Правителството ке падне!

То Туркия паднА след цели 5 века цивилизационно присъствие по българските земи, та едно правителство на Орешарски ли нема да се гътне, дето цела година се държеше на една честна дума? Тук трябва изрично да отбележа, че първоначално и аз го подкрепях този кабинет, макар и със смесени чувства. Логиката ми  беше съвсем проста – по-добре някаква власт, която да спазва доколкото може съществуващите закони, отколкото пълен хаос и безпътица. И досега съм убеден, че това беше единствено правилният път, вместо незабавни избори и възпроизвеждане на старото статуткво.

Както ни обеща другарят Миков, утре ще се случи случката и господин Орешарски тържествено ще сдаде властта на нови мераклии  да я упражняват. Това, което ме плаши още от сега е, че ще попадне в ръцете не на  държавници, а на още по-хищни хиени, готови и майка си да продадат в името на тяхното собствено благо. Сам по себе си, капиталистичесият път, по който е тръгнала България нищо добро не ни предвещава. Това е най експлоататорската, най антихуманната система, откакто свят светува, достигаща своя апогей при империализма. Разбирам добре защо западните развити страни во главе със САЩ се стремят към това, но не разбирам кой дявол ни впрегна в тая пуста колесница?! Поне да имахме някаква файда, а не само да бъдем солидарни в покриването на огромните щети, които ни донесе това „сътрудничество”.

Ако направим един бърз преглед на дейността на „демократично” избраните правителства след 1989 г., ще видим, че всички без изключение са допуснали огромни гафове – било то заради обслужването на нечии корпоративни интереси, било то от политическо късогледство или поради назначаването на отговорни постове на разни калинки или други плужеци. Само ще спомена масовата приватизация – ограбвация на народа, ликвидирането на селското ни стопанство и промишленост, решението за замразяването на проектите от национално  значение АЕЦ „Белене” , „Южен поток” и т.н. Списъкът е твърде дълъг и все още не знаем пълния размер на щетите за народното ни стопанство. Ако тези управници си бяха направили труда да попитат първия срещнат на улицата гражданин, какво е мнението му, едва ли биха извършили подобни безобразия. Най-малкото поради страх от съдебно преследване…

Никога не съм криел, че съм с леви убеждения, въпреки че социалният ми статус предполага да бъда на един лакът разстояние от българските интелектуалци. С голяма изненада научих тези дни от една статистика, че относителният дял на членската маса  на ГЕРБ с висше образование в процентно отношение е най-висок спрямо останалите партии. При това положение, по-добре да съм там, където съм стоял досега. И продължавам да вярвам, че социалистическият строй е по-прогресивен, стига да не се повтарят извращенията от миналото. За което е необходимо наличието на една истински лява партия. Това, което наблюдаваме през тези 25 години на прехода може да бъде всичко друго, но не и социалистическа партия, особено при управлението на Сергей Станишев. Най-голямата грешка, или казано без заобикалки – непростима вина на БСП е, че под натиска на по-големия нов брат се съгласи ДПС да бъде узаконена у нас, въпреки всичките елементи, които я характеризират като чужда етническа партия.

Стигаме до кардиналния въпрос: Что делать? Някои хора, добре образовани, гордо заявяват, че не желаят да участват в политическото театро, което се разиграва в нашата страна. Не искали да стават съучастници на днешните ни партийни кукловоди. С вашия или или без вашия глас – нищо нямало да се промени. Като не желаете да гласувате за най-малкото зло, гласувайте за Светльо Витков или за себе си! Важното е да изразите чрез вашия глас вопиющата нужда от една нова алтернатива за България. Не казвам АБВ – все още не съм решил за кого ще гласувам. Помислете си  добре кой е заинтересован от ниската изборна активност? Най-после изчислете правилно колко прави 2 + 2 ! Идете в Разградско, Шуменско, Кърджалийско и вижте какво става в страната ни –  там вече не се чува българска реч, ДПС-то се е настанило в редица централни и местни органи на властта. Затова смятам, че не само няма да останете сухи от водата, а напротив – ставате съучастници на тези, които най-малко искате да ви управляват. Дори един Бате Бойко ми се вижда като херувим пред Лютви Местан! Ако не вземем спешни решителни мерки, чака ни ново турско робство. Нищо, че според някои “неоосманизът” не бил заплаха за България, или поне не повече от управлението на ГЕРБ! После да не питате “Кой ми ср@ в гащите?”! Има решение и по този въпрос – влезте ТУК и се подгответе за всяка евентуалност…

