появи се един, който се интересува от политика! Иначе, Тепавицата отиваше към фалит…
   Значи, хамериканците и техните послушковци могат да правят каквото си искат, но не и ответната страна!
   Близо е краят на световния жандарм!

 2. Homo faber says:

  Шо фалит, море макята, тепавичарино?
  Вода, бол, ще се намери некой, да пусне…:)
  И никой те не напада… ти си една, такава, душа камбана! 🙂
  Да, смелост требе по случай и наш един герой, ни показва…

  Българина, Американеца и Турчина, били на конференция. На вечеря обаче в менюто имало и боб. И тримата яли от него. След вечеря по стечение на обстоятелствата и тримата били настанени в една стая в хотела. Легнали и изгасили лампите. По едно време на всички им се допърдяло от боба и всеки се чудел как да замаскира положението. Американеца не издържал:
  – Ехо колеги спите ли?
  – Не! – му казали в едни глас двамата.
  – А да знаете, аз в САЩ имам един син и той се казва Джорррррррдж!
  И се изпърдял замаскирайки звука.
  Турчина усетил далаверата:
  – Ааа пък да знаете, аз имам в Турция един син и той се казва Юсуффффффф!
  И облекчено се изпръцкал и той.
  Българина обаче го напънало много и едвам се сдържал:
  – Ей колеги, а пък аз в България имам един син той се казва Григоррррр и е маьорррррр и кара моторррррррр и мотора прай пър-пър-пърррррррррррр…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s