България – на челно място в класациите на „Гинес”

Има ли все още някой, който да не е разбрал, че ние българите сме уникален народ? Едва ли е необходимо да изброявам всичките първи места, които ние заемаме по редица показатели в статистическите данни на ООН и другите международни организации. Ще се спра само на най-актуалните, според които, за съжаление, ние сме на едно от първите места отзад-напред не само по жизнен стандарт, но и като народ, който е близо до изчезване през следващите десетина-двадесет години. Вярно, не сме единствените в рамките на Европа, които са изпаднали в демографска криза, но такива като нас с отрицателен прираст на населението, няма втори по света. Младите хора масово напускат България и търсят щастието си на Запад, където не винаги го намират. И не само младите – напускат страната ни инженери, лекари,  IT специалисти и други, които не могат да намерят реализация в страната ни.

Но да се върнем на последните данни в така прехваленото от ГЕРБ положително развитие на страната ни по избрания от тях европейски път на развитие, без никой да попита народа ни искаме ли да сме в ЕС и НАТО. Доколко вървим напред, а не в обратна посока може да се съди по публикуваните официални данни  от „Репортери без граница” – на кое място се намира България  по показател свобода на масмедиите. За тези, които не  знаят – на 111 място сме! Който иска може да се информира по-подробно каква оценка дават другите за нас.

Преди един или два дена протече една информация, която за мнозина може да се стори маловажна и да я подминат, на според мен тази новина не трябва да остава без последствия. Прочетете статията Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за принос за разкриването на архивите на ДС и ще разберете за какво става дума.  Награда от шефа на Комисията по досиетата връчена на Цветан Цветанов за „безупречната” му  служба на ползу роду, в унисон с националния ни интерес – разкриване досиетата на бившите разузнавачи и сътрудници от ДС и РУМНО. Бих искал да попитам от кога на предателите се връчват такива награди за особени заслуги? Така ако я караме би следвало да връчат орден и почетна грамота и на Юда за пъкленото му дело. Вместо да бъде стигматизиран, заклеймен, анатемосан и жигосан, на Цветанов с американските бутонели му връчват награда. И това ако не е перверзия, здраве му кажи. Затова още в самото начало казах, че ние сме уникални, няма други като нас. Посочете ми друга една страна, където след падането на Берлинската стена са отворили архивите на своите тайни служби. Само като пример ще посоча, че голяма част от служителите на германската ЩАЗИ, доказани професионалисти, преминаха на работа в обединена Германия. Само ние се оказахме по-големи католици и от папата. По принцип, професионализмът си е професионализъм и не бива да се смесва с политическите назначения – преди и сега. Професионалист се изгражда за 10-15 години. А ние какво направихме? Съсипахме и пратихме в пенсия подготвени кадри, от което. България загуби много. Ето защо нямаме икономика, нямаме селско стопанство, нямаме наука и образование, здравеопазване, не остана нищо читаво…

И накрая, бих искал да попитам от какъв зор, поради каква належаща необходимост бюджетът на Комисията по досиетата е по-голям от този на служба ДАР (Държавна агенция “Разузнаване”). Какво произвеждат и кому е необходимо да знае кой какъв е бил преди 10 ноември, при това доста избирателно и субективно? Ще доживеем ли някой ден, в който ще прочетем досиетата на тези, които продължават да сътрудничат на американските, френските, английските и други служби против интересите на България? По-умните от нас народи, като например гръцкият и испанският унищожиха архивите на бившите тайни служби и по този начин затвориха веднъж и за винаги кутията на Пандора. Само ние послушковците изпълняваме това, което ни наредят.

Хората нямат какво да ядат, ще седне някой да чете, кой какво бил казал за него, какъв донос е снесъл, ако е имало такива. Обърнал ли е някой внимание на тази статия?

Всеки трети българин живее в риск от бедност

И такива като Цветанов и Сие ще ми говорят с гордост какво благородно дело са извършили в  името на България. Пфу!