За да не повтарям това, което вече е написано, препоръчвам ви да прочетете следните три статии:

Коалиция с ДПС е покана за екзекуция

Местан постави цел на ДПС – 40 депутати в следващия парламент

Местан заръча на ДПС да е втора политическа сила

Който е правил дослук с ДПС, после горчиви сълзи е проливал. А протурската партия само е печелила и е ставала все по-силна и всеядна за сметка на българския електорат. Крайно време е да престанем да ги подценяваме и да покажем къде им е мястото. Тия двамата на снимката горе у лево трябва да изчезнат от политическия атлас на България. Няма да споменавам и други, на които също мястото не е в политиката…

И нека после някой ми каже, че това не е истина и няма да става по-зле, освен ако…

За да не ви  разстроя съвсем, ще ви пусна малко забавна музика. Този видеоклип е лек намек към моя колега-блогър, който ми е подготвил за днес някаква изненада:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

64 Responses to Правителството ке падне!

  1. Pasi says:

    Комунистите

    За всичко са виновни комунистите!

    За АКТА, и за газ от шистите,
    за две Българии харизани,
    за туй виновен комунизма е.
    Разграбените ТЕ-КЕ-ЗЕ-та,
    и за опоскани мазета,
    за наводнения и земетръси,
    за туй, че Дянков ни изръси,
    за Боцевите авиони,
    и за слушалките -купони…
    И всичко туй от комунистите!

    Виновни са! A ГЕРБ са чистите!
    Pasi,17.8.2013.

    • Homoerect says:

      Не ставаш за прокурор, Паси! Ако не бяха “червените боклуци”, нямаше да има какво да се плячкосва в милата ни Родина!

  2. Homofaber says:

    Нищо ново под слънцето в тази земя, като една човешка длан!
    Припомняш, притопляш факти, които всеки гражданин, който иска ги вижда и чувства, и са пред очите му вече 25 лета.
    Според мен, най-добре е да се приложат в управлението социалдемократическите принципи, сътветстващи на нагласите в нашия народ: Свобода! Справедливост! Солидарност!
    Свобода – формална и материална, от която произтичат права и възожности за всеки.
    Справедливост – равна свобода, равни шансове за живот.
    Солидарност – свързаност на еднакви интереси и отговорност, спрямо всички хора.
    Всичко това води до демократичен социализъм и социална демокрация!
    А в управлението у нас се установяват едни и същи партии, които са се превърнали в огромна клиентела. С един единствен интерес – да достигнат до бюджета и държавните служби. В момента съществуващият модел на управление е от ясен, по-ясен: държава – партия – клиентела. И продължава, както се вижда – няма никаква алтернатива, няма никаква перспектива.
    В момента е ясно, че някой от така нареченото статукво ще дойде на държавния пулт.
    Най-важното е както, какво ще дойде после.
    А то се знае от всички ни… 😦
    Свобода! Справедливост! Солидарност!

    • Homoerect says:

      Фабер, хубави лозунги издигаш, но някой трябва да ги изпълнява! Да няма стоящи отстрани и да си мислят, че случващото се в България не ги засяга… Много теоретици се навъдиха, които разпространяват зловредни идеи с пораженчески привкус.

      • Homofaber says:

        Еректусе, това не са лозунги само, това са ценности, които във времето са доказали своята правота!

        • Homoerect says:

          Абе, то и Десетте Божии заповеди са ценности, но колко хора ги спазват?

          • Homofaber says:

            Не е само до изпълнението на заповедите, а до усещането и прилагането на правотата на истинските принципи!!!

          • Homoerect says:

            Изяснихме се…

  3. rusalka2013 says:

    Подкрепям напълно изразеното в статията мнение. Доколкото съм участвала неведнъж в секционни избирателни комисии, считам, че единственото спасение е всички да гласуват.

