Тъжна равносметка

Нацията ни се топи като сняг през пролетта! Едва ли е необходимо на някого да доказвам този очевиден факт.

Данните от НСИ са меко казано стряскащи. България е с най-ниската раждаемост и най-високата смъртност на населението в Европа (с отрицателен прираст, ако това може да е точната формулировка). Само като пример ще посоча, че от нашия вход, в блока, в който живея, за малко повече от 30 години, от общо около 90 обитатели са си отишли от този свят около 20 човека! Сред които имаше не само на „преклонна” възраст но и доста млади. Миналата седмица бях на погребението на моя съсед, за когото бях писал преди няколко дни, а вчера научих, че внезапно и ненавременно е починал футболистът Павел Панов, с когото имахме изградени близки отношения. Лека му пръст и на него!

Според не най-новите официални данни, на които попаднах, 183 селища в България са напълно обезлюдени, други 1262 селища (23,7% от всичките 5329 населени места са с население между 10 и 99 души. Напусналите след 89-та година българи по различни статистики са между 2,7 и 3,5 млн. души, което е катастрофално. Прогнозите показват, че населението ще бъде под 4 млн. в следващите 20-30 години…

Държавата, в лицето на компетентните й органи е тотално абдикирала от задължението за опазване на живота и здравето на нацията.

Вместо политиците ни да спорят справедлив ли е бил Народният съд или не, какво да пише в учебниците по история, да ратифицираме ли Джендърската конвенция, да строим ли втори лифт в Банско, за или против Луков марш и т.н… да седнат всички около кръглата маса и да решат в спешен порядък въпроса от първостепенна важност за националната ни сигурност. Моето мнение на чия страна стоя е ясно и няма смисъл да го повтарям.

Прави впечатление, че винаги когато властимащите се видят натясно, притиснати от фактите, започват да размахват плашилото на комунизма, забравяйки за зверствата и прекършените човешки съдби преди 9.IX.1944 г. И най-странното е, че сред най-яростните критици на онзи строй са бивши членове на БКП!

Народът си отива, те опяват за нещо, което се е случило преди 70 години. Докога, питам аз?! Ако нашите политици бяха на висота, щяха да се поучат от примера на Испания или Гърция, вместо постоянно да вбиват клин в единството на нацията.

И още нещо твърде важно. Дори и да се съхраним като нация, в близко бъдеще се очаква да настъпи коренна промяна в етническия състав на населението, ние българите ще съставляваме малцинство спрямо циганите, които не престават да се множат. А в една недалечна перспектива, може да бъдат анексирани и някои наши територии и да се превърнем в мини държавица от рода на Лихтенщайн.

Ето, това ни чака, ако не се намерят най-после истински патриоти, които да спрат разпада на българската държава и народ!

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Тъжна равносметка

 1. rusalka2013 says:

  Право думаш, господин Тепавичарю! Дано да има кой да те чуе!

  • Hombre says:

   Русалке, докато чакаме да се появи народен трибун, който да ни обедини и поведе, съвсем ще намалее численият състав на населението. Нужно е всеки един от нас да участва активно чрез легални форми на протест срещу безобразията, които се извършват в България. Да покажем, че не само циганите имат право да протестират, преди да е станало твърде късно…

 2. Тракиец says:

  Омбре, братко мой, тая работа само с протести не става. Друго требе, сети се сам какво! 🙂 За да се увеличи раждаемостта трябват нормални мъже и жени, с нормални желания. Никой, освен нас, не е виновен, че не правим деца.

  • Hombre says:

   Тракиец, бива те за теоретик, ама и ти требе да се включиш в кампанията за бум на деца в Родината. На мене вече ми е изтекъл срокът на годност, но ако някоя жена иска да се сдобие с умно и красиво дете, готов съм да й помогна. 🙂

   • Homo faber says:

    Так держать, Sex Pistols! 😀
    И внимателно с… доматите. 😉
    https://plus.google.com/photos/photo/114736944072200750498/6524400646615337538?

    • Hombre says:

     Фабер, по всичко личи, че ти си специалист в тази област! Не е лошо да споделиш твоя опит с колегите в Тепавицата…
     П.П. И тъй като преди два дни беше Ден за прошка, възползвам се от случая да ти поискам такава. Ако има нещо – нема нищо… 🙂

     • Homo faber says:

      Дооообре, Омбре, нема нищо – ако има нещо и от менека… 🙂
      П.П. А за специалиста в областта., ти си големият специалист-художник, изказал гласно способностите си “… ако някоя жена иска да се сдобие с умно и красиво дете, готов съм да й помогна”. И да не се дрънкат оръжия, да нема война, да има мир и деца да има многоооо!

     • Hombre says:

      Фабер, просто да ти е!
      Абе, ти в кой век живееш? Не си ли чул нищо за оплождане in vitro? Предлагам само матриал и нищо повече…

 3. Pasi says:

  Единствената европейска държава с положителен естествен прираст на населението предстои да гласува за Президент. Ето ги текущите резултати към днешна дата:
  Если бы президентские выборы проводились в ближайшее воскресенье и список выглядел бы следующим образом, то за кого из этих кандидатов Вы бы, скорее всего, проголосовали? Вы можете дать один ответ. (закрытый вопрос, один ответ, % от всех опрошенных)
  1
  Владимир Путин
  самовыдвиженец
  71,5%
  2
  Павел Грудинин
  кандидат от партии КПРФ
  7,3%
  3
  Владимир Жириновский
  кандидат от партии ЛДПР
  5,5%
  4
  Ксения Собчак
  кандидат от партии «Гражданская инициатива»
  1,0%
  5
  Григорий Явлинский
  кандидат от партии «Яблоко»
  0,8%
  6
  Сергей Бабурин
  кандидат от партии «Российский Общенародный Союз»
  0,5%
  7
  Борис Титов
  кандидат от «Партии Роста»
  0,2%
  8
  Максим Сурайкин
  кандидат от партии «Коммунисты России»
  0,1%

  • Hombre says:

   Паси, и американците искат за президент тов. Путин, ама Дончо не иска да отстъпи стола си… 🙂

 4. Homo faber says:

  Бравооооо, ветеране за твоя сексуален нагон и атлетизъм, като наблюдаваното от теб през балкона, фургащо малко черно кученце, неизвестна порода! 🙂

  • Hombre says:

   Нали не очакваш сега да си мерим нагоните? Предполагам, че твоят нагон е като на заек – цък-цък – язък… 🙂

 5. Homo faber says:

  Не мерене, важното е да опиташ нагона, както казваше Парцалев!
  И ще ти хареса! 🙂

  • Hombre says:

   Фаби, това ти харесвам най-паче – като захапеш някоя тема (там, където те стяга най-много чепикът) и не я изпускаш! Успокой се – все ще се намери и за теб некой джендър!
   П.П. И да не забравиш да използваш и ти към мен гальовното обръщение “Омбърчо”! 🙂

 6. Homo faber says:

  Омбърчо, та Омбърчо значи харесваш, харесаното! 🙂 Мене не ми требват джендърчета, не се безпокой, в правата вяра съм. От месец споменаваш за тези джендърчета, ще ти издействаме гости-джендъри от некоя агенция! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s