Кво става?

Предупреждавам всички, които са със слаби нерви, да не четат следващите редове!

Както вече ви писах, преди по-малко от месец, от този свят си отиде един наш добър съсед. И ето вчера – още една изненада! В един и същи ден, на същата площадка, в която и аз обитавам един прекрасен панелен апартамент, внезапно са получили мозъчен инсулт други двама души. Към полунощ, още не  бях си легнал и звънецът на входната врата издаде пронизителен звук, като на пожар. В първия момент си помислих, че отново сме обгазени от бай Дельо, който си преливал бутилката с пропан-бутан в мазето и онзи ден се носеше остра задушлива миризма в целия вход чак до вечерта. Нейсе, причината беше бързо локализирана и не се наложи да викаме пожарната команда.

Бидейки вече на тръни, бързо отворих вратата и пред мен се появи Иванка, която ме помоли да окажа помощ на Лалка от съседния апартамент, която се намирала в безпомощно състояние в тоалетната. Мимоходом ми спомена, че нейният син Георги се е подул. Впоследствие, нали съм малко глух,  разбрах, че не се е подул, а е закаран по спешност в ИСУЛ, с характерните симптоми за инсулт. По последни новини от тази сутрин, момчето е много зле.

С общи усилия, след като пристигна екип на „Бърза помощ”, помогнахме на Лалка да бъде качена в линейката.  Останах още известно време при съседката Иванка, за да разбера какво точно се е случило с нейния син, който е само на 35 години. От Стоян, (нейният зет) научих, че  той му е оказал помощ – той е помогнал да го извадят от банята и да извикат „Бърза помощ”. Сподели, че лекарският екип се озовал доста бързо на повикването, но за съжаление когато се наложило да го закарат в болница оказало се, че шофьорът на линейката липсва. Бил отишъл да си купува разни неща, след като много добре му е известно за какъв случай става дума. Зетят с голямо възмущение се закани непременно да напише жалба срещу този шофьор. По отношение на лекарския екип, в това число и в ИСУЛ, каза че е много доволен от положените грижи и внимание за спасяването на пациента. Дано техните грижи да доведат до добър резултат.

Всичко това, като капак на всичко, все още съм в шок от новината за отравянето на двойния агент  Скрипал и неговата дъщеря от коварните  руснаци. Мине не мине време, току пречукат някой изменник на родината и разбира се без всякакви доказателства, вината се хвърля върху тях. Използват се от западните СМИ изрази като: „предполага се”, „вероятно”, „може би” и т.н. като „безспорни” доказателства. Само един въпрос не ми стана ясен: кому е изгодно точно преди президентските избори в Русия и предстоящите Олимпийски игри, пак те да извършват убийство на човек, който за тях вече е бита карта? По-изгодно е за самите англичани да хвърлят вината върху Русия, защото Скрипал може да им бъде по-полезен мъртъв, отколкото жив. Никога не съм харесвал ингилизите, но този път ми се “издигнаха” още повече в очите… Нямам думи да опиша колко пък те са коварни…

Според  мен, без да съм лекар, основната причина за всичко случващо се в нашата демократична мила Родина е стресът, на който всички ние, или поне половината от българското население,  ежедневно сме подложени!!!

Та това е, което исках да споделя с вас. Ако имате да добавите нещо, ще ви бъда благодарен.

Ще стискам палци  за всички болни напълно да оздравеят и случилото им се да бъде само един лош спомен:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Здраве and tagged . Bookmark the permalink.

19 Responses to Кво става?

 1. aman11be says:

  Написаното не е много за “лайк”, ама …. Дано да прескочат трапа комшиите ти и да се възстановят възможно най-бързо и пълно. Лошото е, че подобни болести започнаха вече да не подбират млади или стари ще ударят. Доста масово явление станаха инфарктите и инсултите сред тридесетина годишните. Дали е само от стреса, дали от боклуците, които сме принудени да ядем и дишаме, дали от всичко, взето заедно, но … фактът си е факт.
  Що се отнася до бившия полковник от ГРУ и бивш руснак, тук вече някои надминаха себе си. Преди поне трепеха определен човек, сега май вече по данни от медиите има къмто стотина островитяни collateral damage. Голям зор им е станал Путин изглежда. А дали руснаците са организатори на “шоОто” ….. Ами като се замисля, те главния си предател оставиха жив и да си живее на спокойствие във ФРГ, пък да организират такива “фойерверки” за разни пешки, вече без значение…. Да му мисли Родченко… Едва ли новите му “приятели” го показаха случайно на света след пластичната операция, която уж трябваше да го направи анонимен и да го защити.

  • Hombre says:

   Амане, напълно съм съгласен с написаното от теб. А по отношение на бившия руски гражданин Скрипал, има все още доста кандидати да споделят съдбата му. Не е задължително СМЕРШ да се заема с подобни предатели. Господ си знае работата…

 2. rusalka2013 says:

  На фона на настъпилата дълбока демографска криза, случващото се в България не е никаква изненада…

  • Hombre says:

   Да, Русалке – така е! Ако не се вземат спешни мерки за преодоляване на тази криза, обезлюдяването на страната ни ще продължи с бързи темпове…

 3. Homo faber says:

  “И животът като бaснята се цени не по дължината си, а по съдържанието”.
  Луций Аней Сенека
  P. S. Та оттам стават нещата…

 4. Homo faber says:

  Господ е отлетял на небето, и там живее…. 🙂

 5. Тракиец says:

  Да са ти живи и здрави всички комшии, роднини и приятели! Зер и аз съм от последните. Колкото до товарищ Скрипа и щерка му, жалко за момичето. Както казвате и вие, предателя си е предател. Поредната зле скалъпена постановка на англичаните.
  Абе много им падна нивото напоследък. От Георги Марков насам, само се дънят. 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец, благодаря ти за хубавите пожелания… и най-вече по адрес на приятелите! 🙂
   Предателите са кучетата и заслужават кучешка смърт, независимо коя е техната родина.

 6. Тракиец says:

  • Hombre says:

   Българският чадър е съшит с бели конци, но си остава мнението на простолюдието че това е дело на българите и КГБ.

   • Тракиец says:

    Това имам предвид, като писах по-горе, че англичаните непрекъснато се дънят.

    • Hombre says:

     Разбрах те, Тракиец, но искам на всички да стане ясно… 🙂

     • aman11be says:

      Вие какво? Искате да кажете, че Джеймс Бонд не е истински ли? 🙂

     • Hombre says:

      Не съм си и помислял подобно нещо, Амане. Онзи ден пихме с 007 кафе в “Сан суси” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s