    • Homoerect says:

      Благодаря, Русалке! Интересно защо тези, които не са съгласни с мен – мълчат…
      И аз мога да оригиналнича, но не по жизнено важни въпроси за нацията.

  4. Homofaber says:

    Казваш, че трябва изпълнение, а не само приказки, Еректусе …но с песен…

    • Homoerect says:

      Таман бях решил да излизам на велопохоТ, то пък заваля дъжд… От вчера още ми търнят седалищните части, гаче по турски адет са ме обидили малко. Поне така съм чул за сладката болка, която изпитват обидените… 🙂 Може би ти знаеш нещо повече по въпроса?

  5. Кисса says:

    Приготвила съм ви един тир с носни кърпички да си забършете сълзите и сополките.
    Давайте си адресите на електронната ми поща.

    Спомени от Народната Република:

    http://www.socbg.com/

    • Homoerect says:

      Кисса, некой да е казал, че изпитва носталгия по Татовото време? Чунким новото време у нас е по-убаво…
      П.П. Държа да си получа кърпичките барабар с ТИР-а!

  6. Pasi says:

    Прочетено в протестърските постове:
    „АГЕНТИ НА КРЕМЪЛ ГЛАСЯТ ВЪОРЪЖЕНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВЛАСТТА
    Спяща клетка на московските интереси в България точи ножа на бъдещия законно избран министър председател Бойко Борисов. Небезизвестната ФБ група СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ стяга редици и създава въоръжена нелегална организация. Инструктори на източноукраинските сепаратисти щели да обучават родните нелегали за използване на тактика и стратегия на диверсионни атаки и терористички действия срещу властта. Агентката на руската енергийна мафия и нас Нора Стоичкова се вживявала вече в ролята на Райна Княгиня. Съпротивата трупа рубли, за да издава нелегални издания, позиви и терористична поезия. Неуспелият евродепутат Виктор Папазов се гласял за външен министър в сянка и щял да координира действията на новите партизани с украинските сепаратисти. Сред първите действия на новите родни терористи се планира да бъде окраден трезорът на КТБ. Очаква се бунтовниците да наемат групата на килърите и с руски финанси да огранизират отвличания на известни родни политици. Говори се че Дилян Пеевски ще бъде сред първите отвлечени, като за освобождаването му ще бъде поискан откуп, равен на взетия кредит в изпадналата в несъстоятелност банка. Властта е изготвила списъци на терористите, които ще бъдат обявени за национално и международно издирване.”

  7. Pasi says:

    “Съпротивата трупа рубли, за да издава нелегални издания, позиви и терористична поезия.”
    “Властта е изготвила списъци на терористите, които ще бъдат обявени за национално и международно издирване.”
    Мъкаааа! Боже колко мъка има на тоя свят! Боже…!

  8. Кисса says:

    Някой е казал ей тва:

    “И продължавам да вярвам, че социалистическият строй е по-прогресивен, стига да не се повтарят извращенията от миналото.”

    Мда, по-прогресивен беше. Имаше равенство, мОре, някои бяха от равни…по-равни. Така…защото са социалисти, опс, комунисти. УБО им строеше вилите в Бояна, Симеоново… Панелките не им допадаха.
    Нямаше нужда да си купуват дипломи, АОНСУ се изкарваше и с преписване, имам пример на двама завършили го по този начин от родата на екс съпруга.

    Висша партийна школа
    Център за управление на ръководни кадри
    Център за теория и управление на идеологическия процес
    Институт по история на БКП
    Институт за съвременни социални теории
    Институт за социално управление
    Институт по икономика

    Ректор…Станиш Бонев, професор…

    България се управляваше поголовно от такива “калинки”…

    Да те питам, ако позволиш, това към извращенията ли го тургаш или към нормалността на социализЪма?

    П.П. Един безплатен съвет – на твое място бих изискала………………………….

    П.П.П. По същество: ДА, трябва да се гласува. Споделям всичко казано за етническата партия ДПС. Трябва голямо почистване на политическия ефир, обаче. Кой крал – да връща и да плаща. Кой не ще – затвор. Мафията завряна в миша дупка…утопия, не анти утопия…бляк.