Ще завърша с една чужда мисъл, взета назаем от един ежедневник:

“Уникална държава, уникални разузнавателни служби и комисии за техния разгром” !
/тема за “Господари на ефира” /

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to България – на челно място в класациите на „Гинес”

 1. aman11be says:

  Тъй, тъй, Омбре! И за да е перверзията пълна, комисията беше създадена по закон, приет по време на управлението на БСП, която иначе се пъчи, че е наследник на БКП и по този повод сложи ръка на финансите и имуществото й навремето, несменяемият й председател е от квотата на БСП и още много такива дребни, едри, като камилчета, ако ми е позволено да цитирам Андрей Ляпчев.
  Доколкото знам “по-умните от нас народи” не унищожиха досиетата, а единият народ ги разкри от раз на 100%, за да няма възможност после някой да бъде изнудван с тази информация, а другият – ги унищожи без огласяване. Но пуста национална черта да не се изпуска келепира, как да унищожиш нещо, което след това години наред може да ти дава преимущество в борбата за гювеча…

  • Hombre says:

   Амане, склонен съм да се съглася с някои от доводите ти, но не напълно. Не забравяй, че държавата ни бе подложена на силен външен натиск и дали е искала или не е искала да разкрие досиетата, нищо не е зависело от БСП. Не съм чул до ден днешен нито един от тези, които са работили по линия на военното или цивилно разузнаване, да е подкрепил създаването на въпросната Комисия по досиетата.
   Продължавам да твърдя, че умните народи унищожиха своите досиета и по такъв начин затвориха веднъж и завинаги кутията на Пандора. Специално за Гърция, знам, че ги изгориха във вагрянки (по официални данни).
   Що се касае до членството ни в НАТО, смятам, че президентът Радев не би имал нищо против да напуснем алианса, ако ситуацията го позволява…

 2. Тракиец says:

  Скъпи приятели, от много време спрях да вярвам, може би още в далечната 1992 год, че между сини и червени има разлика. Както каза др.Татяна Дончева, БСП е тази част от БКП, която остана при клана Лилов-Луканов. ГЕРБ пък е техният антипод от клана на Т.Живков. В България няма леви или десни партии. ДС е изкупителната жертва на партийната номенклатура с цел да прикрие следите си. Цитираната по-горе комисия, съставена от бивши милиционери, които са мечтали да влязат в ДС, но не ги е огряло, защото не отговарят на високите интелектуални изисквания за това, подплатени с пари от всички заинтересовани, изпълняват партийната повеля да омаскарят всеки, който има собствено и независимо мнение. Надявах се, че патриотичните формации ще спрат това безумие, но и там се появиха потомците на червената буржоазия. С три думи “всички са маскари”. Не вярвам на никого. Мога да подкрепя всичко това с много примери, но всеки от вас има глава на раменете си и може сам да ги открие.

  • Hombre says:

   Тракиец, знаех си аз че темата силно ще те заинтригува. Напълно споделям това, което си написал ти и Аман, че БСП има определена вина за прословутата комисия за досиетата. Цялата работа е в това, че те смятаха, че техни хора няма да пострадат, тъй като по инструкция членовете на БКП не са били включвани в категорията агенти. Смятали са, че по този начин ще покажат кирливите ризи само на опозицията и това им изяде главите.
   Нека не забравяме, че по онова време имаше силен натиск отвън, който продължава и до днес.-

   • aman11be says:

    Не определена, Омбре, а основна!!! И преди Станишев имаше закон за досиетата и комисия, но те работеха през куп за грош. По време на управлението на Станишев, ако не ме лъже паметта разбира се 🙂 , комисията придоби съвременния си вид и започна да разкрива наред. Силният натиск отвън не може да е оправдание за национално предателство. А и едва ли е бил толкова силен, след като така и така новият “Big Brother” беше допуснат вътре в службите.

    • Hombre says:

     Амане, трудно мога да опонирам на твоята логическа мисъл, а и не бих искал да го правя. И все пак, нито ти, нито аз сме присъствали на сбирките, когато са вземали тези важни решения не само за съдбата на нашите органи за сигурност, но и за самата ни държава като такава.
     Безспорно си прав, че прекалено много преклонени главици се навъдиха, които доведоха държавата ни до този нерадостен хал…

     • Тракиец says:

      За еврейчето Станишев, основна вина носи Първанов. Това беше неговият еврогейски избор. Станишев е от юпитата, които правят кариера навън дори в разрез с интересите на собственият си народ. Прав беше Борисов като казваше, че щом сме имали нужда от АЕЦ Белене, защо Станишев не я е построил. Защото изпълняваше чужди, антибългарски указания на новите си господари. Та тоя ли ще мисли за досиета, предателство и всичко останало!?
      Хората зад Станишев са тези които сега ограбват България, еврофондове, поднасят ни различни политически проекти, ту леви ту десни, само и само те и потомствата им да останат на власт. За всичко останало ДС е виновно и Путин разбира се. 🙂

     • Hombre says:

      Тракиец, колкото и тъжно да ми е да го призная – прав си!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s