Liberté, égalité, fraternité!

То се разбра вече, че няма никаква СвобОда, равенство и братство, освен на хартия… Може само французойките да са постигнали туй-онуй, ама не и у нас – низшите създания, дето европейците ни гледат със съжаление и презрение. Лозунгът вече трябва да се чете: „Слободия, подравняване, неразбирателство”.

Още от най-ранната ми детска възраст, всички ужким бяхме равни, ама някои се оказаха по-равни. Та чак до днешни времена. Единственото, което е на път да се случи е изравняването на приходите и разходите на 90% от народа ни, в общонационален мащаб. Като се започне от социалното осигуряване, та се стигне до пенсионното правораздаване. Може да ви се струва малко, но ни е дадено от сърце.

Под Неговото мъдро ръководство, в името на народа, всичко ще бъде направено как положено! Дори и с панделки, и лентички ще ни окичи! А ние в знак на благодарност песни ще  му пеем.

Кака Мара – чистачката на входа на жилищната ни кооперация ще получава реципрочно на това, което аз съм внасял в пенсионния фонд през целия си трудов стаж в леката ни промишленост. И тя е гълтала прах, и тя е рискувала живота си – не дай Боже в случай, че не е  застрахована и се подхлъзне по измитите стълбища, и тя е дишала отровния въздух като всички нас. Справедливо, нали?

Само че и аз искам да съм по-равен! Тази сутрин, споделих пред моята любима съпруга една отдавна таена в детската ми душа мечта. Искам да съм гей! Да, добре чухте! Съпругата ми щеше да получи удар, но след като й разясних как стоят нещата, се поуспокои… Да мога и аз да ползвам някакви привилегии и права! Да стана я депутат, я министър, я известен чалгаджия. В краен случай може и да приема да съм ром от цигански произход. А, като остана без работа, да получавам помощи от държавната хазна, да не плащам за ток, вода и отопление и да си живея като бей! Само това искам – нищо друго!

Сега почвам да търся запознанство чрез вестниците, или в някой гей клуб с ръководни представители на тази каста. Ще разчитам на помощ и от ваша страна, верни мои другари… Ще си извадя и ново свидетелство за адресна регистрация във Филиповци. Който не вярва, да дойде да провери!

Ще се наложи да променя малко външния си вид и походка, но това са дреболии. Все някак си ще се справя – имам си един кумир, наречен Азис!

До скоро, мили приятели!

П.П. И не забравяйте да ми пишете. С трепет ще очаквам всяко едно ваше дискретно предложение. Но, първо – работата, после – удоволствията…

15 Responses to Liberté, égalité, fraternité!

 1. Tanya says:

  Exellent! Bravo, bravissimo!

 2. Lena says:

  Hombre,
  Happy birthday to your blog!

 3. dral4i says:

  Честито на най-новия блогър! I`m watching you!

 4. dral4i says:

  *Извинявам се за грешката!

 5. аман бе says:

  Hombre, добро начало! Дано да е хаирлия! Но при твоя талант, не се съмнявам в успеха. 🙂

  • Homoerect says:

   Благодаря ти, братко Аман!
   Само не разбирам за какъв талант ми говориш… То си е 99% къртовски труд и малко хрумване отгоре!
   Ще се радвам по-често да ме посещаваш. 🙂

 6. аман бе says:

  Искрата, пламъчето няма ли го, човече, колкото и да се трудиш …. А при теб има от всичко. Бъди здрав!

  • Homoerect says:

   Приятелю Аман,
   Не ми казвай всичко това, че ще взема да ти повярвам. Знам си много добре колко пари чина…Правя го за удоволствие и да открия някоя сродна душа като теб.
   И ти бъди жив и здрав!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s