    И понеже ви обичам, русофилчетата на леля, един действителен случай, звучащ като виц…за разведряване:

    Тоталитарно мракобесие. Военно училище. Петокурсници. Провежда се задължителен изпит за задължително приемане в редиците на БКП. Изпитната комисия – тъпи, самомнителни, уморени, отегчение подпийнали генерали, продължаващи да поркат по време на процедурата. Лято. Зной. Досада. Към края на изпита комисията почва да задава за забавление въпроси от сферата “обща култура” и да приема наред, зер що за армия е това, дето всички офицери в нея не са партийци!? Влиза един от последните и председателят с пагоните му задава въпрос от упор:
    – Коя е най-голЕмата река в света?
    – Мисисипи!
    – Нема сиси-миси! Волга!!! Бегай… И да четеш!!!…

    • Homoerect says:

      Кисса, не ми се влиза в научен диспут с теб! Когато показваш кривиците на социализъма, погледни кривиците и на капитализъма в страната, която ти е оказала гостоприемство. Нима смяташ, че Италия щеше да бъде просперираща държава, ако не бяха бившите й колонии и новоприсъединените страни-членки на ЕС? То се виде колко е просперираща днес! Западът като цяло може да си позволи некои екстри за местното население благодарение на държави като нашата. Само колко милиарди печалба отиват от търговските вериги у нас в метрополията, бедна ти е фантазията! Доколкото те познавам, ти си умна жена и не си с промит мозък от западните клишета.
      Благодаря за съвета ти, но предпочитам да го запазиш за себе си.
      Не разбирам от къде извира русофобството ти. А нещо да кажеш за американците? Ти поне не смяташ да се заселваш за постоянно отвъд големия гьол.

    • Homofaber says:

      Епа сега са под други имена, функционира едновремешното АОНСУ – НПО-та, think tanks и прочее… И членовете им боси, голи не ходят и не са бездомни. Имат и парички милички и къщички, даже по-красиви и функционални от тези на другарите от едно време… 🙂

      • Homoerect says:

        Благодаря, Фабер! Уместен отговор, при положение, че в света никога не е имало абсолютно равенство.

  9. Pasi says:

    Аз не страдам. Мама да бъде добра да каже навреме. Въжето от профсъюза ли ще го раздават, или трябва всеки да си носи… Нейният фаворит вече обяви войната и реваншизма, като основно ценностно и проевропейско благо! Та затуй да се осведомя…

    • Homoerect says:

      Бъди благодарен, че има такива като Мама, които да ни отварят очите! 🙂

    • Кисса says:

      Тц, тц, тц…колко много неща можел да научи човек за себе си…ако се ослуша какво думат/списуват по негов адрес наоколо.
      Та кой викаш ми бил фаворитът? Тъй де, поне да знам, щото не знаех да съм имала такъв досега.
      Предварително благодаря за отговора.

      • Homoerect says:

        Кисса, па ти не знаеш ли? Забрави ли за Силвио, или вече и от него се отрече…

        • Кисса says:

          Не ме разсмивай, Берлускони не ми е бил никога фаворит, свалям му шапка за това, че умее да печели пари, вместо да краде като всички управлявали Италия (и не само) от левицата. Толкоз. Както свалям шапка на Миучча Прада, Лаура Биаджотти, Армани, Кавалли, Монтедземоло, Диего делла Валле, Джованни Аниелли и много други предприемчиви и успешни бизнесдами и бизнесмени…успели да създадат един наистина за завиждане имидж на Италия.

          • Homoerect says:

            Кисса, ако беше спала поне с един от тия, дето ги изброи по-горе, щех да ти повервам. Кой беше казал, че всяко едно богатство е натрупано чрез престъпление. Ако не ме лъже паметта, казваше се Виктор Юго…

  10. Pasi says:

    С позволението на Омбре си позволявам едно коментарче. Колкото и да бЕме неравни,бЕме по-равни от сИгиш! 90% от недвижимата жилищна собственост /апартаменти, вили, и т.н/ е придобита когато най-бедни бяхме! Когато арестуваха Живков, се оказа че една му кърпила чорапите, щото нямал пари да си купи нови. Президент 35 години, остави на наследниците си една вила в полите на Витоша. Голям крадльо беше!

