Слугите на Нейно Кралско Величество

Докато истината си обуе ботушите, лъжата може да обиколи половината свят. (английска поговорка)

Дълго чаках да се появи съобщение от българска страна по повод избирането на Владимир Путин за президент четвърти мандат  и едва днес нашият президент Румен Радев намери време да го поздрави. Явно нашите политици се подравняват по западните си колеги. Все още се ослушват и не знаят как да постъпят.  Да попитам – толкова ли е трудно да изкажат своето поздравление спрямо човек, който безспорно си е заслужил успеха. Вместо това се чуват долни подмятания от рода на „изборите са манипулирани”, „не са честни” и др.подобни. Просто на западните лидери им е изписана злобата по лицата от това, че Путин е предпочитан от над половината от руснаците от когото и да било друг. Оня джендър Борис Джонсън си позволява да раздава справедливост по албионски. И за какво е всичко това? Цялата работа е заради отравянето на бившия руски агент и неговата дъщеря, за които и до ден днешен не се намериха нито преки, нито косвени доказателства за тяхното здравословно състояние. Много искаха да използват този случай, за да снижат процента на гласуващите в подкрепа на Путин, но ефектът беше точно обратен, защото не познават руската душа. Тъпи лордове и друга паплач, които стоят зад сценария за уж организираното и проведено покушение от руските тайни служби. Явно не са внимавали в час по Римско право и са пропуснали лекцията за презумпция за невинност, според която всеки е невинен до доказване на противното. Не е необходимо да си завършил право, за да проумееш, че се касае за една груба и безогледна фалшификация на фактите под мотото една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина. Абе тия дали си вярват на това, което пишат – да размахват пръст на една суверенна държава, „защото им се струвало, изглежда всички доказателства сочели към…” и прочие, да вземат да си сдъвчат дипломите и да се посветят на друга хуманитарна професия. С такива „аргументи” нито един прокурор няма да има нито едно спечелено дело. И докато у нас все още има здравомислещи хора, то на Запад не са се свършили тези, които вярват в резултатите от т.нар. „разследвания”.

Както казват французите „cherchez la femme”. Кому е изгодно раздухването на тази истерия. Английските пудели изпълняват безпрекословно волята на Дончо и какъв по удобен повод от това да изгонят 23 руски дипломати. Не, че с това нещо ще постигнат, защото е добре известно, че руското разузнаване има огромен потенциал и едва ли ще преустановят своята дейност на територията на Англия, така както и англичаните няма да прекратят своята дейност на територията на Русия. Важното е шум да се вдига. И кой печели и кой губи от очертаващата се все по-ясно нова студена война между Русия и Запада?

Прочетох неотдавна, че бившият директор на НРС ген. Кирчо Киров е заявил, че няма да има трета световна война, но аз не съм напълно убеден. Вече няма никакъв финес в отношенията, както едно време между Запада и Изтока. Дори от благоприличие не се спазва старото правило „благородството задължава”. Търсят се някакви измислени поводи за обтягане на отношенията и се сеят непрекъснато какви ли не нови и нови обвинения лишени от здрав смисъл.

Дошло е време, след като вече Путин излезе от предизборната кампания, да тропне с юмрук по масата и директно да ги попита: Господа, къде се намирате, къде са ви добрите обноски и дипломатичност, защо продължавате да ръсите всевъзможни лъжливи обвинения по адрес на моята страна? Да излезе и той с някаква супер „новина”, според която англичаните са откраднали злато и диаманти от Русия в размер на 100 милиарда. Нека те да доказват, че не са откраднали нищо.

Абе изобщо живеем в интересни времена. Само не знам кога този цирей ще се спука и отровата му ще залее Земята. (Май няма да се разминем с Армагедона).

За  морала в политиката, на времето Хенри Джон Темпъл е казал, че “Англия няма вечни врагове или вечни приятели, а само вечни интереси“. И така …. до края на света!

Да чуем накрая какво искат бийтълсите:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Good news and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Слугите на Нейно Кралско Величество

 1. Homo faber says:

  Отлично, Омбре, с няколко думи на края на написаното върху пергамента, стигаш до истината! 🙂 А така, май е от време оно, нека да прибавим и двете фундаментални наши поговорки за парата и фукарата.
  И така си върви света и живота, и Вселената, и всичко останало… 🙂
  Те ги пак0 ливърпулцитe…

  • Hombre says:

   Отлично и на теб, Фабер – за упоритостта и всеотдайността, с която продължаваш да търсиш истината в Тепавицата! 🙂

 2. Homo faber says:

  Истината…истината за живота дали е в Тепавицата, или я има и на други места, а тепавичарю? 😉
  Или истините за сегашното време се крият в по-долните 50 брутални истини…
  50 брутални истини за живота, които никоя книга или гуру по личностно развитие няма да ти каже

  • Hombre says:

   Фабер, Истината е за хора, които имат очи да я видят. Не всекиму е дадена тази Божия благодат. Тепавицата не е слънце да огрее навсекъде, но е достатъчно популярна за да си отговориш сам на най-парещите житейски въпроси…

 3. Homo faber says:

  Дали само очите, Омбре помагат да се види истината?
  Малкият принц на Екзюпери най-правилно го е казал:
  „Истинското е невидимо за очите, то се усеща с душата и сърцето.”

 4. Pasi says:

  Тов. Мей и тов. Джонсън изпълниха блестящо задачата на Центъра.
  Путин не е мечтал за тази изборна активност и за такъв триумфален резултат. Общо над 72% в т.ч. и в Москва и в Питер. Особено международно звучат тези резултати: 92% – и в Крим, и в Чечня!!! Печели и над 50% от имащите право на глас руснаци!!! Това са поразителни резултати!
  Освен това организацията и технологията на провеждането на изборите и тяхната онлайн прозрачност бяха впечатляващи и неприлагани до сега никъде по света. Няма нито едно съществено нарушение, което да отбелязано от кой да е международен наблюдател или опозиционен кандидат.
  А англичанка пусть гадит!!!

  • Hombre says:

   Паси, много ми се ще на тия самодоволни, нагли англичанчета некой да им смачка физиономиите…

   • aman11be says:

    Сега на световното (ако се паднат в една група) може и да им натрият носа допълнително. Ингилизите, бай дъ …., трудно излизат от груповата фаза, освен на световното през 1966 г., когато бяха домакини, и ги добутаха даже и до световна титла. Не искам да кажа нищо лошо за футбола им, фен съм на “Ливърпул”, но на големи първенства нямат вътък за нещо значимо.

 5. Pasi says:

  Руският народ вече го направи!

 6. Pasi says:

  Ако се вярва на гърците, които твърдят, че каубоите и жабарите готвят патаклама в Сирия, и на съобщението за запаса в Русия от днес, и вдигнатите руски хеликоптери МИ в Сирия за радиоелектронна борба, май часовникът цъка… Дано съм се заблудил много, навързвайки тези факти, към обвиненията спрямо Императора, изречени в Кралството на Нейно Величество.

  • Hombre says:

   Паси, дано не станем свидетели на възможно най-лошия сценарий…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s