Заради останалите ми малцина верни (по)читатели

ВЯРА

Ето — аз дишам,

работя, живея

и стихове пиша

(тъй както умея).

С живота под вежди

се гледаме строго

и боря се с него,

доколкото мога.

Да не земе сега некой да си помисли, че се сравнявам с великия Вапцаров?! Пиша само от време на време и то не в рими, а в проза. Единствената причина да го правя все още е за да възвестя не света, че съм жив, ако случайно на някого му е домъчняло за мен.

За цяла една седмица много неща се случиха, бидейки у наше село без лаптоп, и не  знам от къде да започна… Имаше достатъчно новини както от вътрешен, така и от международен характер – коя от коя по неприятна… Ще започна с тази от „малката правда”. Според Конституцията на Република България, “Частната собственост е неприкосновена”. Което не е попречило на служители на една чужда компания, каквато е ЧЕЗ, да прескочат дувара на къщата ми, да взломят таблото с електромера, да го демонтират и да го преместят на уличния стълб без мое  знание и съгласие. В моя случай, не само, че не крада ток, а напротив, кредитирам компанията, тъй като в периода, в който отсъствам, отчитат потреблението едно към гьотере.

Другата „малка правда” е, че платих на един „баш майстор” сумата от 100 лева за допълване на соларната система на покрива ми с антифриз за операция, която му отне не повече от 15 минути. Не знам дали един хирург в България изкарва толкова пари за същото време за далеч по-сложна операция, за която е учил и трупал опит десетки години….

И накрая, стигаме до „голямата правда”: САЩ и техните сателити Великобритания и Франция не се посвениха да ударят „предупредително” Сирия, по обвинения, че е използвала нервно-паралитичен газ срещу свои граждани. Нещо, което е пълен абсурд и противоречи на здравата логика!!! Каза им го и тов. Лавров, но явно требе да удари по-силно по масата. Дори и да приемем  за миг, че има подобна химическа атака,  от къде на къде САЩ ще бъдат съдници на света? Нима има някаква разлика между жертвите при бомбардировките на НАТО в Югославия с необогатен уран  и тези от всякакво друго оръжие? Смъртта си е смърт, независимо от какво е причинена.

И тоя път нема да има песен. Който иска  сам да си я пусне.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, По света and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Заради останалите ми малцина верни (по)читатели

 1. Homo faber says:

  “Богатството е нужно за живота, не животът за богатството.”

  • Hombre says:

   Фабер, знаех си аз, че ще се обадиш и не се излъгах… 🙂

   • Homo faber says:

    Та, Омбре, дал си 100 лева за да има живот… и не си се излъгал… 😀

    • Hombre says:

     Тц-тц-тц, Фабер… Продължаваш да четеш архивни материали, вместо да видиш актуалните новини. 🙂

 2. Тракиец says:

  Омбре, истината винаги е някъде по средата, като например:
  – служителят на ЧЕЗ поради опасност да си загуби работата, нарушава закона и прониква в двора ти за да си свърши работата.
  – Служителят от топлофикационната фирма ти е поискал 100 лв за 15 мин. работа, но ти отчиташ само работата която той е извършил пристигайки в дома ти. За него работата започва от момента в който е тръгнал от офиса към него, а това е не по-малко от час отиване и още толкова връщане т.е. 2 ч и 15 минути.
  – прав си за САЩ, ама я се постави на мястото на Путин и Тръмп. Последният е недолюбван за това, че е станал президент с руски манипулации. Ами ако е вярно, нали трябва да направи нещо за да го опровергае. В резултат предварително предизвестен удар, пълно театро, двете страни отчитат успех и за около 1 млрд. долара ракети, трима ранени /случайно/ и съборени два корпуса на нещо, което е трябвало да съборят сирийците за да построят нещо ново. Руснаците са си направили поредната тренировка и са изстреляли боекомплектите, на най-старите си ЗРК и сега имат основание да ги заменят с нови.Пито платено. Всички са победители и доволни! 🙂
  А истината…….!!!???. Само тя си знае

  • Hombre says:

   Тракиец, не съм съгласен с постановките ти! Истината е на връо, щото:
   1. Ако секи тръгне да нарушава Конституцията, ко праим?!
   2. На тебе кой ти плаща времето, което харчиш, за да отидеш на работа? Ми що не добавиш тогава и това че този служител си е търкал зъбите, докато е закусвал или обядвал, преди да дойде на работа? (Диш-хакъ – зъбен данък, такса, плащана от домакина, загдето „правоверният“ си е хабил зъбите с неговата „гяурска“ (друговерска) храна.)
   3. Ти да не си станал рупор на хамериканската пропаганда??? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s