    • Homoerect says:

      Паси, некои неща от самолет се не виждат! Па дори и Боинг да е бил! Ако е толкова убаво на Запад, защо и там не стихват стачните борби и протестите срещу управляващите по най-различни поводи? Защо по цял свят все повече се засилва антиамераканизма?

      • Кисса says:

        Ех на леля чичковите червенотиквеничковчета. Неспасяеми сте. Защо българите емигрират в западна Европа, не в Русия, А? Само на този въпросец, ако може, да ми отговорите, бива ли?

        • Homoerect says:

          Никой никого не е молил да бъде спасяван. Нормално е всеки човек да търси по-добри условия за живот. Пребиваването в чужбина разширява на всеки не само професионалната квалификация, но и езиковата подготовка като съставна част от общочовешкото познание.
          Кисса, задоволих ли любопитството ти?

  11. генек says:

    Всяко правителство си отива…
    Народът остава…
    Така че…
    Да пада…
    Ще има шоО…
    Ще бъде феерично…
    И мисля, че няма Боко да се върне. На маймуна два пъти автомат в ръцете не се дава!

    • Homoerect says:

      Да, ама виж тежката артилерия на Боко как му дава предимство с цели 10%!

  12. генек says:

    Малко външно-политическо…

  13. генек says:

    Русофобството извира от огледалото. Погледне се някой там и рече: “Гадни руснаци! Що трябваше да освобождават такива… А каква валиде-ханъм щях да бъда…”

    • Кисса says:

      Като е така работАта, син ти и семейството му защо не са в Русия, ами чак на …на географията Канада? Гиди въртидупци…и после всяко правителство падало…не не всяко, има такива, които след изтекъл мандат го повтарят, защото ги избират отново. Не са били тотални некадърници. Това, разбира се по нормалния свят.

  14. генек says:

    “Тайната на големите богатства без явна причина е някое забравено престъпление, защото е било извършено изкусно.” – Вотрен към Растиняк в “Дядо Горио”.

  15. генек says:

    И в “Златният телец” – “Три дни не безпокоиха Александър Иванович. Той вече бе започнал да свиква с мисълта, че всичко случило се съвсем не се отнася до него, когато пристигна дебел препоръчан бандерол. Бандеролът съдържаше книга, озаглавена „Капиталистическите акули“ с подзаглавие: „Биография на американските милионери“.

    В друго време Корейко и сам би си купил такава занимателна книжка, но сега той дори се сгърчи от ужас. Първото изречение беше подчертано със син молив и гласеше:

    „Всички крупни съвременни богатства са натрупани по най-безчестен път.“

    • Homoerect says:

      Благодаря, Генек! Нямам какво да добавя…

      • Кисса says:

        Имаш, ама не ти оттърва. Нещо да речете за олигарсите в Русия?

        • Homoerect says:

          Защо се вторачваш само в едната страна? Нима няма мафиоти в любимата ти Италия?

          • Кисса says:

            Това не беше отговор на въпроса ми. На въпросът ми отговаряш с два, нямащи общо с него, въпроси.
            Е, аз, за разлика от теб ще ти отговоря по същество.
            Не се вторачвам наникъде. Констатирам факти. По света останаха само Северна корея и Куба, защо ли никой не емигрира там?
            Мафия има навсякъде. И не е възникнала в Италия. Та има мафия И в Италия, даже няколко мафии, но босовете им са в затворите с най висока сигурност, с конфискувани имоти, а малкото останали се крият в бункери и всякакви миши дупки. Камо ли да управляват държавата. Схващаш ли малката разлика?
            Та какво викаш за олигарсите и пълната с руски емигранти Европа? Вместо да си седят при бащицата Путин?
            И да не ми отговориш, няма да ти се обидя.

