Иде ли краят на света?

Имам една приятелка, с която ме свързва платоническа любов, на която никак няма да се харесат следващите мои редове. Сигурно вече сте прочели статията:

CNN: САЩ изпращат послание на Русия, демонстрирайки сила в Черно море

Който го мързи да прочете целия материал, нека се запознае поне с първия абзац от него:

„Американския флот засилва присъствието си в Черно море, като част от усилията да се противопостави на нарасналото присъствие на Русия там, съобщава американски военен представител на CNN.
Това е район, който все повече се насища с напрежение, тъй като Русия увеличи военните си сили в района след окупирането на Крим от Украйна през 2014 г., което беше отхвърлено от по-голямата част от международната общност, разказва още американската телевизия в материал, цитиран и представен от Агенция Фокус”.

Първо, прави впечатление, че българският преводач не знае българската граматика. Правилно е да се напише „АмериканскияТ флот”, а не кратката форма.

Второ, коя е тази „международна общност”, която не е съгласна с „окупирането” на Крим?

Трето, какви са тези стратегически интереси на САЩ, според които всяка една точка от земното кълбо е в периметъра на техните жизненоважни интереси? Какво дирят на хиляди километри от своя континент и кой им дава правото да се разпореждат със съдбините на други народи?

Четвърто, с какво Русия предизвиква Запада и в какво се изразява нейната агресивна политика? Може би очакват да се върне горбачовото време, когато можеха да шетат необезпокоявано по целия свят…

Пето, нека Чичо Сам да оправи своя вътрешен двор, пък тогава да раздава мир и справедливост там, където не са го канили. Достатъчно е да прочетем последните новини за убийствата с огнестрелно оръжие в американските училища и ще ни стане ясно.

Това са само част от въпросите, които нахвърлих тази сутрин. Всеки ден се натъкваме на невероятни лъжи и фалшификации от новите ни съюзници, които като нищо ще предизвикат ТСВ!

Предлагам да се съсредоточим само върху тази тема.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, По света and tagged . Bookmark the permalink.

18 Responses to Иде ли краят на света?

 1. Homo faber says:

  Здравичка, на любимия ми ден четвъртък, чоджум Омбре!
  Без много приказки и кратко, както казваше източният ти някогашен брат. 🙂
  По второто – “международната общност” е тази общност, за която няма приятели, а вечни интереси. Това е просто и логично, като се видят и разберат действията й, изявленията и прочее. По третото ние разсъждаваме така: колко си по-голем, след време ще имаш и проблеми в държавата си, това нарастване на населението, това изхранване,това енергия и горива… и какви ли не още проблеми, за което се сетиш в живота на държавата. Проблемите също ще се появят и при по-малките, които волю-неволю, ще се опитат да ги решат, като се хвърлят / почти, без успех/ върху Голиат. 🙂
  Та затова, отдалече големите си “тъкат чергата”, нема какво да се лъжем, както ХАмерика, така и Русия си прави сметките… Въпросът е, че американците, действат показно, по-грубо, каубойски, докато руснаците може би малко по-нежничко, с финес…
  Та така върви светът… вечни интереси. А за това най-лошото, за което питаш, да не идва… когато атовете се ритат, магаретата теглят!
  Да те почерпя с една песен-поздравче, която знам, че харесваш и слушаш … 😀

  • Hombre says:

   Фабер, между Русия и ФАЩ има една тънка разлика: Докато първите бранят собствения си дом, краварите си пъхат гагата по цел свет. И ако стане напечено между тях, първо ние ще го отнесем, като бръмбар сламка.
   П.П. Песента точно пасва на темата! 🙂

 2. Homo faber says:

  Омбре, знаех си аз, че песента харесваш… а рускините, харесваш ли? 🙂

  • Hombre says:

   Харесвам рускините и те мен! 🙂
   Ще ти задам един риторичен въпрос: ако аз ти застана изотзаде, ти ще станеш ли по-безчувствен към мен? Същото, което се опитват да направят братята хамериканци…

   • Homo faber says:

    Всички си го правят и отделните хора: ако аз ти застана изотзаде, ти ще станеш ли по-безчувствен към мен? И големите държави си го правят, защото… ето едно мнение по темата от Дир-а, което отговаря:
    “Исторически Македония е била част и от Византия, и от България, и от Сърбия (при Душан 14 век), и от Османската империя, и от Югославия. Фактически никой не иска змия в пазвата, но в момента цялата патаклама е заради вертикалния китайски коридор Солун-Белград-Будапеща, който трябва някак да минава през БЮРМ. Както и евентуално газово трасе – продължение на Турски поток през Гърция-Македония-Сърбия-Унгария. Т.е. Китай и Русия имат един интерес, а САЩ – точно обратния. Китай И русия на практика заобикалят евро-атлантическа България, а САЩ ги цакат с приемането на Македония в НАТО и от там натам поставянето на удобен политически елит, който да цака руско-китайските проекти”.

 3. Тракиец says:

  Хуууууубава тема! Дълга и всеобхватна. Проблемът ще се реши едва когато САЩ фалират и изчезнат от правния мир. Мисля, че сме в началото на края им. Дай, Боже по-скоро!

 4. Svetla Pavlova says:

  Ама едни богобоязливи мъжкари са се навъдили по българско… 😀 Чии ли молитви ще чуе господ?!

  • Hombre says:

   Веднага ти отговарям, Светле:
   МОЯТА МОЛИТВА
   О, мой боже, правий боже!
   Не ти, що си в небесата,
   а ти, що си в мене, боже –
   мен в сърцето и в душата…

 5. Svetla Pavlova says:

  Отговорът е неподходящ. Ти на кой точно господ разчиташ не става ясно – на онзи в небесата или на този, дето е в сърцето и душата? Според мене нито единия върши работа, нито другия. Само си представи, че господ наистина се опитваше да чуе молитвите на всичките си чада… Горкият господ!

  • Hombre says:

   Подходящ или неподходящ – отговорът си е мой (по-точно на Христо Ботев)! Конституцията на Р.България дава право на всеки български гражданин на вероизповедание.
   Ти по-високо ли се поставяш от Господ, та го съжаляваш? 🙂

 6. Svetla Pavlova says:

  Не, за мен такова нещо като господ не съществува, никога не съм се сещала за него, не съм имала нужда от него и не съм разчитала на него. Но… кой знае, може и да го има някъде, щом такива изявени български патриоти разчитат на него да ги отърве от американския враг. Молете се, току-виж ви чул 😀 .

  • Hombre says:

   Светле, много добре знаеш, че съм атеист, но уважавам правото на хората да вярват в техния си бог!

 7. rusalka2013 says:

  То радиовълните също не се виждат, но радиото свири, нали? 🙂

  • Hombre says:

   Русалке, всеки си има своя бог и го носи в душата си. Не случайно сред народа е разпространен толкова изразът “Бог да те пази!” 🙂

 8. genastrelkov says:

  Что-то за не внятно Ваша речь звучит.

  • Hombre says:

   Это только Вам так кажется. Наверно не все поняли на болгарском языке…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s