          • Homoerect says:

            Веднъж Езоп, голям майстор на кратките истории, излязъл от Атина. Той срещнал човек, който се връщал от Арго. Започнали да си говорят двамата. Човекът от Арго попитал Езоп: „Ти идваш от Атина. Разкажи ми моля те нещо за тамошните хора: що за хора са те, какъв е характерът им?”
            Езоп помолил човека: „Отначало ти ми разкажи какви са хората в Арго”.
            Човекът казал: „Доста раздразнителни, отблъскващи, агресивни, склонни към скандали”. И всичките тези качества се отразили върху лицето на този човек.
            Езоп му казал: „За мое съжаление ти ще откриеш, че хората в Атина са съвсем същите.”
            По-късно той срещнал друг човек, който също бил от Арго. Той веднага му задал същия въпрос: „Ти идваш от Атина, преживял си целия живот там – кажи ми – какви хора живеят в този град? Какви са по характер те?”
            Езоп отново попитал: „Отначало ми кажи какви хора живеят в Арго?”
            Човекът пламнал от носталгия… той имал много приятни спомени от хората в Арго. Неговото лице засияло и той казал: „Много приятни, дружелюбни, хубави хора, добри съседи”.
            Езоп му казал: „ Щастлив съм да ти кажа, че в Атина ти ще намериш точно такива хора.”
            Тази история е невероятно прекрасна.

            В нея е разказана най-фундаменталната истина за човека: където и да отидете, вие навсякъде ще намерите самия себе си; на каквото и да хвърлите своя поглед, вие винаги ще се срещнете със самия себе си. Целият свят не е нищо друго, освен огледало на взаимоотношенията ни със света. Отново и отново вие срещате самия себе си и отново и отново вие не разбирате това.

  16. Кисса says:

    Много вярно. Ама много. Жалко, че стигна чак до Езоп, само и само да не отговориш на неудобните ми въпроси. Простено ти е. 🙂

    • Homoerect says:

      Исках да пощадя твоите чувства и затова не ти отговорих директно. Ти предизвика бурен смях у мен. Нямало мафия в Италия…!
      По-скоро държавата ще изчезне, отколкото мафията. В едно си права – мафията е привнесена от Страната на орлите. Кръвното отмъщение, на албански besa също е измислено от тях.
      Доколкото ми е известно, Путин ги е хванал вече здраво за топките руските олигарси.

      • Кисса says:

        Я прочети пак, моля.
        Писала съм:

        “Та има мафия И в Италия, даже няколко мафии”

        Но … смехът е здраве, и ако грешно прочетеното от теб е довело до подобряване на здравето ти…съм повече от доволна. 🙂

        От утре за два дни съм в Офиса ни в Милано и няма да има време да си почуруликаме. До петък, ребята.

        Па ти пиши нещо за руските олигарси, за руските емигранти в западна Европа, тъй де, не се срамувай … 🙂

        Или се измъкваш като мокра връв?

        • Homoerect says:

          Не ти оспорвам думите, че е имало, има и пак ще има мафия в Италия! Поправям се: Нямало ВЕЧЕ мафия в Италия!
          Ще ми липсваш, Кисса…връщай се по-скоро от Милано!
          Нито се срамувам, нито се измъквам като мокра връв по темата за руските олигарси и емигранти. Казвам само това, което зная.

          • Кисса says:

            “Не ти оспорвам думите, че е имало, има и пак ще има мафия в Италия!”

            Дон’т ъндърстенд???

            Не ща да ти чупя хатъра, многознайнико, ама мафията е възникнала в древен Китай, по времето на нам си коя династия, нямам време да се ровя, че трябва да бягам.

            Знам, че ще ти липсвам.

            За домашно: пообразовай се за олигарсите и за това, че в Италия занаятът домашни помощници, болногледачки, гледачки на стари хора е монопол на рускините. Направо са си една малка мафия, не пропускат други националности. Знам го от една филипинка, която не е успяла да се вреди. А, както се знае филипинците са най добрите домашни помощници. Помощницата на майката на Валтер е също рускиня. Аз засега се справям сама.

            Поздрави на всички екс поддръжници на заминаващото си правителство! 🙂

          • Homoerect says:

            И аз те обичам, Кисса! 🙂

  17. генек says:

    На сина ми указания не давам. 36 годишен е, съдружник в единствената българска фирма, известна по света. Бил е много пъти в Русия – сделки сключва. Централата му е в Канада, отговаря за САЩ и Канада.
    Между другото, хич не е интелигентно да се “аргументира” някой с “А ти защо не си там… Аз, например, харесвам Англия. Също и Франция. Но не мисля, че трябва да съм там по тая причина.
    Всеки сам си избира пътя…
    Впрочем, това са лични въпроси, ама не се стряскам. Що квартални клюкарски пунктове са ме обсъждали… Що лузъри са ме изкарвали алкохолик и пропаднал тип… Та една Кисса…

  18. генек says:

    “Мафия има навсякъде. И не е възникнала в Италия.”
    Меко казано – неграмотност!
    Но нали брани родината си – разбираемо е…
    Е, ложата П-2 е история. И затова знаем за нея. За съвременната мафия ще научим, когато нови мафиоти сменят сегашните господари на Ботуша…

  19. генек says:

    А, мафията била от болногледачките…
    Приятно наивно… И в тоя дух…

  20. генек says:

    Мафията (на италиански: Mafia; според някои източници думата вероятно идва от съкращението M.A.F.I.A. — „Morte Alla Francia Italia Anela“ — „Италия копнее за смъртта на Франция“[1] — въпреки, че тази версия е отхвърляна от сериозните историци) е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.

    Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания. Трафикът на наркотици и оръжия, скланянето към проституция, рекетът, хазартът и строителни афери са типичното ѝ поле на изява. В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите.

    Отначало „мафия“ се отнася само до сицилианската Коза Ностра, първоначално създадена с цел да защитава слабите и да пази честта на бедните. Останалите италиански криминални организации имат други имена (неаполитанската камора, калабрийската ндрангета, апулийската са̀кра коро̀на унѝта). С течение на времето обаче терминът добива все по-широко значение и става все по-употребяван.

    Днес е загубил изключително италианската си първоначална конотация и е станал синоним на „организирана престъпност“, използван в цял свят (в днешно време едни от най-силните и опасни мафии в Европа например са руската и албанската). В мафията работят и жени.

    • Homoerect says:

      Генек, това са само предположения. Никой не знае със сигурност къде е пуснала пипалата мафията по света и каква дейност точно развива…

  21. генек says:

    Това е уикито…

  22. Pasi says:

    Пази Боже сляпо за прогледа!… Омбре поздравление за Езоповите мъдрости! Поучителни са за който може да мисли… Сините парцали не са от най-мислещите, освен в частта лява ръка -десен джоб!

    • Homoerect says:

      Благодаря, Паси! Заслугата не е моя, а на Езоп. Не виждам кое е жалкото (според Кисса), че съм цитирал този мъдрец. Той й е отговорил вместо мен…

  23. Светла Павлова says:

    Мда, въртиш, сучиш, статуквото все около ДПС-то и ГЕРБ-а го въртиш, Омбре. Сякаш другите красавци не са от същото статукво. И като сте рекли гласувайте, та гласувайте – за кого, бе????? Кой не е статукво в таз скапана нещастна държава?!
    Докато върлите български патриоти не решите да се освободите от ченгеджийския маймунарник, промяна няма да настъпи и ще продължавате да си говорите за статуквото. Ама понеже по-добро от него няма, дайте пак да му гласуваме на пустото му статукво, че иначе с какво ще си чешем езиците в разните тепавици, блогове и сайтове…

    • Homoerect says:

      Светле, не съм изчерпал темата, защото чакам и ти да ме допълниш. Аз все въртя и суча около ГЕРБ и ДПС, а ти непрекъснато повтаряш за ченгеджийския маймунарник и червените олигарси. Така картината става по-пълна.
      Ако още веднъж внимателно ме прочетеш, може от третия път да разбереш защо трябва да се гласува. Казано с по-прости думи – за да не ни управляват турците и гейберастите. В света не съществува идеална партия, която да удовлетворява интересите на целия народ. Затова се нарича партия (part – част от нещо). Като никой от лидерите на сегашните партии не ти харесва, стани инициатор за издигането на кандидатура, която на теб ти допада. В противен случай, ако пасуваш, ще смятам, че тайно подкрепяш статутквото.
      Иначе, по принцип уважавам твоята интелигентност!
      П.П. Считай, че последното ти изречение не съм го прочел. То е абсолютно несъстоятелно!

Leave a comment